Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3612
|
Trimis: 12 Feb 2025 20:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: Observatorul de la Odobesti |
|
|
|
Separat din "Restaurare telescop Clark 24";observatoru Lowell, Arizo"
Moderator MariusP
daaa fain sa privim observatoare- instrumente din toate colturile rotunde ale planetei . dar ia cautati despre Observatorul de la Odobesti deja e adus montat si telescopul cu oglinda de 1M . se pare ca e ignorat acest observator in localitate mica cu 9mii cetateni . un primar a avut ambitie sa arate ca se poate ... fonduri europene . am poze cu telescopul lasat de macara in cupola
|
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2023 Mesaje: 194
|
Trimis: 12 Feb 2025 22:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pai posteaza-le , ca habar nu aveam , in mintea mea Odobesti e patria vinului din soi vechi , pre-xilosfera , Babeasca neagra si gris, Feteasca Regala etc.
Plus ca acolo este cum zici si tu "cu oglinda" mie imi place "cu lentila" c'asai la vie , toujur perversa
_________________ Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi... |
|
Sus |
|
 |
MrSpace Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2013 Mesaje: 120
|
Trimis: 13 Feb 2025 09:34 Download mesaj |
|
|
|
Stanescu Octavian a scris: | daaa fain sa privim observatoare- instrumente din toate colturile rotunde ale planetei . dar ia cautati despre Observatorul de la Odobesti deja e adus montat si telescopul cu oglinda de 1M . se pare ca e ignorat acest observator in localitate mica cu 9mii cetateni . un primar a avut ambitie sa arate ca se poate ... fonduri europene . am poze cu telescopul lasat de macara in cupola |
de 2 ani astept sa vad ce iese si nimic:
https://www.monitoruldevrancea.ro/2023/02/...stronomic/
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3612
|
Trimis: 13 Feb 2025 10:57 Download mesaj |
|
|
|
asta e telescopul la montare recenta in domul din Odobesti . poza nu o am din sursa din Romania. la noi presa scrie numai de drumul spre rai cu cacalin putinescu sau cum zboara ciolacu si pleaca iohanis cad drone la tulcea votul furat de la zombiteci si zombilica trumpica cutremura planeta
Descriere: |
|
Marime fisier: |
94.31 kb |
Vizualizat: |
de 4507 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre Stanescu Octavian la 13 Feb 2025 11:25, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

|
Trimis: 13 Feb 2025 11:14 Download mesaj |
|
|
|
Oho hoooo! La prima strigare pare a fi ASA AZ1000 Ritchey-Chrétien pe montura Alt-Az. Zice pe site că e f7/f2 în funcție de ce reductor folosești și că are porturi multiple, poate fi folosit și vizual și foto. Faina sculă !
Brusc Odobești devine un loc magic musai de vizitat pentru combinația unică crama + observator ( nu concomitent, secvențial)
_________________ Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi... |
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 218
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri Localitate: IT
|
Trimis: 13 Feb 2025 11:34 Download mesaj |
|
|
|
Turismul viticol este o realitate, si ideea este foarte buna. Unii combina muzeu istoric cu vizite la crame, altii construies un hotel in vecinatatea cramelor. Vinul si stelele sunt o combinatie perfecta, zicea feynman ca aceleasi legi termodinamice se aplica si in paharul de vin si in interiorul stelelor.
_________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11228
|
Trimis: 13 Feb 2025 11:58 Download mesaj |
|
|
|
Bivanus a scris: | .. Zice pe site că e f7/f2 în funcție de ce reductor folosești .. | f2 e primara, nu cred ca merge in configuratie f2 overall, poate daca pui senzorul in locul secundarei.
Juma de milion de coco, nu e ieftin, dar nici scump, important e sa fie.
Oare au oameni priceputi ca sa-l foloseasca?
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9678
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Feb 2025 12:59 Download mesaj |
|
|
|
Din câte știu Ovidiu Tercu de la Galați este implicat, așadar o să facă treabă bună. Nu este genul care să se laude înainte, așa că mai aveți puțintică răbdare!
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

|
Trimis: 13 Feb 2025 14:12 Download mesaj |
|
|
|
Erwin, asta e o veste mare.Nu sunt eu la zi cu ce mișcă prin astronomie dar de domnul Ovidiu Tercu și de observatorul din Galați am auzit de la rudele de acolo, lor le plac Planetariul și prezentările organizate acolo.
|
Sus |
|
 |
MrSpace Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2013 Mesaje: 120
|
Trimis: 13 Feb 2025 16:10 Download mesaj |
|
|
|
Stanescu Octavian a scris: | asta e telescopul la montare recenta in domul din Odobesti . poza nu o am din sursa din Romania. la noi presa scrie numai de drumul spre rai cu cacalin putinescu sau cum zboara ciolacu si pleaca iohanis cad drone la tulcea votul furat de la zombiteci si zombilica trumpica cutremura planeta |
De vis!
Felicitari tuturor celor implicati!
Jurnalisti mioritici au o metehna, daca nu sunt ademeniti cu un sul gros de cash se uita in alta parte... "iei face" doar "reclame" si tabloide.
|
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

|
Trimis: 13 Feb 2025 20:11 Download mesaj |
|
|
|
Mey, eu nu am FB dar se pare ca filmulete si poze se pot vedea si fara logare. Ia aruncati un ochi aici ca arata chiar interesant, e o filmare cu cladirile intr-un stadiu intermediar dar destul de avansat sa se vada clar ce va fi.
https://www.facebook.com/watch/?v=1763149597528296
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 441
|
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 218
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri Localitate: IT
|
Trimis: 14 Feb 2025 20:29 Download mesaj |
|
|
|
Vad ca are 1.5 metri... diferenta este ca cel bulgar e telescop national, in timp ce acesta de mai sus este efortul unei primarii locale. Sper ca fara aparitii in stiri cativa ani mai tarziu... Probabil nu au vrut sa piarda fonduri europene si au luat cat mai mult au putut si asta explica si pretul. Cel bulgar este situat si intr-o zona speciala, probabil ferita de poluare, pe o colina sau ce este aia. Este ciudat cum cu toate fondurile europene disponibile, guvernul, ministerul educatiei si cercetarii nu a reusit sa ia cateva milioane sa construiasca ceva nou sau macar sa cumpere niste lunete pentru scoli. Au platit cu milioane de euro, din bugetul public, mass media romaneasca pentru propaganda pro-mafia si stiri despre horoscop... Si cand vine semnul ca milioanele nu or sa mai curga, de aici si drama, si tragedia, si plansetele, si vai unde merge lumea asta.
_________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 441
|
Trimis: 16 Feb 2025 15:49 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Este ciudat cum cu toate fondurile europene disponibile, guvernul, ministerul educatiei si cercetarii nu a reusit sa ia cateva milioane sa construiasca ceva nou sau macar sa cumpere niste lunete pentru scoli. |
Cred că nu este doar ciudat, intră direct la .. paranormal.
În timpul eclipsei de Soare din 99 s-au cumpărat multe instrumente (mici) în școli, dar care au ajuns să fie încuiate într-un dulap, de către profesorii ce nu se pricepeau să le folosească. Morala? Un asemenea program trebuie susținut logistic nu doar cu bani.
|
|
Sus |
|
 |
|