Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 232592 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2926 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sue |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Alexandru Don Membru

Data inscrierii: 31 Oct 2024 Mesaje: 9
|
Trimis: 31 Oct 2024 21:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salutare tuturor |
|
|
|
Salutare,
Sunt Alex din județul Arad, pasionat de cer și corpuri celeste de mic copil. Recent am tot urmărit capturi și imagini cu persoane care au urmărit cerul și m-am hotărât sa iau un telescop.
Am achizitionat în vara un telescop reflector de la skywatcher, model 15075EQ3, împreună cu kit go to eq3, filtru solar, oculare și alte accesorii.
Din păcate, tot am probleme cu kit go to, nu reușesc sa il fac sa se orienteze corect din telecomanda. Cred ca am configurat corect locația și coordonatele, dar undeva este o problema. A trebuit sa asamblez kitul go to cu rotile dințate și am și pierdut o pana mica din cauciuc ce se strânge pe axul rotii dințate, uneori rulează in gol pe una dintre axe. În plus, am senzația că nu am asamblat ceva corect la trepied și tub optic, sunt dezamăgit 😔 doar câteva observații ale cerului am reușit sa fac.
Speram sa reușesc sa primesc informații de pe forum. Nu aș vrea să încerc să-l vând și sa iau unul automat.
Mulțumesc. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11217
|
Trimis: 01 Noi 2024 00:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit!
Nu te panica, toate se rezolva. Iar pentru ce nu se rezolva exista Mastercard! |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Don Membru

|
Trimis: 01 Noi 2024 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc, incerc.
Voi mai face probe saptamanile care urmeaza si eventual postez undeva pe forum problemele intampinate. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
Alexandru Don Membru

|
Trimis: 01 Noi 2024 21:15 Download mesaj |
|
|
|
Salut Mircea,
Ma bucur sa vad pe cineva din Arad aici, pe forum.
Este foarte tare propunerea ta și îți mulțumesc, nu știam ca acceptați oameni noi cu atata deschidere.
Cum am o fetita de 5 săptămâni, deplasare la distanța foarte mare nu pot sa fac, dar prin Arad, Timiș, vecinătate, as putea.
Mulțumesc. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 02 Noi 2024 11:55 Download mesaj |
|
|
|
Cu mare drag, Alexandru !
Felicitari si sa-ti traiasca fetita !
Cand mergem mai multi la observatii, stam doar trei-patru ore, nu vei lipsi de acasa decat foarte putin.
Trimite-ne ( mie si lui Armand Popa ) un mesaj privat cu nr. tau de telefon ca sa pastram legatura de acum si organizam detaliile.
E posibil ca maine seara, Duminica, sa facem observatii, locatia este langa Arad, la 18km spre Siria.
Daca nu ai mai trimis mesaje private: apasa butonul ''pm'' care se vede sub fiecare din mesajele noastre.
Se deschide un formular de mesaj catre membrul forumului sub al carui mesaj ai apasat ''pm''.
Sa ne vedem cu bine, Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Don Membru

|
Trimis: 02 Noi 2024 19:09 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc frumos.
Am trimis pm, ma descurc, măcar aici.
Este aproape locația de mine, sunt din Curtici. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
|
Sus |
|
 |
Alexandru Don Membru

|
Trimis: 05 Noi 2024 07:42 Download mesaj |
|
|
|
Buna dimineața,
Mulțumesc pentru experiența și ajutorul oferit aseară, am rămas uluit de cât de bine vede telescopul, dar și de cunoștințele avansate ale domnului Mircea și Armand.
Urmează sa pun cumva la punct partea cu montura eq, și sa folosesc la capacitate ridicata telescopul.
Aștept sa ajungă și seestar, am văzut la tânărul Andrei ce interesante experiente poate oferi și ramas deschis la alte observații, în funcție de posibilitate și timp.
Domnul Mircea, trebuie sa iau cartea de la dvs, sa ma pun mult mai bine la punct. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 05 Noi 2024 12:14 Download mesaj |
|
|
|
Alexandru
Bine ai venit in grupul nostru de observatori, mi-a parut bine de cunostinta, am petrecut impreuna o seara placuta de observatii !
De asemenea m-am bucurat de imaginea buna oferita de newtonianul tau Sky Watcher 150x750mm. Folosind ocularul TMB Planetary 5mm pentru 150x, telescopul a rezolvat si separat foarte frumos Epsilon 1-2 Lyrae si a separat cu spatiu negru dubla Pi Aql cu separatie de 1,4''. Deci putem sa punem linistiti stampila de buna calitate optica pentru oglinda ta.
De asemenea reflectorul a oferit, cu ocularul zoom Baader Mark IV din dotare, imagini frumoase si la alte obiecte precum M37-M36-M38-NGC 1907, Kemble Cascade si roiul asociat, nebuloasa Messier 1 sau Jupiter cu satelitul Io iesind de dupa discul jovian ( sau de pe ? ) si Saturn plus doi sateliti.
Sper ca avem parte impreuna de multe sesiuni de observatii interesante.
Cartea ''Cum sa inveti stelele'' te asteapta, ocazie cu care o sa punem Cheshire-ul pe telescop sa-i verificam ''la sange'' colimarea.
Cer senin, Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|