Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234587 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2845 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Liviu144 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Sebastian Spinu Membru

Data inscrierii: 10 Feb 2025 Mesaje: 5
|
Trimis: 10 Feb 2025 22:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: Telescop Skywatcher FlexTube Dobson 254/1200 GoTo |
|
|
|
Salutare tuturor!
Intenționez să cumpăr primul meu telescop!
De fapt al doilea , primul fiind cadou ( o jucărie simpatică )!
Mă gândeam la acest telescop !
https://astromagazin.ro/montura-dobson-cu-...-goto.html
Merita cumpărat?
E prea mare , prea greu ?
Stau la casă și îi pot găsi un loc!
Vă mulțumesc pentru mesaje! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11271
|
Trimis: 11 Feb 2025 00:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Sebastian Spinu a scris: | Merita cumpărat? | Depinde ce vrei sa faci cu el.
Daca stai la casa nu e problema asa mare dimensiunea, doar sa poti sa il muti din casa afara si inapoi. |
|
Sus |
|
 |
mihaig Membru

Data inscrierii: 20 Noi 2012 Mesaje: 290
|
Trimis: 11 Feb 2025 10:20 Download mesaj |
|
|
|
Da,este o optiune excelenta.Instrumentul este relativ portabil,nu mori carindu-l din casa in curte si invers.Partea de goto/tracking este surprinzator de precisa pentru ceva facut industrial.Carcotasii vor spune "Nu goto!Trebuie sa inveti cerul!".Eu spun ba,ia-ti goto,daca iti permiti.Cerul trebuie sa il inveti oricum,daca ai astronomia in singe,altfel te vei plictisi repede de el,cu goto sau fara.Trackingul te va ajuta sa schimbi ocularele fara s iti fuga obiectul din camp.Numarul de obiecte vizualizate va fi mult mai mare fata de un telescop manual intr-o sesiune de observatii.Telescopul il poti deplasa si manual catre diverse tinte,fara a-si pierde alinierea initiala.Un mic neajuns este ca motoarele sunt zgomotoase.Colimarea se pastreaza acceptabil dupa glisarea sus-jos a partii superioare.
Pentru mine,este telescopul ideal pentru carat si manevrat de un singur om,care vrea sa vada ceva mai mult decit puncte luminoase si norisori vagi, inclusiv pe coclauri.Ti-as recomanda sa arunci o privire si la bazar.Sunt citeva oferte interesante.Optica nu se strica daca a fost pastrat decent.Iar electronica lor este foarte rezistenta.Diferenta de bani se poate transforma intr-unul sau doua oculare profi. _________________ EQ/AltAz mount "heavy duty",EQ5 reconstruit,OnStep GO TO +Smart Hand Controller-,refractor 6" f/10,3" f/11,Dall-Kirkham 7" f/26.Dobs 12"/16" cu OnStep goto.20" in constructie.Toate hand-made.SW Newt 10"goto, |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9716
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Feb 2025 13:17 Download mesaj |
|
|
|
De acord cu Mihai. Desigur, depinde și unde este casa ta, dacă este în mijlocul unui oraș mare sau ai multe becuri în zonă care îți bat în ochi sau nu.
Eu obișnuiam să fac observații din balcon însă de câțiva ani iluminatul stradal a fost înlocuit cu LED și acum este prea multă lumină. Așa că am rămas la telescoape mai mici pe care le pot duce mai ușor la cer negru având în vedere dubla discopatie.
Un set de oculare bune este obligatoriu, altfel nu poți valorifica calitățile instrumentului. Alocă un buget similar pentru oculare. Și aici, cu răbdare, poți apela la Bazar, în timp am adunat oculare de top, toate SH. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Sebastian Spinu Membru

Data inscrierii: 10 Feb 2025 Mesaje: 5
|
Trimis: 12 Feb 2025 16:00 Download mesaj |
|
|
|
Am găsit unul în bazar dar nu îl trimite prin curier!
Rămâne varianta să-l iau nou! |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|