Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1849
|
Trimis: 25 Ian 2022 11:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: Explore Scientific BT-100 |
|
|
|
Buna ziua, imi incerc norocul din nou in privinta unor pareri legate de achizitia unui binoclu. Pana la urma unul tot va fi!
Am mai scotocit pe diferite siteuri si am gasit acest binoclu :
https://www.bresser.de/Astronomie/Fernglae...-20mm.html
Din cate am citit vad ca-l lauda cu multe caracteristici, acum cine mai stie cat o fi adevar si cat reclama.
Multumesc frumos lui Zoth pentru rabdarea pe care a avut-o insotindu-ma in cautatea instrumentului dorit si deasemenea multumesc si celorlalti care vor sa mai adauge si alte pareri legate de binoclul prezentat. Va mai trebui pentru el si o montura corespunzatoare insa inca nu m-am hotarat daca sa fie tot cea de la Explore sau una de la Vixen.
https://www.bresser.de/Astronomie/Zubehoer...aeser.html
|
|
Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 830
|
Trimis: 25 Ian 2022 13:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Singura mea remarca, ar fi ca ocularele sunt 45 grade. Va fi mai dificil de privit la zenit (in cazul observatiilor astronomice).
Dar, pe de alta parte vad ca, cam toate binoclurile mari sunt asa, de ce oare? Poate ca sunt gandite mai mult pt observatii terestre?
Ma uitam la Omegon ca are destul de multe cu oculare la 90 grade.
_________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, Omegon 90/500
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
Gosky EagleView 10x42 ED
Bresser Pirsch 15x56 ED |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 25 Ian 2022 13:39 Download mesaj |
|
|
|
Inclinarea ocularelor la 45° nu ma deranjeaza, din contra chiar imi doresc lucrul acesta, e ca o cale de mijloc intre privitul de-a lungul axei si cea la 90°.
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5967
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Ian 2022 21:20 Download mesaj |
|
|
|
Dupa cum scriam si pe topicul sobolanului, oferta asiatica e foarte generoasa la binoclurile cu oculare inclinate. Fiecare isi poate alege modelul pe care il considera mai potrivit pentru el.
Va fi nevoie insa de un pic de rabdare deoarece nu toate modelele sunt disponibile momentan pe piata europeana.
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 04 Feb 2022 23:03 Download mesaj |
|
|
|
Se pare ca Zoth e foarte bine informat! Intr-adevar din discutiile avute cu cativa comercianti din zona cateva raspunsuri au iesit in evidenta : modelul acesta este epuizat, pe acesta nu-l mai avem din octombrie, pentru acest model timpul de asteptare e intre 2 si 4 luni, si altele asemanatoare.
Asa ca am decis ca cel mai bine e sa merg direct la un comerciant de profil si sa vad cu ochii mei cam ce se gaseste pe acolo. Inainte de a ajunge in magazin ma gandeam ca si un 25 x100 ar fi bun, nu trebuie sa fie neaparat cel de 100 mm cu oculare la 45°.
Asta pana sa intru la ei!
Odata ce am primit permisiunea de a intra si am vazut cum arata binoclurile m-am racorit pe loc. Intre a fi vazute pe paginile de internet si a fi pipaite in realitate a fost pentru mine o diferenta cu adevarat ca de la cer la pamant. Visul meu pentru o portabilitate fara impedimente pe toti muntii din zona s-a spulberat pe loc. Sunt enorme! Asa ca a trebuit sa cobor automat standardul dorit la unul realist! Consultantul a inteles repede problema ( nu am fost eu primul cu o astfel de situatie acolo ) si mi-a propus sa incerc binoclurile ED APO de 16x80 si 11x70 de la APM si inca unul 10,5 x70 Triplet de la TS varianta Marine. Si acestea sunt destul de mari insa mult mai aproape de zelul portabilitate. 16x80 chiar asa ED cum este el nu mi-a placut cum reda imaginea. Pareri asemanatoare despre acest model am gasit pe mai multe forumuri, si pana la urma mai toti renuntau la 16x80 in favoarea lui 16x70. Dar astazi 16x70 nu era pe stoc, ca multe alte modele, vine cam peste 2 luni.
Apoi am privit prin ED-ul 11x70. Alta viata! Imaginea e clara ca si cristalul. Mi-a placut din prima. Pentru ca TS - ul 10,5x70 era la jumatate de pret fata de 11x70 de la APM am zis sa-l incerc si pe acesta poate scap mai ieftin. Mai ales ca varianta Marine Triplet e destul de lauda. Si intr-adevar imaginea pe care o reda acest binoclu este deasemenea buna, pentru gustul meu personal a fost mai buna decat a binoclului 16x80 insa sub calitatea lui 11x70. Acum mai ramasese sa decid intre pret si calitate. Consultantul a observat dilema si si a zis ca imi propune sa le iau pe amandoua, sa ies cu ele afara si sa le probez pana ma decid. Asa am si facut si cred ca vreo 15 minute le-am incercat pe rand pe diferite obiective. Cea mai placuta observatie a fost asupra avioanelor ce decolau de pe un aeroport situat aproximativ la vreo 20 km si care aveau cursul spre locul unde ma aflam. De fiecare data cand le comparam 11x70 ED ma convingea din ce in ce mai mult ca asta ar fi in acest moment decizia cea mai buna. As fi putut sa aleg varianta mai favorabila din punctul de vedere al pretului insa stiam deja ca dupa ceva timp o sa-mi para rau ca nu l-am luat pe cel mai bun.
Asa ca dupa aceasta vizita m-am ales cu acesta APM 11x70 ED APO, la care s-a mai adaugat un trepied complet ce poate sustine pana la 15 kg (nu era neaparat nevoie pentru 11x70 de asa ceva insa nu stim ce apare in viitor), doua filtre pentru observatii solare si o valiza pentru depozitare. Acum cateva minute l-am incercat si pe cerul curat din aceasta seara iar reactia a fost : Oauuu! Imagine superclara, stele punctiforme, calitatea lentilelor e foarte buna.
Voi atasa cateva imagini de la magazin si doua facute acasa cu jucariile cumparate azi, dar si o comparatie cu celelalte doua binocluri pe care le am.
Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 04 Feb 2022 23:50, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 04 Feb 2022 23:27 Download mesaj |
|
|
|
Fotografiile promise!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
254.25 kb |
Vizualizat: |
de 5672 ori |

|
|
311.26 kb |
de 5672 ori |

|
|
283.8 kb |
de 5672 ori |

|
|
242.88 kb |
de 5672 ori |

|
|
339.38 kb |
de 5672 ori |

|
|
275.35 kb |
de 5672 ori |

|
|
294.58 kb |
de 5672 ori |

|
|
323.97 kb |
de 5670 ori |

|
|
339.11 kb |
de 5670 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11362
|
Trimis: 05 Feb 2022 13:41 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: | Fotografiile promise! | Ce frumos e acolo, daca as putea sa imi construiesc visele asa le-as face.
Sa folosesti cu placere APM-ul!
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5967
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Feb 2022 13:58 Download mesaj |
|
|
|
Sa-l folosesti sanatos!
In rest sunt de aceeasi parere cu valy ...
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

|
Trimis: 05 Feb 2022 14:08 Download mesaj |
|
|
|
Am și eu un APM 10x50 și sunt foarte mulțumit.
Sa-l stăpânești sănătos si să ai ocazia de a face cât mai multe observații.
Gosky EagleView 10x42 ED
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Feb 2022 14:46 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos pentru urari! Valy trebuie sa recunosc ca un astfel de spatiu expozitional nu am gasit aici unde locuiesc, a trebuit sa merg in Germania. Avioanele de care pomeneam se ridicau de pe aeroportul din München.
Iar intr-un fel, impreuna si cu Zoth, suntem cam in acelasi gand, cand mi s-a permis sa intru am intrebat persoana care ma insotea daca nu cumva suntem in Paradis! A zimbit ingaduitor si m-a lasat sa ma duc singur pe unde vreau.
Exista vreo metoda de a face fotografii bune prin ocularul unui binoclu?
|
|
Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

|
Trimis: 05 Feb 2022 16:43 Download mesaj |
|
|
|
Exista suport de telefon si se poate atașa la ocular.
Ceva de genul asta:
https://www.fruugo.ro/phone-adapter-mount-...XeEALw_wcB
Sunt mai multe modele.
Țin telefonul fix la ocular. Pozele sunt ok.
Gosky EagleView 10x42 ED
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Feb 2022 16:50 Download mesaj |
|
|
|
Interesant, putem incerca! Multumesc! 😊
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11362
|
Trimis: 05 Feb 2022 17:21 Download mesaj |
|
|
|
Eu pun telefonul pe ambele oculare, cu obiectivul pe unul din ele, n-am adaptor . Reglez eyecupul ca sa incadrez bine si sa poata focaliza. Nu este cea mai stabila sau predictibila metoda, dar e gratis.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Feb 2022 18:11 Download mesaj |
|
|
|
Bun si asa! Pentru ca achizitia a fost deja facuta, iar titlul topicului nu mai are nimic in comun cu ce discutam acum cred ca ar fi ok daca un administrator dragut ar muta discutia legata de binoclul APM 11X70 ED APO intr-un topic cu acelasi nume la rubrica despre binocluri. Multumesc!
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 05 Feb 2022 23:49 Download mesaj |
|
|
|
Prima incercare de observare a cerului cu binoclul montat pe trepied a lasat o impresie placuta. Cu siguranta in afara orasului va fi mult mai bine!
|
984.74 kb |
de 5545 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |