Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 230226 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2897 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Fane89 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
|
Mesaje noi |
|
Nu sunt mesaje noi |
|
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
fritz_wolf Membru
Data inscrierii: 17 Apr 2021 Mesaje: 52
|
|
Sus |
|
|
MariusP Moderator
Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4077
|
|
Sus |
|
|
fritz_wolf Membru
|
Trimis: 20 Apr 2021 10:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mi se pare un eveniment extraordinar si istoric. Era o mare intrebare daca poate functiona asa ceva intr-o atmosfera atat de rarefiata. Presiunea pe Marte e aproximativ echivalenta cu altitudinea de peste 35 Km pe Pamant dar gravitatia e numai 38% (37% dupa alte surse) din cea a Pamantului, deci ceva care ajuta referitor la greutatea aparatului de zbor. Daca as face o socoteala redusa si probabil gresita mi-ar da un zbor al acestei mini drone la 14 Km altitudine pe Pamant (dar cred ca e gresit deoarece la 14Km atmosfera aici e mult mai densa, lucru care influenteaza pozitiv portanta - eu am bagat in ecuatie si greutatea aparatului, care e mult redusa pe Marte). Poate asa "la ochi" e cum ar zbura drona aia la vreo 20....25 Km altitudine pe Pamant (unde nu ar putea din cauza vanturilor imense). |
|
Sus |
|
|
Erwin Moderator
Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9592
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Apr 2021 05:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred că durează mult transmiterea imaginilor de rezoluție mare, darămite un video... Legătura dintre Marte și Terra nu are o viteză prea mare, e ca la un modem vechi de 33Kbps:
https://mars.nasa.gov/msl/mission/communications/#data _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
|
fritz_wolf Membru
|
|
Sus |
|
|
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|