Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235179 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1781
|
Trimis: 25 Iun 2025 09:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Conform acelui articol asa se pare. Totusi Japan suna bine, nu? 🙂
Am trimis un email impreuna cu linkul tau, sa vedem ce spun.
Daca se confirma informatia din articol atunci rușinică, pe binoclu scrie Made in Austria.
Cat despre pret depinde de la ce intersectie a meridianelor cu paralele privesti. Aia din Dubai zic ca e prea ieftin.
Clientul roman e mai special, e proverbial lucrul asta, chiar si daca faci promotie cu ceva gratuit el tot are o intrebare: e inclus si transportul? Ca daca da nu s-ar sfii sa mearga cu Merțanul de 60 de mii pana la posta. 🙂
Stiu Tudor nu e cazul tau, vorbeam la modul general, si eu am scos sufletul din omul ala de la Swarovski pana cand mi-a dat pretul dorit.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
510.24 kb |
Vizualizat: |
de 484 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3124
|
Trimis: 25 Iun 2025 10:53 Download mesaj |
|
|
|
In legislatia Europeana poti scrie pe un binoclu "made in Austria" daca este montata macar o parte din el in Austria. La fel era si Zeiss Conquest HD, scria "made in Germany" dar era fabricat in Japonia, pentru ca o parte era asmablat in Germania si legal au voie sa scrie asa chiar daca e produs in Japonia
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 149
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 25 Iun 2025 10:58 Download mesaj |
|
|
|
CristiB Citat: | In ritmul asta, achizitionand folosind tehnica salamului feliat, ni se pare ca cheltuim mai putin dar in realitate e invers.
Daca tragi linie la urma pierzi mai mult cumparand des si ieftin decat bun si scump.
Dar daca e bun si scump mai ai două avantaje, beneficiezi de o optica de top, si poti si sa-l vinzi la un pret inca bun dupa ceva ani. | afirmatia ta e foarte adevarata1 Mi-a trebuit ceva vreme (si cheltuiala!) sa aflu pe pielea mea cat de adevarat este ce ai scris!
Citat: | Clientul roman e mai special, e proverbial lucrul asta, chiar si daca faci promotie cu ceva gratuit el tot are o intrebare: e inclus si transportul? Ca daca da nu s-ar sfii sa mearga cu Merțanul de 60 de mii pana la posta. | din pacate e o observatie foarte adevarata. Incerc sa inteleg genul asta de mentalitate si nu pot. Am ajuns la concluzia ca unii cred ca a avea si umbla intr-o masina scumpa ii face sa se creada brusc niste fiinte superioare. Multi ajung sa aiba o masina scumpa in fata unei case (nu mai mentionez apartament la bloc comunist) care costa mai putin decat masina, cu chilotii rupti pe ei, cu dintii stricati in gura, fara sa investeasca nimic in educatie, macar in educatia copiilor. Dar masina aia scumpa ii face cumva sa se simta "maimutoi alfa" (intre maimutori ca ei..... din pacate atat de multi.... din pacate aproape majoritari!).
Interesant este ca aceste masini scumpe detinute de aceste maimute abia isi taraie kilometri, scot sunete ca parca si-ar manca suruburile, unele scot fum negru (majoritatea fiind diesel) pentru ca dand toti banii pe astea, nu mai au si bani sa le intretina.
Dar fudulia e mare! Se vede si in traficul din Bucuresti, faceti un experiment (eu l-am facut), mergeti cu un Audi A6 negru in modul cel mai nesimtit, obraznic, agresiv de porc nesimtit si nu o sa auziti nici un claxon macar, stau cuminti toti sa le tai calea ca nesimtitul, faci manevre de porc si unul nu misca in front, stau cuminti ca oile la taiere. Apoi va suiti intr-un Hyundai I 20 de preferinta gri...... O sa vedeti! Ar trece si prin tine! Nu-ti da cedare nici in rond, probabil considera ca nici nu existi in masina aia "de amarat".... pentru ca nu ai ..."masina de invingator"....
Mentalitatea si primitivismul asta de lumea a 3-a cred ca la noi in tara e si mai grav decat in lumea a 3-a traditionala, poate vine si din trecutul de sclavie sub toate formele de oranduire sociala, de la capitalism la comunism pana la un soi de tranzitie vesnica spre nicaieri (noi am fost popor de sclavi, iobagi, mujici sub toate vremurile)
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 25 Iun 2025 11:32 Download mesaj |
|
|
|
😂 Si e eu care credeam ca am fost prea sever!
Dar probabil acele personaje nu sunt fani ai astronomiei si nu-i regasim aici pe forum. Pentru toti cei ce isi permit o masina de peste 20 de mii nu cred ca 1-2 mii e o problema ca sa achizitioneze un instrument bun, daca chiar sunt pasionati. E chestiune de prioritati. Ma uit la unii ce sunt tatuati peste tot, din cap pana in picioare, cat am dat eu pe binoclu el a dat numai pe tatuajul de pe cuc. Fiecare cu prioritatile lui.
Un alt lucru interesant pe care l-am observat pe drumurile mele intre Romania si Austria e ca nenumarate tiruri incarcate cu masini de lux gen Audi, Mercedes, Volkswagen, BMW, se indreapta spre vama Arad si in directia opusa merg tot la fel de multe tiruri dar cu Sandero, Duster, Spring. Stau si ma gandesc cum e ma asta, unii tipa ca s-au scumpit toate si nu mai sunt bani dar cumpara numai luxoase, astialalti nu tipa, ca bani au, dar traiesc foarte multumiti cu Dacia. 🙂
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11305
|
Trimis: 25 Iun 2025 11:56 Download mesaj |
|
|
|
Lasati oamenii sa cheltuie banii pe ce vor ei. Oricum bmw-urile alea "scumpe" nu cred ca le iau scump. Si nu suntem noi romanii buricu "luxului". In fine, sa revenim.
Alteva e interesant in link "Swarovski Optik has been testing this model through KAHLES to find out if it is sustainable and profitable in the long term.". Deci luati acum, cat mai apucati, Swarovski scump si bun made in AU, ca pe viitor nu veti mai apuca decat Swarovski scump si outsursat in China...sau cine stie, Iran, Irak!
Apropos, la Swarovski se (mai) descompune cauciucul dupa utilizare mai indelungata?
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 25 Iun 2025 12:49 Download mesaj |
|
|
|
tudor a scris: | In legislatia Europeana poti scrie pe un binoclu "made in Austria" daca este montata macar o parte din el in Austria. La fel era si Zeiss Conquest HD, scria "made in Germany" dar era fabricat in Japonia, pentru ca o parte era asmablat in Germania si legal au voie sa scrie asa chiar daca e produs in Japonia |
Probabil partea montata in Austria e optica, tot ce tine de sticlaraie, nu vad sensul sa o trimita in China si din China sa o aduca din nou aici atat timp cat tot ceea ce tine de optica se afla in Austria.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11305
|
Trimis: 25 Iun 2025 13:04 Download mesaj |
|
|
|
CristiB a scris: | .. nu vad sensul sa o trimita in China ... | Pai se trimite in China ceva?
Outsourcing ar insemna ca se face in afara (externalizeaza productia), si se trimite in AU pentru asamblare si/sau control final. Asa as face eu, nu stiu cum face Swarovski, dar daca i-ai intrebat sa asteptam sa ne zica.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
|
Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 444
|
Trimis: 25 Iun 2025 19:42 Download mesaj |
|
|
|
tudor a scris: | Kahles nu fabrica binocluri în Austria ci, în funcție de seria de binocluri, în China si Japonia pentru costuri mai mici de productie |
Din ce stiu eu, doar Helia S, fostul Swarovski SLC, este fabricat in Austria, chiar de Swarovski.
Articolul pe care l-ai citat tu este unul mai vechi, de dinainte ca Swarovski sa opreasca productia modelelor SLC 10x42/8x42 sub emblema lor.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Iun 2025 10:55 Download mesaj |
|
|
|
Băi baieti, e ca in Caragiale: si tu ai dreptate, si tu ai dreptate. 🙂
Apreciez raspunsul cinstit al lui Kahles, nota 10 in privinta asta.
In orice caz binoclurile lui Kahles prezentate de mine sunt 100% produse in Austria, si aici ma refer la cele doua Helia S ce sunt in realitate SLC 8x42/10x42.
Cele facute in Asia nu le cunosc, probabil nici nu le vand prin zona.
Raspunsul integral:
Sehr geehrter Herr ....,
Vielen Dank für Ihre Anfrage. Unsere Beobachtungsgeräte (Ferngläser und Ferngläser mit LRF) werden in Asien produziert. Das ist richtig! Sie gehen bei KAHLES in Österreich durch die Qualitätskontrolle, bekommen Stempel und Siegel und die Garantie von KAHLES, aber produziert wurden sie in Asien.
Das einzige Fernglas, das bei uns in Österreich produziert wird, ist das Modell HeliaS 8x42 und Helia S 10x42. Ich sende Ihnen hier den Link zum Helia S auf unserer Homepage und unten ein Foto. https://www.kahles.at/de/jagd/fernglaeser/helia-s8x42
Mit freundlichen Grüßen,
Andrea Rosen
KAHLES Customer Service
KAHLES Gesellschaft m.b.H.
Danfoss-Straße 5,
2353 Guntramsdorf, Austria
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 26 Iun 2025 11:09 Download mesaj |
|
|
|
Binoclurile sunt produse in Austria, dar ei, in raspunsul lor sunt foarte diplomati si nu precizeaza "100%" pentru ca intrebarea era doar daca e produs in Austria, nu si ce implica legal sa fie produs in Austira. Pentru ca legislatia europeana te lasa sa zici ca un produs il produci in Austria chiar daca asamblezi doar o parte in Austria, chiar daca produsul 90% e produs in alta tara. Acest lucru tine de marketing si este perfect legal, practic nu mint pentru ca sunt acoperiti de aceasta lege. La fel era si Zeiss Conquest HD. Scria pe el "made in Germany" si sustineau in mailuri ca e fabricat in Germania, chiar daca el era doar asamblat doar o parte in Germania, el fiind fabricat in Japonia pentrru costuri mai mici. Deci exista posibilitatea sa ocoleasca raspunsul cu putina diplomatie fiind acoperiti de aceasta lege.
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc
Ultima modificare efectuata de catre tudor la 26 Iun 2025 11:23, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Iun 2025 11:22 Download mesaj |
|
|
|
Tudor, doamna spune foarte clar ca ceea ce vine din Asia este controlat de ei, si asa mai departe..
Asta e prima categorie.
Daca Helia S ar fi venit bucatele mai mari sau mai mici tot din Asia s-ar fi incadrat deasemenea la prima categorie .
Insa se face o distinctie clara intre cele ce vin bucatele sau intregi din Asia si cele doua modele facute aici.
Că noi presupunem una sau alta intra iarasi la metehnele noastre de neaoși romani frumosi ce suntem. 🙂
Dar oamenii de aici nu se joaca cu vorbele astea, costa scump in caz de minciună. Daca in spatele email-ului despre originea binoclurilor e un Piedone de la protectia austriacului?! Pe unde mai scoate femeia camasa?🙂
Insa nici nu au nevoie de ceva din Asia pentru a produce Helia S, toata linia de productie e de la Swarovski, SLC 8x42 si 10x42 nu se mai produce sub marca Swarovski ci Kahles.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 26 Iun 2025 11:24 Download mesaj |
|
|
|
Am inteles foarte bine ce au scris ei despre seriile lor de binocluri diferite, dar tocmai ca nu e minciuna ce zic ei, este perfect legal sa zica asa, fiind acoperiti de lege! Seria Helia S "este produsa aici, in Austria" Totul legal
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Iun 2025 12:50 Download mesaj |
|
|
|
Si de ce nu ar fi spus ca si astea doua sunt corcituri?
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 26 Iun 2025 13:04 Download mesaj |
|
|
|
Pentru ca simplele inscriptii "made in Austria" sau "made in Germany" cantaresc mult cand vine vorba de strategia de marketing in jungla competitionala a consumerismului nostru! Dar ce e important ca oriunde sunt facute Kahles Helia S sunt foarte bune fiind aceleasi SLC uri Swarovski
‐------------------
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|