Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
000_7403.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 242629
Numar de utilizatori inregistrati: 2822
Cel mai nou utilizator inregistrat: Gheorghe Mitac
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Mecanism focalizare bino Van seria ED4

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 01 Oct 2024 17:17 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Acum depinde ce anume au vrut sa copieze, daca au vrut sa copieze de ex un CZ conquest...cu regret pot sa spun ca l-au copiat perfect, cel putin la probleme, avem pe forum colegi care mi-au spus de problema iar eu nu pot decat sa spun ca nu e vorba de un caz izolat, decalaj la focalizare, chiar daca reglajul pt dioptrie e la ocular nu central, dar e made in Germany si asta e ce conteaza, in rest...inchidem ochii, daca la 6000 lei isi permit sa isi bata joc, atunci chinezul la 2000 lei poate sa isi permita orice. Sa nu se inteleaga ca sunt pro China, dar nu imi place sa vad "efecte adverse" comune la diferente de pret grase daca nu chiar obeze. Si uite asa avem fosile vii jermane, care nu mai pot muri pt ca folclorul romanesc le tine in viata si le mareste valoarea cu atatia "X"-si cat scrie pe binoclu, orice mizerie inutilizabila, pe olx sau prin piata de vechituri costa mai mult decat un binoclu nou si bun, in plus se adreseaza doar "cunoscatorilor si pretentiosilor". Culmea ca "dincolo" sunt la pret acceptabil (sunt si exceptii) sau chiar mic, dar cum trec in Romania valoarea explodeaza, semn ca la noi cumparatorii sunt chiar "cunoscatori" Smile))).
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 02 Oct 2024 00:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

La naiba , dar binocluri roof cu oculare cu focalizare independentă , nu există ?

Sau își prinde necunoscătoriiiiii urechile ??

Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Oct 2024 07:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Focus Track 8x42 RF 1500m
Bushnell Permafocus 10x42 acesta din urma este fara reglaj focus, cred ca am mai scris despre el pe undeva, e foarte slab din toate punctele de vedere.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 02 Oct 2024 11:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu de ce va bucurati atat, ca eu n-am terminat ... mai are ceva titireze inauntru bino asta despre care vreau sa spun cateva vorbe. In principal mecanismul de reglaj dioptric dezvoltat in interiorul piesei filetate cu umar. Am facut mai jos o schema simplificata dupa ce m-am scremut cateva zile sa inteleg cum functioneaza. In interiorul piesei de care aminteam mai sus se afla o piesa cheie figurata pe desen cu verde si care este prevazuta la interior cu trei aripioare ce asigura cuplajul longitudinal cu axul central actionat la randul lui de rotita de reglaj dioptric. Piesa verde ar trebui tinuta la interior cu toleranta cat mai mica intre umarul piesei exterioare si piulita figurata cu galben. In felul acesta devine captiva/prizoniera si nu mai poate executa decat miscare de rotatie, fie intr-un sens, fie in celalalt. Pe piesa verde prevazuta la exterior cu filet, se deplaseaza prin translatie piesa rosie cu ureche care actioneaza pistonul drept. Toleranta de miscare insumata a piesei cu ureche ar trebui sa nu fie mai mare (dar nici mai mica) decat toleranta de cuplaj intre umarul piesei filetate si pistonul stang, altfel aparand decalaje intre canale functie de sensul de rotatie al focusului central.
Desenul cred ca explica cel mai bine ce se intampla acolo.
Bonus: piesa verde este din plastic Smile

mecanism reglaj dioptrie.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  51.67 kb
 Vizualizat:  de 2358 ori

mecanism reglaj dioptrie.jpg

Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Oct 2024 12:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Asa cum ai zis, piesa verde trebuie sa fie tinuta bine pe loc. Ideea e ca ansamblu piesa verde-piesa rosie, are tendinta de a flamba, piesa verde daca e tinuta bine piulita sa nu piste longitudinal ar trebui sa fie bine, iar piesa rosi poate flamba de la toleranta filet verde-rosu mai ales daca e suprafata mica cu filet (ca lungime mai corect zis), piesa verde o stabilizezi mai usor poate dar cea rosie e mai greu daca flambeaza din filet. Dar e clar ca din aceste doua locuri se aduna eroarea, piesa verde-piesa cu umar si piesa verde-piesa rosie. Incearca sa te asiguri ca piesa verde nu poate misca longitudinal, apoi vezi rezultatul. Daca nu dispare jocul, ma gandesc ca daca ai putea asigura o usoara strangere intre piesa rosie si piesa albastra, cea rosie culiseaza in albastra cand reglezi dioptria, daca diametru ext la rosie este cat mai apropiat de diametru int la albastra nu ii mai permite sa flambeze. Asta ar fi teoria Smile, ca de pus in practica e mai greu, dar vad ca nu te lasi, ce a fost mai greu cred ca a trecut, dupa ce depistezi sursa problemei ( acum ai doar doua locuri de unde poate proveni), rezolvarea tot o gasesti.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 02 Oct 2024 13:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
... made in Germany ..

Din pacate seria Zeiss Conquest made in Germany...nu e made in Germany, componentele sunt facute in fabrica lor din China ( Shanghai) asamblate prin Sankt Petersburg si doar verificate in locatia germana. Insa verificarea asta e doar functionalitatea din momentul respectiv, nu se apuca nimeni sa le desfaca asa ca Silviu si sa descopere abateri de 0,nustiucat la un exemplar sau altul. Deasemenea seria Conquest se detaseaza intr-un top al binoclurilor ,,de fitze " prin cromatismul evident pe care il are.
Am avut doua din aceasta serie si pot spune ca de fitze e doar pretul in rest nimic impresionant.
Cine vrea ceva neaparat de la Zeiss, si mai vrea sa fie si foarte bun, ar trebui sa arunce o privire spre seria Victory.

Silviu, ai scris candva pe acest forum ca ,,nu o sa tii niciodata un Swarovski in maini". Bineinteles ca te refereai la binoclurile lor cele mai noi si nu la cele ce au deja multe decenii in spate.
Eu cred ca fiecare a auzit macar o data in viata expresia ,,ca sa apara schimbari la exterior trebuie mai intai sa te schimbi in interior". E o lege ce ne dicteaza soarta si pe baza ei Silviu as putea sa spun ca pana cand nu o sa renunti sa le faci bietelor binocluri ceea ce le-ai facut pana acum, sunt slabe sanse sa se apropie un NL Pure de apartamentul tau! 😊
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Oct 2024 13:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

"Made in Germany" a fost scris la comanda celor din Germany nu a mea sau a chinezului. Pretul gras peste masura a fost dat de cei din Germany. Verificarea functionala tocmai ca nu a fost facuta, nu trebuie sa desfaci nimic ca sa vezi decalajul de focalizare la un binoclu, sau poate ca decalajul este in limite, probabil ca daca il pun in mana la 30 de persoane care au mai avut binocluri o sa observe doar una, iar daca il dau la 100 care nu au mai avut binoclu nu o sa observe nici unul. La 6000lei nu cred ca mai incape loc de scuze/argumente, scrie Zeiss, deci asta e calitatea la 6000 lei.
PS: pt mine nu are importanta daca e facut in China sau in Groapa Marianelor, chinezul face ce ii spui sa faca, daca vrei sa faca pe ieftineala asa face, daca vrei scump si bun si asa face, deci nu chinezul e problema, sa nu imi spuna mie cineva ca Zeiss nu stie ce face si cum face chinezul, stie exact, face ce cere Zeiss, cand vezi un produs pe care scrie Zeiss inseamna ca e un produs care il reprezinta, nimeni nu isi pune Zeiss pe binocluri inafara de Zeiss.
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Oct 2024 15:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

cristib a scris:
... pana cand nu o sa renunti sa le faci bietelor binocluri ceea ce le-ai facut pana acum, sunt slabe sanse sa se apropie un NL Pure ...

Cristi, jur ca n-am nici o vina! .. o fi vorba de vreun magnetism involuntar care face sa atrag spre mine toate panaramele astea cu probleme .. nu mai stiu nici eu ce sa zic ..
Cu siguranta NL Pure este un standard in benoacle, nu contest acest lucru dar eu nu-mi doresc un astfel de standard. Imi plac binoclurile cu imagine usor mai calduta, un camp nu foarte mare dar cu o corectie impecabila si care sa fie sustinute de o mecanica pe masura. Iata ca deja am descris in cateva cuvinte Fujinonul si nu departe de el panarama asta mica pe care o hacuiesc acum.
Chestiile legate de pretul de brand si calitatea indoielnica le detest si eu ca si voi ..

Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Oct 2024 22:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Se pare ca e specialitatea casei treaba cu focusul, si nu doar la un binoclu si nu doar la o serie....

https://www.birdforum.net/threads/vanguard...ts.393774/
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Oct 2024 10:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi pentru link. Da, era de asteptat sa apara probleme atunci cand te complici inutil. Am mai intors inca o data bino pe toate fetele, m-am mai uitat si la schita mecanismului si pentru mine e clar ca proiectul asta a fost facut de o persoana tanara, abia iesita de pe bancile scolii care stie teoria foarte bine dar nu prea are idee de practica. Este ca si imposibil sa mentii aceeasi toleranta intre doua canale pe o mecanica atat de stufoasa si diferita de la un canal la altul. Este mai degraba un experiment, dar unul nereusit. Partea proasta e ca aceste experimente se fac pe banii oamenilor.

Am facut o tentativa de test si am strans piulita galbena din schita de mai sus pana am blocat piesa verde astfel incat sa nu mai functioneze reglajul dioptric. Blocarea am facut-o dupa ce am pozitionat convenabil dioptria. Acum nu mai exista backlash pe canalul drept sau cel putin nu se mai vede la ochi. Functionarea binoclului e mult mai buna ca la inceput dar tot nu e perfect deoarece a ramas toleranta de cuplare de pe canalul stang care se simte usor la ochi. E ca si cum problema s-a mutat de la un ocular la altul dar evident mult diminuata.
Va trebui totusi sa relaxez usor piulita galbena astfel incat sa permit si pe canalul drept o toleranta de cuplare dar care sa fie egala cu cea de pe canalul stang. Daca reusesc chestia asta am sperante ca o sa pot sincroniza bine canalele. Va tin la curent...

Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Oct 2024 12:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Problema e ca o egalare a tolerantelor pe ambele parti nu asigura rezolvarea problemei in cazul in care pistoanele nu pleaca concomitent din cauza unei strangeri(frecari/aderente) inegale a ansamblului cu lentilele de focus pe cele doua parti, daca pe un tub strange mai tare....iar ii bai Smile, poate o diminuare a tolerantei pe partea stanga ar fi mai eficienta....daca e posibila.
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 03 Oct 2024 12:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Brânză bună în burduf de câine .
O șaibă lată și subțire din alamă sau altceva , plasată înaintea piuliței ??
Ar mai fi ceva soluții dar trec ușor în sfera SF .

Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Oct 2024 16:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
... o egalare a tolerantelor pe ambele parti nu asigura rezolvarea problemei in cazul ...

Da, asa este, e posibil sa ajung la sincronizare buna intre canale dar in egala masura sa nu ajung .. sper totusi sa fie doar atat, vom vedea.
O diminuare a tolerantei pe partea stanga ar fi bine venita insa pentru asta mi-ar trebui o folie metalica foarte subtire dar si foarte rezistenta, suprafata de contact e mica si un metal moale s-ar deforma usor.

Citat:
Brânză bună în burduf de câine.

Da Catalin, fix asa e. Am cautat o saiba potrivita dar nu am gasit. Ma gandesc ca in lipsa sa pun un strat subtire de mazgalici alunecos. Solutii sf nu vreau, imi ajunge cat a fost imaginatia lor de proiectanti...

Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Oct 2024 16:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Scoate piesa cu umar (albastra) din ansamblu, si depune un pic de material unde cupleza pistonul, ii maresti grosimea, fa un arc electric, cu o sursa de curent sau chiar o baterie de 12v, legi la minus piesa sa aibe suprafata de contact mare, apoi faci arc electric cu o lita dintr-un cablu de frana de bicicleta exact pe margine unde cupleaza pistonul, daca se depune prea mult il iei cu smirghel foarte fin, cam asta e ce imi vine acum in cap fara sa mai adaugi saibe etc. Totusi ai grija ca la baterie ai amperaj foarte mare, preferabil ceva sursa cu amperaj mai mic eventual un minim 24v. (Ii dau cateva flame unde e nevoie)
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 03 Oct 2024 18:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Siviu dar ultimele binocluri pe care le-ai desfacut mai aveau inca garantie. De ce nu abuzezi (😊) de acest drept?
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatoare

Download topic
Pagina 2 din 12

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact