Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5922
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Iun 2025 22:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Va multumesc pentru raspunsuri.
Pentru ca nu vreau sa deturnez de tot topicul deschis de Dorin, am sa ma opresc aici.
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 45F11; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5166
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3113
|
Trimis: 17 Iun 2025 11:05 Download mesaj |
|
|
|
Un 30x60 "excitat" până la 7.2 grade! ăsta e binoclul graal căutat de noi de mult timp
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11280
|
Trimis: 17 Iun 2025 11:27 Download mesaj |
|
|
|
poate 6x30. Auriol e lux!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
18.32 kb |
Vizualizat: |
de 494 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1742
|
Trimis: 20 Iun 2025 13:04 Download mesaj |
|
|
|
Pentru a ramane totusi intr-o nota optimista aceasta discutie postez un link catre un comerciant din Germania ce ofera reduceri foarte interesante la o multime de binocluri bune.
Doresc tuturor, inclusiv mie, ca pe langa dorinta sa fie si putinta in a ne infrupta din aceste dulcegării.
https://www.livingactive.de/optik/fernglaeser/alle-fernglaeser/
|
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 287
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri
|
Trimis: 20 Iun 2025 20:00 Download mesaj |
|
|
|
A pus maina cineva vreodata pe aici pe un steiner? Am citit numai superlative la adresa lor dar au fost prea scumpe pt mine. Referitor la germania... sunt multe magazine care ofera reduceri imense la tot felul de lucruri. Laptopuri refurbished am cumparat cateva de acolo la o fractiune de pret.... Trebuie doar sa stii care sunt. Lidl e un alt exemplu de magazin german care stie ce inseamna piata libera si competitiva in comparatie cu confratii lor francezi care fac tone de bani in Romania in mare parte datorita locatiilor preferentiale.... Multumim pt linkul de mai sus. Si daca pui maina pe un steiner te rog sa ne spui parerea...
_________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 525
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 20 Iun 2025 21:38 Download mesaj |
|
|
|
....sau nu , si sa fie un Meopta, 100% facut in Europa, 10 ani garantie, preturi accesibile cu reducerile astea.
Dar Zeiss e redus cel mai mult, unele modele la jumatate din pret.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5166
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 21 Iun 2025 00:47 Download mesaj |
|
|
|
Parca la Lidl era Auriol, se mai gaseste?
|
|
Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 441
|
Trimis: 21 Iun 2025 06:32 Download mesaj |
|
|
|
romh a scris: | A pus maina cineva vreodata pe aici pe un steiner? Am citit numai superlative la adresa lor dar au fost prea scumpe pt mine. Referitor la germania... sunt multe magazine care ofera reduceri imense la tot felul de lucruri. Laptopuri refurbished am cumparat cateva de acolo la o fractiune de pret.... Trebuie doar sa stii care sunt. Lidl e un alt exemplu de magazin german care stie ce inseamna piata libera si competitiva in comparatie cu confratii lor francezi care fac tone de bani in Romania in mare parte datorita locatiilor preferentiale.... Multumim pt linkul de mai sus. Si daca pui maina pe un steiner te rog sa ne spui parerea... |
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=210877#210877
|
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 287
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri
|
Trimis: 21 Iun 2025 09:43 Download mesaj |
|
|
|
nobody a scris: | Parca la Lidl era Auriol, se mai gaseste? |
Nu se gasesc tradatori la pret redus, asta stiu sigur... Am cautat si nu am gasit. Asta poti sa gasesti daca esti francez si ai plecat la shopping in romania.... Cum s-ar spune pe limba lui Carlos Ghosn, Nicolas Warnery(pun pariu ca nu stiati cum il cheama pe ambasadorul francez, nimeni nu stie in afara de mae si sie si dna - direct din Vietnam a venit ca sa se ocupe de Romania...) si da, Marwan Lahoud, un alt mare francez, deci cum se spune pe limba lor - notre poule dans votre court - in traducere libera din limba lui macron - gaina noastra in curtea voastra, nu dati frau liber subconstientului sexual va rog. Astea sunt valori core ale francofoniei, inca de pe la sumitul francofoniei ue si nato, la care probabil s-au inghesuit toti sharomarii din Bucuresti dar eu personal nu am participat... Vive la France!
acest mesaj are o doza de ironie si trebuie tratat ca atare...
_________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 21 Iun 2025 10:25 Download mesaj |
|
|
|
In orice caz recomandarea mea ar fi sa se evite achizitiile de binocluri de la Swarovski, am motive intemeiate cand spun asta.
|
|
Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 441
|
Trimis: 21 Iun 2025 15:29 Download mesaj |
|
|
|
Serios? Ne poti spune care ar fi motivele?
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 525
|
Trimis: 21 Iun 2025 17:53 Download mesaj |
|
|
|
CristiB a scris: | In orice caz recomandarea mea ar fi sa se evite achizitiile de binocluri de la Swarovski, am motive intemeiate cand spun asta. |
Are sticla radioactiva, am auzit....se zice ca trebuie sa porti costum de astronaut cand il folosesti ca altfel ii bai mare )))
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 21 Iun 2025 20:49 Download mesaj |
|
|
|
Domnu' Kata , chiar dumneata ai dat explicatia pe undeva pe acest forum! 🙂
Deci....binoclurile astea daca le-ai folosit o vreme...iti fac Hobby- ul praf!
Devii nemultumit, irascibil, nesatisfacut cand incerci sa intri in contact cu alte binocluri de la alti producatori. Nu iti mai convine nimic cand te uiti prin celelalte, nu-ti mai place nici luminozitatea, nici cum focuseaza, nici cum se aseaza in mana, de densitatea imaginii nici nu mai zic.
Intr-un cuvant sunt killerul pasiunii binoculare. Te fac dependent doar de propriile progenituri, indiferent ca se numesc, NL, EL, SLC, etc....
Un caz asemanator real am trait atunci cand o familie ce isi ferise copilul pana pe la 1,5 ani sa-i dea dulciuri , intr-o zi s-a hotarat sa-i dea o bucatica de fagure cu miere. Si ce sa vezi? Ala mic nu a mai vrut sa manance o perioada nimic din ce i se dadea. Repeta intr-una plangand ca vrea, ,vava bun"!
Cam asa e si cu binoclurile Swarovski, odata infectat cam gata... Am incercat sa-mi mai adaug un binoclu in patrimoniu dar nici o sansa, mereu fac comparatia cu ce se vede prin Swarovski, si cam asta e tot, se raceste repede dorinta de achizitie. Din acest punct de vedere as putea sa spun ca aceste binocluri sunt financiar-prietenoase, nu mai vezi nici un rost sa cheltui banii pe altceva. 😀
Ieri cautand informatii despre un anumit binoclu am dat si peste postarea unui pasionat din Germania:
,,În ceea ce privește raportul calitate-preț, binoclul Meopta a fost întotdeauna excelent - nimic mai mult, nimic mai puțin. Se bucură de multă vreme de o bună reputație, în special în rândul vânătorilor conștienți de preț. Dar Meopta nu poate face magie.
Cu alte cuvinte, oricine se obișnuiește cu binoclurile Swarovski de astăzi va avea dificultăți cu aproape orice altceva."
|
|
Sus |
|
 |
|