Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 529
|
Trimis: 22 Iun 2025 20:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Adica l-ai si argumentat sfatul, cu exemplu proaspat. Dar tot nu m-am prins care model ai luat....ori nu am fost atent...
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1752
|
Trimis: 22 Iun 2025 20:48 Download mesaj |
|
|
|
Nu am scris ce model pentru ca l-am mai prezentat, e un SLC.
Insa mai e ceva in acele fotografii ce m-ar atrage, am deschis astazi discutia, vom vedea ce se intampla. Dar nu e binoclu( asa cum il cunoastem noi in mod normal) totusi binocular.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 22 Iun 2025 21:00 Download mesaj |
|
|
|
Treaba cu punctul de sprijin pt frunte mi se pare foarte inteligenta, mai ales daca vrei efect de hublou unde ai nevoie ca aparatorile sa fie la minim, ai stabilitate buna.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 22 Iun 2025 21:16 Download mesaj |
|
|
|
Ăsta e, inca nu am reusit sa montez totul pe el.
Am primit si o multime de cristale, uitasem.🙂
Descriere: |
|
Marime fisier: |
975.52 kb |
Vizualizat: |
de 294 ori |

|
|
954.02 kb |
de 294 ori |

|
|
813.26 kb |
de 294 ori |

|
|
927.72 kb |
de 294 ori |

|
|
906.63 kb |
de 294 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 22 Iun 2025 21:38 Download mesaj |
|
|
|
Vad ca preferi obiective de 56mm...eu nu ma impac cu ele, mi se pare ca duce prea mult centru de greutate pe fata, asta la folosire din mana, pe trepied nu ai inconvenientul asta. Acum depinde si de magnificatie...daca e peste 10x ai nevoie si de obiective mari.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 22 Iun 2025 21:44 Download mesaj |
|
|
|
Sunt minunate obiectivele de 56 mm. 🙂
Astazi am testat si acest lucru comparându-le cu obiectivele de 42, 50, si 52mm. 56 mm le lasa pe toate in umbra chiar daca sunt din seriile mai scumpe. E mult mai frumoasa imaginea panoramica a obiectivelor de 56 mm. Iar pentru astronomie lucrul asta e aur curat.
Eu le folosesc pe toate si pe trepied, nu conteaza magnificatia ci durata observatiilor.
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 145
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 22 Iun 2025 23:25 Download mesaj |
|
|
|
Superb, grozavenie! Sa-l stapanesti sanatos!
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3114
|
Trimis: 23 Iun 2025 07:53 Download mesaj |
|
|
|
Esti super privilegiat sa poti merge la Swarovski ca la un vecin și prieten! Felicitări pentru noua achiziție! La cât mai multe observatii astronomice si nu numai!
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 23 Iun 2025 08:02 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos Sorin, multumesc frumos Tudor! 🙂
Da, e un avantaj sa locuiesti langa un producator alfa atunci cand ai aceasta pasiune. Insa locuiesc multi pe aici iar pe majoritatea ii lasa rece prezenta lui Swarovski Optik. Chiar am fost privit ciudat de o cunostinta cand am cumparat unul dintre binocluri. A zis ca n-ar fi dat in veci atatia bani pe un binoclu. Dar ii dadea pe altele! 🙂
|
|
Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 828
|
Trimis: 23 Iun 2025 08:28 Download mesaj |
|
|
|
Sa-l stăpânești sănătos (deși cred ca au început sa te stăpânească ele).
Și eu sunt ca acea cunoștință a ta: îmi e greu sa dau pe un binoclu atât de mult, deși dau pe altele.
Oricum, am și o colecție micuță de bino, unele cu nume mai puțin auzite.
_________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, Omegon 90/500
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
Gosky EagleView 10x42 ED
Bresser Pirsch 15x56 ED |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 23 Iun 2025 08:44 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos deasemenea! Eu am calculat altfel aceste achizitii, bazandu-ma si pe achizitiile asiatice.
Cat ma tine un binoclu de la Swarovski? Pai conform garantiei 11 ani. Conform altor utilizatori chiar mai multi ani, ii faci in ultimul an de garantie o revizie generala tot la Swarovski si il mai poti avea inca 10 ani linistit daca nu bati cuie cu el. Sunt vanatori care au spus ca au binocluri de la Swarovski ce functioneaza impecabil si dupa 30 de ani.
Si cat ma tine un binoclu chinezesc? De obicei nu supravietuia nici macar garantiei legale de doi ani. Si nu sunt singurul care a constatat asta.
In ritmul asta, achizitionand folosind tehnica salamului feliat, ni se pare ca cheltuim mai putin dar in realitate e invers.
Daca tragi linie la urma pierzi mai mult cumparand des si ieftin decat bun si scump.
Dar daca e bun si scump mai ai două avantaje, beneficiezi de o optica de top, si poti si sa-l vinzi la un pret inca bun dupa ceva ani.
Dupa cum spunea si Stefan cel Mare, suntem prea saraci ca sa ne cumparam binocluri ieftine. 🙂
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11283
|
Trimis: 23 Iun 2025 10:34 Download mesaj |
|
|
|
CristiB a scris: | Dupa cum spunea si Stefan cel Mare, suntem prea saraci ca sa ne cumparam binocluri ieftine. 🙂 | Dar sabia lui tot la turci este! ce-i drept, pare functionala si azi.
In fine, sa revenim, altceva mi se pare important: "Am primit si o multime de cristale"!! Ti-au dat sticle? gratis?
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 23 Iun 2025 10:53 Download mesaj |
|
|
|
Ce treaba are sabia omului cu sfatul dat urmasilor urmasilor lui? Ca si cum ai spune ca trebuie sa renuntam la Rosia Montana pentru ca e tezaurul la rusi.
Da, am primit o multime de sticle, e un ajutor pentru cei ce vor sa mai faca un ban cu ajutorul sistemului de returnare a garantiei implementat din acest an.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 24 Iun 2025 11:14 Download mesaj |
|
|
|
Pentru cei ce vor optica Swarovski la un pret avantajos mai exista o varianta.
Swarovski se afla in vestul Austriei, iar in celallt capat al tarii in est mai are o fabrica in apropiere de Viena. Aceasta fabrica produce in exclusivitate optica de vanatoare printre care si o gama restransa (foarte restransa) de binocluri. Pentru ca fabrica e foarte cunoscuta printre vanatori pentru calitatea produselor, Swarovski i-a pastrat si dupa ce a cumparat-o (cred ca prin 1970, nu sunt sigur) denumirea cu care activase pana atunci: Kahles. Insa optica e Swarovski.
La Kahles se produce de exemplu fostul SLC 8x42/10x42 sub denumirea de Kahles Helia S42, dar e unul si acelasi binoclu. Vanatorii il lauda pentru calitatea si constructia robusta pe care o are. Eu nu am avut ocazia pana acum sa folosesc vreun model de la Kahles dar daca au aceeasi optica ca si binoclurile Swarovski atunci pot sa-mi fac o idee despre calitatile lor.
|
511.43 kb |
de 57 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |