Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234015 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
CAdi Membru exclus

Data inscrierii: 07 Iun 2015 Mesaje: 2225
Motto: Cogito ergo sum
|
Trimis: 02 Feb 2022 07:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: Asteroidul 2020 XL5, al doilea "troian" al Terrei |
|
|
|
Terra are un al doilea asteroid ,,troian" numit 2020XL5 care ca marime este asemanator cu 2010TK7.
Asteroizii troieni ai Terrei dupa cum stiti impart aceeasi orbita cu Terra in jurul Soarelui.
Studiind traiectoria lui 2020XL5 s- a descoperit ca acesta orbiteaza L4, al patrulea punct Lagrange echilibrat gravitational de pe orbita Terra-Soare la fel ca primul troian descoperit 2010TK7.
Se crede ca exista mai multi asteroizi troieni de acest tip care impart aceeasi orbita cu Terra
nu neaparat in L4.
https://www.space.com/earth-extra-moon-tro...-discovery
Video:
https://youtu.be/JLYWKEXHzvM?t=16
Descriere: |
|
Marime fisier: |
692.11 kb |
Vizualizat: |
de 3994 ori |

|
_________________ The truth is out there |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4210
|
Trimis: 02 Feb 2022 11:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte interesant topicul!
Am vazut ca avem un topic si despre 2010 TK7. Se pare ca cine l-a creat n-a stiut ca ar trebui deschis la Cosmologie...
@CAdi
As vrea sa mut si celalalt topic aici, dar nu reusesc sa gasesc o incadrare in subiectele Cosmologiei. Ce-i drept, m-am uitat doar pe definitiile si detaliile de pe "Wikipedia". Ai putea sa m-ajuti sa vedem unde s-ar incadra?
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 02 Feb 2022 23:43 Download mesaj |
|
|
|
Cosmologia se ocupa cu studiul Universului in ansamblul sau.
Acest subiect nu are nici o tangenta cu Cosmologia care se ocupa de ceea ce are Universul in general.
Un cosmolog tocmai ca nu se ocupa cu tot felul de ciudatenii, gandirea lui merge spre generalitate nu spre particularitate. Deci in directie opusa unui asemenea topic, despre care nu spun ca nu-i interesant in sine dar n-are a face nimic cu Cosmologia.
Am mai spus-o, ne facem de ras ''big style'' cu aceasta sectiune , vorba fostului prim-ministru Kutzu.
''Noroc'' ca putini (mai) vorbesc limba romana, inclusiv multi romani (care se vad) ultra-rafinati daca bolborosesc romgleza.
Definitia de pe Wikipedia este eronata, incompleta, reductiva si subiectiva.
Faptul ca acolo poate ''sa contribuie'', in ce domeniu pofteste, tot felcerul sau portarul de cazino aflat in timpul plictiselii sale, constituie una dintre slabiciunile lui wiki.
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Teo B01 Membru

Data inscrierii: 26 Sep 2019 Mesaje: 679
|
Trimis: 03 Feb 2022 01:18 Download mesaj |
|
|
|
in
Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori
2020XL5 Este un asteroid
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4210
|
Trimis: 03 Feb 2022 09:00 Download mesaj |
|
|
|
@Mircea Pteancu
@Teo B01
Bineinteles ca n-are ce cauta la Cosmologie! Mesajul meu era catre @CAdi pentru ca voiam sa vad care a fost logica lui de l-a deschis aici...
Mai mult ca sigur, @CAdi si-a dat seama de greseala lui si n-a mai dat nici un raspuns pentru a nu provoca discutii inutile (iar?), fiind foarte preocupat de bunul mers al dialogului pe forum...
Edit:
L-am mutat si l-am redenumit din "2020XL5".
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|