Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234762 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9522
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 21 Iun 2025 22:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mig71
Am vazut ca ai testat ocularul Planetary si fara lentila Barlow si pata totusi aparea.
Din ce am citit, au existat serii de Planetary in care inelul filetat al lentilei Barlow era lucios si producea reflexii.
Tu ai testa fara dar pata aparea. Oare nu ar fi posibil ca totusi sa apara vreo reflexie, in focuser sa zicem ?
In poza pe care ai incarcat-o eu nu vad o diminuare a rezolutiei in interiorul petei fata de delaliile invecinate dinafara petei. De aceea intreb.
Bafta la rezolvare, Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5922
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Iun 2025 08:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Intradevar, la seriile mai vechi de planetare existau probleme cu reflexiile parazite, imi aduc aminte ca am citit si eu pe forumurile externe. In afara de inelul amintit de Mircea, utilizatorii mai reclamau suprafata lucioasa dintre montura lentilei Barlow si grupul principal de lentile situate in partea opusa a ocularului.
Inainte de orice operatie distructiva e bine sa verifici daca nu ai zone lucioase la interior, fie ele inele spatiatoare sau zone libere de tub.
Spor! _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 45F11; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|