Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
f1.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235575
Numar de utilizatori inregistrati: 2861
Cel mai nou utilizator inregistrat: CaiusP
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu militar CAG (Swarovski) 6x30 Dienstglas

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 18 Iul 2025 13:47 Download mesaj
Titlul subiectului: Binoclu militar CAG (Swarovski) 6x30 Dienstglas
Raspunde cu citat (quote)

cag 6x30 Dienstglas este un binoclu fabricat de Swarovski pentru armata germana intre anii 1940‐1945, codul “cag” arata ca e fabricat de Swarovski.

Diametrul obiectivului: 30mm
Puterea de marire: 6x
Sistem de focalizare: individual
Camp vizual real: 8,5 grade
Diametrul pupilei de iesire: 5 mm
Acoperire suprafete optice: fara acoperiri
Sistem Prisme: porro
Material Prisme: BaK4
Greutate: 410 grame

Un binoclu care socheaza la prima vedere datorita aspectului nu tocmai atractiv, in acelasi timp greutatea foarte mica se simte la prima atingere. Binoclul este dotat si cu reticul, dar exemplarul ajuns la mine nu il mai avea. Reglaj independent pe fiecare ocular tipic binoclurilor militare. Executia mecanicii este foarte buna, fara nici un joc la prisme in locas, usurand deosebit de mult recolimarea. Un aspect interesant pe care nu l-am mai intalnit la nici un binoclu este faptul ca "arcurile" la prisme sunt facute dintr-un material moale, care nu pare sa aibe nici un fel de elasticitate...interesant as zice, executia interioara este exemplara. Daca la prima impresie artistica are sanse mari sa nu stea bine, cand il pui la ochi situatia se schimba radical, imaginea este de o claritate deosebita, in simplitatea lui optica, as zice, cu ocular Kellner, imaginea oferita este fermecatoare, campul este foarte bine corectat, similar cu Habicht 7x42, abia la margine prezinta o usoara deformare de perna dar claritatea este inca acceptabila. Mai are inca un punct forte, profunzimea de camp, incepand de la o distanta de sub 10 m si pana la orizont (presupunand un orizont foarte indepartat) toate obiectele sunt in focus, ori acest lucru impresioneaza puternic, fiind si extem de usor si stabil (avand 6x) sunt momente in care uiti ca esti cu el la ochi. Cu toate ca are 8,5 grade, campul vizual pare mai mic fiind cuprins cu vederea extrem de usor in intregime fara a muta privirea din axa optica. Chiar daca sta foarte bine la toate capitolele, ar mai incape o imbunatatire care zic eu ca aproape se cere, acoperis la prismele din fata sau conuri la obiective, nu stiu daca in mod normal liseste de la acest model dar exemplarul ajuns la mine nu are.
In concluzie as zice ca e un binoclu care te poate face sa uiti, pe moment, de goana dupa magnificatii mari, prin placerea pe care o ai cand privesti prin el. Nu ratati ocazia de a privi prin asa ceva daca va iese in cale.

cag.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  253.54 kb
 Vizualizat:  de 385 ori

cag.jpg

Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 18 Iul 2025 14:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ai zis ca revii cand OS nu mai e moderator, dar vad ca tot de el ai dat. 🙂
Viata grea cu binoclurile astea!
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 18 Iul 2025 14:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristib, iti doresc spor la scris, cat mai mult, sa ai bani sa cumperi binocluri cat mai scumpe si sa le prezinti aici pe forum. Pana acum am lipsit, acum am sa incerc sa fiu mai prezent. In rest...nu am vazut pe "Nimeni" sa fie pe aici. Astept poze cu noile tale achizitii, cate o prezentare la binoclurile pe care le ai, sau chiar poti imprumuta si altele si sa ne spui cum sunt.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 18 Iul 2025 14:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pasiunea cere sacrificii. Iar sacrificul genereaza pasiuni!
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2025 15:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
Pasiunea cere sacrificii. Iar sacrificul genereaza pasiuni!

Ca tot iti plac pozele facute prin binoclu , ca si mie de altfel, aici sunt cateva facute prin acest binoclu din 1943/44, impreuna cu istoria lui.
Dienstglas inseamna Binoclu de serviciu, nu e o denumire in sine, mai multi producatori au folosit aceasta expresie, denumirea propriuzisa e Cag , un cod folosit pe atunci de catre Swarovski pentru aceasta serie de binocluri cu caracter militar.
https://www.fernglasmuseum.at/museum/swaro...efe_3.html
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2025 15:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
...sa ai bani sa cumperi binocluri cat mai scumpe si sa le prezinti aici pe forum. ...

Multumesc frumos, la fel si tie!
Chiar ma bucur ca ai postat acest binoclu. Are peste 75 de ani si inca functioneaza.
Sa vad ce binoclu chinezesc rezista atat. Daca il folosesti in mod normal si ai grija de el binoclul Swarovski te tine toata viata.
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 18 Iul 2025 21:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am separat offtopicul in "Alt offtopic: binoclul in astronomie"
Voi sterge orice alte postari care nu-s la subiect.
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 18 Iul 2025 21:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

foarte bine ca s-a facut curatenie aici! Aveam impresia ca nu mai aveam ce cauta pe acest forum ...... Deci aveti un anume moderator care cauta sa imputineze oamenii prezenti pe acest site, si asa foarte putini. Probabil doreste sa ajunga sa vorbeasca singur. Mai bine isi face un blog unde chiar poate vorbi singur, adica sa comunice doar cu el insusi.

....Nu ma pricep dar consider ca dupa o asemenaea manifestare trebuie sa i se ia dreptul de moderare.

Nu mai poti lasa in functie un judecator care vine beat la servici si sare la bataie cu oricine nu-i convine in sala de judecata. Solutia e pensionarea fortata.

Citat:
este un binoclu fabricat de Swarovski pentru armata germana intre anii 1940‐1945
ca s-o spunem direct, e un binoclu hitlerist. Remarcabil ce au facut pe vremea aia! Si usor, portabil cand in vremurile alea toate cantareau enorm.
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 18 Iul 2025 22:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

sorin georgescu a scris:
foarte bine ca s-a facut curatenie aici! Aveam impresia ca nu mai aveam ce cauta pe acest forum ......
Nici un moderator nu poate sta non-stop pe forum să reacționeze la toate tâmpeniile în timp util. De asta am propus să ignorați mesajele clar instigatoare! Idea

sorin georgescu a scris:
Deci aveti un anume moderator care cauta sa imputineze oamenii prezenti pe acest site, si asa foarte putini.
Foarte posibil ca ăsta să fie scopul. Noi ceilalți vrem la fel?

sorin georgescu a scris:
Nu ma pricep dar consider ca dupa o asemenaea manifestare trebuie sa i se ia dreptul de moderare.
Doar admin-ul poate face asta, dpdpv tehnic.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 19 Iul 2025 09:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Masuri paliative, oricat de multe ar fi, nu aduc decat alinare de moment dar nu rezolva problema ..
Este necesara o masura radicala, acum ai sustinerea majoritatii iar conjunctura e pe deplin justificata. Mai trebuie facut doar un pas.. Il asteptam!

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 19 Iul 2025 23:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian

Stiu pentru ca am buchisit zeci, poate sute de pagini despre amatorii romani din trecut. Victor Anestin, Victor Daimaca si Vladimir Boico, sunt trei nume care imi vin in minte, dintre cei mai cunoscuti, care au facut observatii extinse cu binocluri 6x.
E drept ca in trecut era poluare luminoasa mult mai scazuta. Un binoclu 6x30mm, ca cel descris de tine sau 6x24mm Zeiss, sau 6x25mm Huet, aveau conditii si dadeau rezultate mult mai bune decat pot azi.
Nu-mi dau seama prea bine pana ce nu voi apuca sa fac efectiv observatii cu un binoclu 6x25mm. Deocamdata, asa cum am vorbit, am un 8x25mm care e departe de ceea ce trebuie pentru reconstituiri observationale sau, pe englezeste, ''reenactment''. Neglijand calitatea optica, e o diferenta notabila intre 6x si 8x la o apertura atat de mica.

Multumesc pentru un review interesant, lumea binoclurilor ramane fascinanta pentru mine si pe mai departe, Mircea

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum