Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 230228 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2897 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Fane89 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
|
Mesaje noi |
|
Nu sunt mesaje noi |
|
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
julliano Membru
Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 319
|
Trimis: 10 Sep 2024 14:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: AFOV 65 grade la oculare 31mm puse pe binoviewer. |
|
|
|
Din dorinta de a avea ce mai mare camp posibil pe un binoviewer, dar si de a avea un camp aparent destul de mare (65 grade), am lucrat la urmatorul proiect:
Pe un binoviewer zeiss cu prisme grase de 30mm am pus adaptoare T2 facute la strung. Pe acestea se poate pune orice adaptor de la T2 la 1.25 pentru oculare normale, cum e asta: https://www.astroshop.ro/adaptoare-de-prel...5-/p,10587
Numai ca eu am cumparat un adaptor inel de la M48 la T2 si am pus ocularele Hyperion 31mm direct pe binoviewerul Zeiss. Sigur, exista un pic de vignetare, dar e mult mai bine decat daca as folosi adaptoarele originale de tip palnie cu care vin ocularele. In urma vignetarii imi ramane un camp aparent de 65 de grade la aceste oculare de 31mm.
Abia astept sa pun 2 Ethosuri de 17mm pe binoviewer in acelasi fel! )
Descriere: |
|
Marime fisier: |
158.92 kb |
Vizualizat: |
de 943 ori |
|
|
136.18 kb |
de 943 ori |
|
|
122.55 kb |
de 943 ori |
|
|
110.37 kb |
de 943 ori |
|
|
124.86 kb |
de 943 ori |
|
_________________ SW 150ED/120ED/80ED | Sharpstar 94EDPH | APM 16X70 ED | Fujinon 10x50 FMTR-SX | Nikon E2 8x30 |
|
Sus |
|
|
dragos.n Membru
Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6588
|
Trimis: 15 Sep 2024 21:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu stiu daca realizarea lui Julliano valoreaza 2500 de dolari, cam cat e pretul unui binocular Sibert Optics de 2'', (e adevarat, facut cu prisme mult mai mari, de 45mm), dar totusi mi se pare remarcabila, si utila.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
|
julliano Membru
Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 319
|
Trimis: 24 Sep 2024 11:35 Download mesaj |
|
|
|
Merci Dragos!
Am mai facut niste modificari, am pus distanțiere de 15 mm pe oculare, vignetarea s-a mai curatat puțin, cu o imagine mai clara pe margine si cu o iluminare generala mai buna pe tot campul (cred ca am mai obtinut si 2-3 grade de AFOV in plus). Deci pe timp de zi e super, si m-am uitat si as noapte si am fost destul de impresionat de stralucirea stelelor, chiar si din cerul naspa de Bucuresti
Pun niste imagini sa se vada diferenta de vignetare.
|
403.3 kb |
de 293 ori |
|
|
257.82 kb |
de 293 ori |
|
_________________ SW 150ED/120ED/80ED | Sharpstar 94EDPH | APM 16X70 ED | Fujinon 10x50 FMTR-SX | Nikon E2 8x30 |
|
Sus |
|
|
dragos.n Membru
Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6588
|
Trimis: 24 Sep 2024 13:07 Download mesaj |
|
|
|
Azi noapte a fost un cer foarte bun. M-am uitat la Luna, la Jupiter, Pleiade, si ce se mai vedea de la mine, cu Makul de 127, si chiar l-am cam fortat, pe la 300x, si chiar la vreo 500x. Evident, imaginea pana la 250x era super. Am vrut sa pun si bino al meu, dar cand mi-am adus aminte eram prea obosit.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
|
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|