Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 232592 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2926 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sue |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5114
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 16 Ian 2025 19:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cometa cu pricina (C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS)) nu prea are carbon.
https://iopscience.iop.org/article/10.3847/2515-5172/ad891a
We report a spectroscopic observation of comet C/2023 A3 using an 80 mm apochromatic refractor equipped with a custom-built spectrometer with a resolution of R ∼ 2500 on the night of 2024 October 4. Sodium D lines were detected prominently, while no other emission lines, particularly carbon-bearing species, were observed, which suggests that comet C/2023 A3 may be carbon-depleted.
The absence of carbon emissions aligns with the weak ion tail of C/2023 A3, as illustrated in panel (a) of Figure 1. To capture the ion tail, we used the SkyRover 70SA Telescope and Canon 6D2 DSLR camera, enhancing the B-channel brightness significantly, resulting in the faint blue ion tail observed.
Deci lipseste lipsa de lipsa.
|
|
Sus |
|
 |
Quasar Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024 Mesaje: 32
Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant. Localitate: Timisoara
|
Trimis: 16 Ian 2025 23:02 Download mesaj |
|
|
|
Carbonul ramine in corpurile apropiate de stea si se indeparteaza gazele azot , si gaze inghetate .
|
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 391
|
Trimis: 17 Ian 2025 01:08 Download mesaj |
|
|
|
Privind orbita respectivei comete, nu văd cum ar fi putut ajunge particule de praf din coada cometei pe Pământ.
Ce am găsit este o posibilă intersectare între Pământ și coada de gaz (ionică) pe 13 oct 2024. https://astrobiology.com/2024/10/prospects...-tail.html
Descriere: |
|
Marime fisier: |
362.21 kb |
Vizualizat: |
de 2699 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6769
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Ian 2025 02:15 Download mesaj |
|
|
|
Din ce citesc in acel material, posibilitatea intersectiei exista in13 octombrie, ceea ce nu inseamna ca aceasta intersectie chiar a avut loc.
Pe e alta parte, cozile cometei sufera o disipare pronuntata, la fel ca si vantul solar, si mai ales cel provocat de furtunile solare. Acestea se raspandesc nu doar perpendicular pe soprafata soarelui. De multe ori, norul de plasma pleaca si lateral la unghiuri foarte mici fata de suprafata de unde a plecat. Tin minte ca am vazut cu ani in urma pe SOHO cum o rafala provocata de o furtuna solara a deviat coada unei comete pe o directie diferita de cea pe care coada era initial. Pur si simplu, coada aproape a disparut in lateral.
Oricum, e bine ca ai gasit acest material. Eu nu am reusit.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 17 Ian 2025 14:00 Download mesaj |
|
|
|
Ipoteza prezentata de Dragos are meritele ei.
Exista alte comete de la care ar fi putut sa provina materia. In principiu, zic.
Imi amintesc ca in revista Orion a lui Anestin, au fost raportate fenomene secundare, la trecerea prin coada cometei Halley: iluminari ale cerului nocturn, aerul avand miros strain.
In general insa, asemenea ipoteze intampina mare rezistenta si nu se fac eforturi, nu se aloca fonduri pentru cercetarea lor.
Motivul este acela ca doar muta intrebarea legata de originea vietii de pe Pamant in spatiu. Asta e la prima vedere.
In esenta insa marea antipatie fata de Panspermie provine din contrazicerea tezei oficiale, materialist-dialectice marxiste, despre aparitia vietii de la sine, din materie anorganica. Niciodata confirmata desi sute de laboratoare se koiesk de vreo 150 de ani sa creeze materie vie. Kix general !
Cat si ipoteza evolutiei ( care ma distreaza foarte tare ), care spune ca aici pe forum discut , de fapt, cu niste maimute.
Fara suparare, asa zice pacientul spitalelor de nebuni pe nume Darwin. Si toti ceilalti pacienti, dovediti sau latenti, ai centrelor de ''glumeti'', care-l urmeaza. Cine nu stie aceste detalii, este o maimuta nu prea citita.
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11217
|
Trimis: 17 Ian 2025 14:17 Download mesaj |
|
|
|
Defapt nu putem spune cu certitudine nimic, orcine contrazice o ipoteza deocamdata nu poate avea siguranta ca are dreptate dar nici siguranta ca ce propune el/ea este varianta corecta.
Poate ca pur si simplu suntem singuri pe lume, am aparut aici in mod exceptional datorita zarurilor hazardului. Cel putin deocamdata asta e situatia la zi. Ca sa vii si sa zici ca nu e asa si ca e altfel...inseamna sa ai dovezi mai puternice decat situatia de fapt de acum.
Din spirit de autoconservare ar trebui tratate cu sare si piper ideile/ipotezele care incearca sa stabileasca ele "adevarul" cel adevarat sau sa gaseasca dovezile din spatele adevarului.
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Ian 2025 15:55 Download mesaj |
|
|
|
Pe langa atitudinea fireasca de scepticism, si de analizare critica a oricarei idei noi, care uneori se transforma intr-un conservatorism exagerat, si uneori nociv, mai exista si altceva.
Opozitia oficialitatilor fata de ideea panspermiei poate avea legatura cu vechea credinta dupa care cometele sunt semn rau, prevestitor al molimelor. Si daca panspermia ar fi acceptata ar putea provoca panica in populatie. De parca nu am avea mijloace de aparare si de combatere a pandemiilor foarte dezvoltate. Si institutii specializate, chiar prea dezvoltate, si flamande de bani, si de putere. Reversul ar fi, daca teoria e adevarata, ca in loc sa luam masurile de pregatire pentru o astfel de posibilitate, nu am face nimic, si am putea fi, Doamne fereste, luati din nou pe nepregatite.
De aceea cred ca o analiza echilibrata este cea mai buna solutie. Fara acceptare prematura, dar nici cu o respingere fara argumente solide.
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 17 Ian 2025 16:50 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | Opozitia oficialitatilor fata de ideea panspermiei ... | Pai au trimis o sonda in coada unei comete. O alta pe o cometa. Plus analize, spectrometrie pe div. comete.
dragos.n a scris: | Si daca panspermia ar fi acceptata ar putea .. | Pai este demonstrata, ca sa fie acceptata?
dragos.n a scris: | , dar nici cu o respingere fara argumente solide. | Dar pentru ipoteza panspermiei exista argumente solide?
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 17 Ian 2025 17:08 Download mesaj |
|
|
|
Valy, ai Alzheimer, sau ai mania contrazicerii? Care e problema ta? Te-am intrebat ieri, cand ai postat acelasi ''argument'' cu cele doua sonde, daca tu poti garanta ca toate cometele au fix aceasi compozitie si ai spus ca nu.
Acum iti spun direct. Nu iti mai raspund la postari.
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 17 Ian 2025 17:13 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | Valy, ai Alzheimer, sau ai mania contrazicerii? Care e problema ta? Te-am intrebat ieri, cand ai postat acelasi ''argument'' cu cele doua sonde, daca tu poti garanta ca toate cometele au fix aceasi compozitie si ai spus ca nu.. | Toate, toate, chiar toate?
Am alzhaimer, de aceea m-am si legat doar de ultima postare, "opozitia oficialitatilor" care totusi incearca sa gaseasca raspunsuri, nu pe toate, dar deundeva trebuie inceput.
dragos.n a scris: | Acum iti spun direct. Nu iti mai raspund la postari. | Eu nu iti scriu tie ci formului, tu nu imi raspunzi mie ci forumului, cititorilor lui.
|
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 391
|
Trimis: 17 Ian 2025 23:29 Download mesaj |
|
|
|
Mircea Pteancu a scris: | Imi amintesc ca in revista Orion a lui Anestin, au fost raportate fenomene secundare, la trecerea prin coada cometei Halley: iluminari ale cerului nocturn, aerul avand miros strain.
|
Da, se vorbea în epocă despre acel white sky, care luni de zile a împiedicat observațiile, ulterior trecerii Pământului prin coada cometei.
Cât despre vechea dezbatere evoluționism sau creaționism, consider că nu se exclud reciproc, mai ales dacă ne definim bine termenii/parametrii discuției. Apariția Universului din nimic și generarea actuală de particule din nimic, pot fi asociate creaționismului, iar influențele mediului, combinatorica genetică, mutațiile, ar aparține evoluției.
Suntem până la urmă roboței biologici, dotați cu conștiință de sine. Conștiință de sine prezentă la toate viețuitoarele ce interacționează cu mediul, în grade diferite de percepție, la om probabil cel mai intens. (prin conștiință de sine, înțeleg faptul că orice viețuitoare știe că există, într-un anumit grad, delimitată de restul existenței, intelectul manifestându-i-se de la instincte primare, la gândirea abstractă).
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 18 Ian 2025 16:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Panspermie pe viu? |
|
|
|
valy a scris: | dragos.n a scris: | , dar nici cu o respingere fara argumente solide. | Dar pentru ipoteza panspermiei exista argumente solide? |
Da nazistule !
dragos.n a scris: | ''barba'', a crescut pe rahat de pisica. |
Asta este cea mai tare dovada, restu-s cam... in ceata.
"Cine nu stie aceste detalii, este o maimuta nu prea citita."
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 18 Ian 2025 19:27 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | ai Alzheimer, sau ai mania contrazicerii? Care e problema ta? |
Razbunarea calului alb.
|
|
Sus |
|
 |
mihaig Membru

Data inscrierii: 20 Noi 2012 Mesaje: 287
|
Trimis: 18 Ian 2025 19:52 Download mesaj |
|
|
|
Am gasit pe la inceputurile anilor '90 printr-un anticariat din Paris,cartea lui Svante Arrhenius " L'evolution des mondes".editia 1909.A fost primul contact cu teoria panspermiei.Am citit-o de vreo citeva ori,fascinat.SI astazi mi se pare o teorie de luat in seama,evident,cu corectiile aduse de mai mult de un secol de stiinta,ca o ipoteza viabila a aparitiei vietii pe Pamint.
_________________ EQ/AltAz mount "heavy duty",EQ5 reconstruit,OnStep GO TO +Smart Hand Controller-,refractor 6" f/10,3" f/11,Dall-Kirkham 7" f/26.Dobs 12"/16" cu OnStep goto.20" in constructie.Toate hand-made.SW Newt 10"goto, |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|