Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235123 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3123
|
Trimis: 12 Dec 2021 23:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: Review binoclu Steiner Nighthunter 8x56 |
|
|
|
Multumiri lui Daniel!
Seria Nighthunter este seria de top de la Steiner. Influentat indirect de experientele altora, eu personal nu prea am fost atras de binoclurile Steiner, si ca dovada nu am probat niciodata un binoclu Steiner pana acum. Si rau am facut...
Mecanica, ergonomie, design
Structura este dintr-un plastic special, un policarbonat numit Makrolon® foarte rezistent la socuri si usor. Intradevar Steiner este un binoclu mare dar care cantareste doar 1090g si are o ergonomie fantastica, nici nu il simti in maini. Armura este placuta la atingere si foarte rezistenta. Binoclul este extrem de rezistent la variatii de temperatura putandu-se folosii intre -40 si +80 grade celsius conform specificatiilor. Este umplut cu nitrogen care se poate reumple prin niste supape si rezista la 5m sub apa. Deci are caracteristicile si "profilul" unui binoclu "amfibie"
Inginerii germani au dat atentie si au rezolvat frumos detalii precum:
Cupele de cauciuc sunt extrem de flexibile si se muleaza perfect pe orice forma de arcade;
Sistemul de prindere al curelei este unul rapid cu click;
Sitemul de prindere pe tuburi al capacelor de la obiective este tot unul rapid, avand si niste elemente fosforescente pentru a putea fi vazute si in intuneric.
Designul nu este pe gustul meu, avand forme mai din topor. Dar antireflexul obiectivelor si ocularelor este spectaculos foarte asemanator cu cel al Zeissului SF. Insa nuanta la Steiner este un pic mai spre mov decat spre purpuriu. Interiorul este extrem de bine tratat contra reflexiilor parazite, practic nu vezi absolut nimic, parca te uiti intr-un put adanc. Este ca un fel de iluzie optica avand impresia ca te uiti intr-o gaura neagra Doar cu lanterna foarte de aproape, in anumite unghiuri, poti crea niste reflexii pe prisme si debea atunci observi ca prismele au straturi antireflex aurii.
Optica
Rezolutia pe centru este excelenta. Impreuna cu Nikon E2 8x30 si Swarovski Habicht 8x30, are cea mai buna rezolutie testata de mine la binoclurile cu puterea 8x. Insa Steiner chiar daca rezolva aceleasi detalii pe tinta de rezolutie, la folosirea normala in natura aceste detalii sunt percepute mai usor decat prin Nikon E2 8x30, datorita campului de profunzime mai mare, dar mai ales si datorita faptului ca apertura mare face detaliile mai luminoase.
Rezolutia pe margini se extinde impresionant de mult (aproape 90% din FOV). Zeiss SF are claritatea extinsa un pic mai mult (cam 95% din FOV)
Luminozitatea. Steiner 8x56 este o masinarie de captat lumina avand o transmisie a luminii in unele teste de 95% cu o pupila de iesire de 7mm. Este, dupa cum ii spune si numele, specializat pe observatii nocturne sau de crepuscul. Testat pe timp innorat Steiner 8x56 este mai luminos decat Zeiss SF 10x42.
Contrastul este unul foarte bun fiind similar cu al Zeiss-ului. Insa in comparatie cu Nikon E2 imi pare un pic mai scazut. Poate e o iluzie data de diferenta de luminozitate mare, astfel Steinerul evidentiand mai multe tonuri de griuri, iar Nikonul are o dinamica mai mica a griurilor.
Rezistenta contra lumina este una foarte buna dupa cum era de asteptat de la peretii interiori negrii ca smoala si lentilele perfect tratate antireflex. Dar un mic punct de slabiciune am observa totusi la oculare. O mica stralucire de lumina reflectata in afara FOVului pe peretii ocularelor. Nu este deranjant, dar acest binoclu avand un eyerelief mare, zona neagra din afara FOVului este lata si usor observabila.
Aberatiile cromatice. Zero aberatii, doar foarte palide pe ultimele 5% din FOV, un rezultat similar cu al SFului.
Redarea culorii alb este impecabila neavand nici o tenta dominanta. Prin comparatie Zeiss SF are o discreta tenta galbuie.
Campul vizual. Steiner are 7.7 grade (AFOV 61 grade), Zeiss are 6.8 grade (AFOV 68 grade), iar Nikon 8.8 grade (AFOV 70 grade).
Tridimensionalitatea este la ea acasa cu acest binoclu. Pe langa acest efect 3d puternic te vrajeste si campul de profunzime enorm. Practic cam de la 30m la infinit ai totul in clar, focusul individual fiind ajustat foarte rar doar cand vrei sa privesti sub aceasta distanta (Distanta minima de focalizare este de aproximativ 5.4m)
Concluzii
Optica si mecanica nu au nici o slabiciune (singura exceptie fiind acea reflexie din ocular dar care nu influenteaza deloc imaginea propriu zisa din interiorul FOVului). Deabea astept ocazia sa-l testez si pe stele.
Poate fi gasit la un pret aproximativ de 1000euro si banuiesc ca optic si mecanic nu e depasit nici chiar de binocluri mult mai scumpe. Steiner Nighthunter 8x56 este unul din cele mai bune binocluri testate de mine. In clasamentul meu al preferintelor imparte primul loc impreuna cu Zeiss SF Victory 10x42.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
956.96 kb |
Vizualizat: |
de 1746 ori |

|
|
976.78 kb |
de 1746 ori |

|
|
975.25 kb |
de 1746 ori |

|
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|