Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 230591 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2899 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Patrick |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
|
Mesaje noi |
|
Nu sunt mesaje noi |
|
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Bivanus Membru
Data inscrierii: 22 Ian 2023 Mesaje: 162
|
Trimis: 09 Sep 2023 08:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dimineata superba cu Jupiter & Co |
|
|
|
Aseara m-am enervat facand slalom printre norisori in cautarea lui Saturn. M-am resemnat si de suparare am adormit tun. La 4 m-am trezit fresh si fara alarma la ceas ( eveniment rarisim) si am zis sa bag telescopul inuntru din curte...Surpriza...Cer senin si o vizibilitate cum n-am mai prins de ceva vreme , asa ca am bagat o cafea si am ramas cu ochii in sus
Jupiter , Venus , Luna si pentru prima data pe anul asta Centura si Nebuloasa lui Orion s-au ridicat peste cladirile din jur...vine toamna...
Filtrul UHC a facut diferenta clara la M42 , vizual ii introduce o usoara tenta albastra dar cel putin pentru ochiul meu "aripile" devin mai vizibile , unde inainte era doar intuneric acum apar trepte de penumbra.
Jupiter video: https://photos.app.goo.gl/VeuEcoHU6ewBeGh8A
Venus video: https://photos.app.goo.gl/WRypzg9BCn6jQ8RQ8
Ca de obicei luminile stradale sunt la datorie , asa ca nu va speriati de cat de portocaliu e Venus in filmare
Nu am reusit sa conving inca DSLR-ul sa vada ceva cu filtru pus , nu stiu care-i faza.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
16.51 kb |
Vizualizat: |
de 912 ori |
|
|
19.83 kb |
de 912 ori |
|
|
100.85 kb |
de 912 ori |
|
|
66.8 kb |
de 912 ori |
|
_________________ Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi... |
|
Sus |
|
|
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|