Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235041 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Alexandru Claudiu Membru

Data inscrierii: 19 Aug 2021 Mesaje: 254
|
Trimis: 28 Mai 2022 16:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Nebuloasa trompa de elefant din Cefeu (IC 1396) |
|
|
|
Noaptea trecuta am fotografiat pentru prima data IC 1396 din zona Otopeni, cer Bortle 6 (asa zice aplicatia, insa eram sub un bec stradal ...deci situatia cred ca era mai urata).
- SkyGuider Pro cu iPolar
- ASI 533 MC-PRO la -10C, gain 101
- Sigma 150-600, f/8.0, la 250 mm
- ghidare prin ASIAIR+
- filtru Optolong LXtreme de 1.5 ''
- 47 x Light de 3 min + 14 Light de 5 min
- 20 x Flat
Total: 3 ore jumate
A fost destul de ciudat, deoarece imaginile rezultate nu afisau pe ecranul tabletei nimic...inafara de stele. Adica nu se vedea nebulozitatea aproape deloc. Am stiut ca este bine centrat obiectivul doar prin PLATE SOLVING (mi-a aratat ca IC 1396 este centrata corespunzator).
Abia azi cand am prelucrat datele am vazut silueta nebuloasei.
Imaginea rosie este cea standard, iar cea albastra este varianta HOO.
Cred ca o sa reiau prelucrarile, pt. ca am impresia ca se poate scoate mai mult din semnalul existent.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
548.67 kb |
Vizualizat: |
de 2494 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
653.8 kb |
Vizualizat: |
de 2494 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2759
|
Trimis: 28 Mai 2022 20:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Super! Mie imi place mai mult prima, ca are fundalul neutru. Cadrele sunt intunecate daca softul de achizitie nu face autostretch pentru vizualizare. Asa-i daca tragi pe 16b si histograma este aproape de marginea din stanga. Mai ales daca folosesti filtre de banda ingusta.
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Claudiu Membru

|
Trimis: 29 Mai 2022 20:19 Download mesaj |
|
|
|
Mersi.
Softul de achizitie a facut autostretch pentru vizualizare (aplicatia ASIAIR+). Face la orice cadru fotografiat. Insa, desi a facut, nu aparea aproape nimic pe ecran inafara de stele. In cazul altor nebuloase pe care le-am mai facut (ex. nebuloasa Inimii) se vedea forma lor ...dar aici nu aparea aproape deloc. Oricum "trompa" nu aparea. Bine ca in final, dupa prelucrare, a iesit totusi ceva.
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2759
|
Trimis: 30 Mai 2022 08:18 Download mesaj |
|
|
|
Nivelul de autostretch nu este ajustabil? La SGP am trei nivele, dar de regula merg pe "low". Multe tinte, care nu sunt in categoria "bright", nu se vad la "autostrech", fiind inecate de poluarea luminoasa. De exemplu, nebuloasele intunecate nu se vad in timpul achizitiei (uneori abia se vad si in stiva autostretch), poate doar observi zone cu mai putine stele , daca nebuloasa este mai densa.
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Claudiu Membru

|
Trimis: 30 Mai 2022 17:20 Download mesaj |
|
|
|
Daca las pe "autostretch", aplicatia alege ea nivelul de "stretch". In acest caz nu apare nimic pe ecran inafara stelelor (in cazul nebuloasei Trompa de Elefant).
Este drept ca pot seta manual nivelul de stretch, ceea ce n-am facut in acest caz. Poate, daca as fi fortat mai mult cu un stretch-manual, ar fi aparut si putin din silueta nebuloasei...
O sa mai verific luna asta cand o sa fac Nebuloasa Voalul si Nebuloasa Semiluna.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|