Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
MVI_5357_copy.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234050
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Discutii despre preturi

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
gpaunescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020

MesajTrimis: 17 Iun 2024 11:03 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Eu am vandut.
Fiecare isi planifica ce poate cumpara.
Uneori se asteapta mai mult, alteori, pur si simplu nu se gasesc cumparatori dornici de investitii.

Exista si oameni dornici, dar nu au resurse.

Este o piata: se ofera si fiecare decide daca investeste sau nu.

Cer senin,
Gabi

APM Astro and Yachting 10x50 FMC
Gosky EagleView 10x42 ED
Bresser Pirsch 15x56 ED
Sus
Danut C.
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Mar 2023

MesajTrimis: 21 Iun 2024 12:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si eu am vandut, dar la 50-60% din pretul nou pentru produse care nu au fost folosite deloc sau cel mult de 2-3 ori.
Decat sa le vad in dulap mai bine sa le foloseasca altcineva cu placere.

Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2022

MesajTrimis: 21 Iun 2024 13:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dimebag1 a scris:
Mi se pare destul de complicat sa vinzi aici. Toata lumea vinde, nimeni nu cumpara, desi eu mi-am mai cumparat lucruri de aici (am luat si o montura si un ocular). Vinde lumea pe aici? Eu am scule pe care am dat o garla de bani, care au fost tratate frumos si care nu se vand nici la 60% din pretul de lista.

Banuiala mea e ca nu sunt suficienti oameni. Poporul asta sparge seminte si asculta manele, astronomia e complicata.

Depinde. Poate lumea pur si simplu nu are nevoie de ce vinzi tu (am vazut ca tu vinzi un iEQ45 si un Polarie), sau poate lumea asteapta oferte mai bune.

Realist vorbind, nevoia de o montura atat de heavy-duty, cu capacitate de 20kg este destul de redusa, majoritatea oamenilor avand probabil telescoape de sub 10kg (un 150PDS, o lunetica de 102-110mm, un C6, etc.). Un HEQ5, sau un GEM28, noi, care sunt probabil arhi-suficiente pentru majoritatea utilizarilor, costa in jur de 6700.

Deci nu s-ar "infige" sa ia ceva atat de mare si de greu (iEQ45, stiu cat de grea e, o urc destul de des la masina) decat daca ar fi o oferta imbatabila (cum urmeaza sa mentionez eu mai jos).

Am vazut un iEQ45 vandut cu 3500 (chiar un prieten bun cu care ies la poze a luat-o). Eu am luat un HEQ5 cu 3000 de lei, set de telescop + 2 corectoare + cutie cu valoare de +9500 lei la 2800 de lei. Avand in vedere ca exista ocazii de genul si lumea le stie, probabil ca asteapta tot ocazii de genul asta.

Acum, tu nu trebuie sa intelegi din comentariul meu ca ar trebui sa reduci preturile. Bunul tau, pretul tau. Alegerea este a altora. Doar incerc sa imi exprim parerea legata de plangerea ta.

Da, intr-adevar, nu duduie Romania de astronomi, si mai ales de astrofotografi (pentru ca, sa fim seriosi, montura asta este dedicata mai degraba astrofotografiei, la ce performante are. Vizual poti face si cu un EQ2, daca iei emetix inainte sa pui ochiul in ocular).

In ultimul loc unde am iesit la poze, in camp, chiar am gasit coji de seminte pe jos in jurul unui foc de tabara, deci nu e deloc departe de adevar afirmatia ta Very Happy
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 21 Iun 2024 22:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Coji de seminte pe jos in jurul unui foc de tabara? Asta e chiar ecologic Very Happy . Deseuri naturale in mijlocul naturii, Se vor descompune in mod natural si vor imbogatii solul. Era altceva daca erau pe asfalt, in oras.

Revenind la subiect. Fiecare tara, fiecare popor are caracterul sau, cu plusuri si minusuri. Nu exista unul superior si altele inferioare. Cine crede asta este inselat de cel rau. Si fiecare popor are predilectie spre anume domenii. Eu as putea sa ma plang ca acest popor are prea putina predilectie pentru artele plastice, si in concluzie am prea putini clienti. Dar asta e realitatea si trebuie sa ne adaptam.

Eu cred ca s-a ajuns la o echilibrare intre cerere si oferta, datorata stagnarii numarului de amatori, a veniturilor de care ei dispun, si a abundentei de echipamente pe care le-au acumulat in timp. Teoria cresterii economice permanente care ar permite o crestere constanta a cererii in orice domeniu, este o ''greseala'' intentionata, care ignora demografia. Si Romania are descrestere demografica. Cresterea actuala a preturilor este rezultatul unor manevre financiar-politice, nu e naturala.

PS. Ma intreb, daca in locul unei monturi iEQ45, era o montura de aceeasi capacitate, la acelasi procent de reducere fata de magazin, dar pe sistem Harmonic Drive, in cate zile se vindea?

Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 13 Aug 2024 21:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tocmai am aflat de la sectiunea vanzari o informatie pe care nu puteam sa o gasesc altundeva...eventual pe olx, cica daca desfaci ocularele la un binoclu gazul (presupusul "azot") ramane in binoclu daca nu desfaci si capacul de la prisme....foarte interesant...cred ca azotul nu stie sa iasa decat pe unde a intrat.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 14 Aug 2024 12:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
..cica daca desfaci ocularele la un binoclu ..
Dar dece sa desfaci ocularele la un binoclu?
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Aug 2024 15:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca sa modifici magnificatia binoclului (schimbat lentile in ocular), asa spune colegul nostru, ca gazul este inca binoclul chiar daca a desfacut ocularele, dar nu a desfacut capacele prismelor. Nu ca ar fi asa de vital acel gaz, dar sa ii tii de fraieri pe altii chiar pe un site in domeniu....cred ca e cam mult, sau poate ca binoclul lui are o constructie mai aparte. Eu nu i-am raspuns direct in anunt pt ca efectiv mi-e rusine, iar unul care face astfel de afirmatii e clar ca e in stare si sa te injure.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 14 Aug 2024 21:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

E ca si cum ai comanda o cutie cu aer si primesti o cutie goala...pana la urma cum poti verifica?

Nus ce sa zic, pe unele vanzari au fost interventii lamuritoare, inclusiv din partea adminilor.
Lumea zice ce vrea, inclusiv " telescopul vine perfect colimat", sau "aberatii cromatice ca si inexistente"... si nu s-au cerut lamuriri.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 14 Aug 2024 21:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

O cutie goala ar imploda fata de una plina cu aer. Cool

Gaz de rezerva ai in punga cu 'blanita de caprioara' ...

P.S. Acu' e randul vostru sa puneti intrebari. Pretul nu se discuta.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Aug 2024 22:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca au fost desfacute ocularele nu mai exista nici o necunoscuta, azotul sigur e in binoclu....in concentratia la care se gaseste in atmosfera. Oricum, viitorul nu este azotul ci saramura, cum ar suna "binoclu cu prisme in saramura"? Poate contine urme de iod, are joja pt verificat nivelul la saramura si densimetru pt verificare concentratie.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Vinde (privat) Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3

Download topic
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact