Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235611 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2864 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: JayLeDotD |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 564
|
Trimis: 18 Iul 2025 20:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Remediere problema binoclu MS APM 8x32 IF ED |
|
|
|
Am recomandat acest binoclu la 3 persoane in urma review-ului facut de Sorin Georgescu, si acum a ajuns la mine unul din aceste 3 exemplare pt evaluare. (am mai scris si in review-ul lui Sorin)
Problema la acest binoclu (chiar daca nu era vizibila la toti care s-au uitat prin el) era urmatoarea: pe tubul stang, pe masura ce te departai de centrul campului, imaginea se deteliora puternic, dar in tubul drept nu.
Prima mea ipoteza era legata de o pozitionare (pusa cu fata gresita in sus) gresita a lentilei biconvexe din ocularul stang, care duce la o zona de clar mica in mod normal. Am verificat acest lucru si am constatat ca era pusa corect, cu aceasta ocazie am vazut ca ocularul este format din 4 lentile in 3 grupuri (si nu din 5 lentile cum poate v-ati asteptat si voi).
Am trecut mai departe, observand ca in partea de sus a campului, unde de obicei privesti mai rar decat in partea de jos, nu exista problema, deci nu aveam simetrie, asta nu am observat initial pt ca nu ma asteptam deloc la asa ceva. Am privit mai atent invers prin tub si am observat o obturatie in calea optica, care pe tubul drept nu exista, nu am reusit sa imi dau seama ce este (vedeti in poza) asa ca am hotarat sa desfac binoclul.
Aveti in poze cum arata blocul de prisme la APM si etc..., problema era formata din alte doua probleme: prismele au taiate canale (cum au si la alte binocluri), dar canalele nu sunt taiate corect adica la mijloc, ci mult mai intr-o parte si anormal de lat canalul, cel putin 2mm estimez, asta fiind prima problema, iar a doua este ca prisma era pus in locas in asa fel incat canalul intra pe calea optica, obstructia respectiva este exact canalul, puteti estima si voi ce latime anormala are...
Am dat jos prismele, care erau chituite...si am deplasat prisma cu canalul pe zona plina a saniei asa cum e si normal, am lipit prisma am montat la loc.
DEFECTUL A DISPARUT!
Abia acum seamana cu ce scrie Sorin in review. Nu recomand aceasta loterie numita APM, poti face retur fara probleme, dar sa obtii un binoclu bun e mai greu, poate primesti din nou unul la fel sau mai rau, asta e motivul pt care nu a recurs la retur, da, a iesit gazul din tub dar acum e alta treaba, nu se compara.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
56.47 kb |
Vizualizat: |
de 226 ori |

|
|
82.49 kb |
de 226 ori |

|
|
92.9 kb |
de 226 ori |

|
|
94.75 kb |
de 226 ori |

|
|
70.51 kb |
de 226 ori |

|
|
47.92 kb |
de 226 ori |

|
|
62.1 kb |
de 226 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 156
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 18 Iul 2025 22:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
deci inca detin 3 binocluri APM, insa dupa faza asta cred ca merita facuti de rahat pe toate forumurile si peste tot!
Inteleg ca in China isi baga picioarele in ce fabrica la norma sa fie ieftin (poate au muncitori prost calificati de care nu se poate ocupa tot timpul supraveghetorul), dar macar in Germania sa puna pe cineva sa le testeze simplu la ochi cand le primesc, sa elimine rebuturile! Asta era ditamai rebutul !
Ce mare "manopera" ar fi sa ca un om (cu pricepere, poate chiar patronul) sa le puna la ochi ?! Nu cred ca vand ei asa milioane de exemplare sa nu le poate lua la mana pe toate primite din China. Nici macar nu le vand sigilate! Mai ales ca fac niste bani, un profit din asta si e reputatia brandului in joc.
Poate sunt naiv, dar nu mi se pare asa mare manopera si consum de timp sa testezi binoclurile cum vin din China. "Test" simplu, le pui la ochi intr-o dimineata pe rand. Cat timp ar consuma ?!
Mi se pare bataie de joc daca au putut vinde asa ceva! Macar cele returnate de mine nu erau decolimate sau defecte. Eu le-am dat inapoi ca nu mi-au placut ca nivel de rezolutie/definitie, performanta comparativ cu cele pastrate. Adica le-am returnat bune, colimate, chiar cel de 8x56 mi se parea colimat impecabil, fara nici un defect dupa opinia mea.
Dar in cazul asta e rusine mare pentru un brand sa ajunga la vanzare asa "chiftea"!
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3135
|
Trimis: 19 Iul 2025 07:52 Download mesaj |
|
|
|
Cei de la APM merg probabil pe ideea că sunt mult mai puțini experimentați si care își vor da seama de posibile probleme, in comparatie cu multimea celor necunoscători. Merg pe principiul "Merge și așa" pentru că majoritatea este fericită cu orice binoclu ii vei da, fie el și cu defecte majore și clare de fabricație. E mai ieftin si profitabil așa! Mi-au trecut prin maini șapte modele diferite de la APM, fără să le contabilizez pe cele cumparate la mana a doua. Deci din șapte modele cu configurații diferite, noi din magazin, doar două nu au avut probleme. Cunosc pe alții care au avut parte de un raport și mai devastator.
Cristian Kata,
Structura în care sunt prinse prismele este din metal?
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5961
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Iul 2025 09:05 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | ... (poate au muncitori prost calificati de care nu se poate ocupa tot timpul supraveghetorul)... |
Nu cred ca e asa .. citeam cu ceva ani in urma, exact dupa aparitia seriei de binocluri BA8, ca producatorii chinezi justificau o buna parte din costurile acestei serii prin calificarea inalta si sustinuta la care au fost nevoiti sa-si supuna personalul tocmai pentru a o putea scoate pe piata. Ne amintim ca prima serie BA8 a continut si primele binocluri adevarate fata de pocnitorile de plastic de pana atunci, dar si pretul era altul, mult mai mare!
Poate in ziua de azi e vorba de o supra normare si un control de calitate mai scazut, altfel nu-mi explic ..
Sau poate ca a venit de la partid sarcina de a creste productia iar in conditiile date nu o poti face decat daca apelezi la compromisuri.
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1845
|
Trimis: 19 Iul 2025 10:52 Download mesaj |
|
|
|
Parerile sunt foarte impartite atunci cand vine vorba de calitatea binoclurilor APM. Unii spun ca rivalizeaza cu producatorii alfa, altii spun ca sunt de ra.at.
Interesant este ca si unii si altii au perfecta dreptate. 🙂
Atunci unde e buba, care din cele doua tabere minte?
Raspunsul il gasim daca ne uitam in spatele a ceea ce inseamna binocluri APM. Singurul lucru in comun al binoclurilor APM este ca sunt produse in China. Asta e tot ce au in comun. Daca mai facem inca un pas in profunzime vom descoperi ca binoclurile de dimensiuni mari gen 82, 100, 120, 150 m sunt produse intr-o fabrica, cele 11x70, 16x70 in alta fabrica, 8x32 in alta, iar mai nou, noile 16x70, 20x80, etc , in alta fabrica. Lucrul asta mi l-a confirmat chiar seful depozitului de la APM din Germania atunci cand am fost la ei si i-am spus ca ,,vreau un 16x70 din ala cu inel albastru". A raspuns ca ,, nu mai avem pentru ca am schimbat furnizorul ".
Acum e usor de intuit de ce exista tot atatea pareri despre APM cate tipuri de binocluri APM , cand e vorba de calitate.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 564
|
Trimis: 19 Iul 2025 11:48 Download mesaj |
|
|
|
Chinezii au reusit sa implementeze o smecherie la aceste binocluri, o smecherie la care ma gandeam si eu in urma cu cativa ani cand a existat o avalansa de cereri pt IOR 7x40, se vindeau puternic si eram si eu asaltat...si atunci ma mandeam ca daca as putea manevra din exterior sania cu prisme as reduce mult timpul de colimare avand in vedere ca la IOR poti misca enorm de mult sania in jurul suruburilor de prindere, doar ca eu am renuntat la o eventuala "inventie". Exact asta au facut la APM de ex, sania cu prisme e actionata de la exterior, e prinsa in 3 puncte, un punct la interior semi-fix, e asemanator cu un sistem cu "nuca" ca sa zic asa, care permite miscare in jurul prinderii, si cele 2 suruburi de reglaj care actioneaza asemantor cu ce ne arata producatorul, adica in diagonala, doar ca nu e nici pe departe ca in desen, adica diagonale perpendiculare, atat doar ca sunt doua drepte incrucisate, dar unghiurile sunt cum pot si ele . Acest sistem de reglaj ii permite sa adopte o proiectare deficitara, tolerante enorme, locas prisme mult peste dimensiunea prismelor, unghi de cadere a prismelor pe sanie cu tolerante enorme etc, intr-un cuvant mascheaza lipsa calitatii mecanice, totul e ieftin lucrat. Personal am fost de multe ori la un pas de a lua APM 10x50, dar cand am vazut poze cu blocul de prisme mi-a cam trecut, stiu ca l-am rugat pe Tudor sa imi faca rost de o poza cat de cat cu interiorul la un Fujinon macar sa vad daca e prinsa sania pe corp direct (este prinsa chiar pe corp), asa ca APM nu am mai vrut. Cel mai calitativ si exemplar model de binoclu cu prisme pe sanie pe care l-am intalnit este la CZ 7x50B si Zeiss Oberkochen 10x50 (practic aceste binocluri sunt identice la interior, doar ce tine de oculare si obiective e diferit), eu zic ca am vazut perfectiunea acolo, fara jocuri, toate reglajele posibile, inclusiv rotire prisme, asemanator ca idee cu ce este in IOR dar la nivel inalt fara tolerante, fara jocuri, perfect. Si sa revin la ideea cu acest sistem de colimare prin doua suruburi la exterior, si foarte interesant ca producatorul si trimite o foaie in care iti arata sa il colimezi, eu zic ca asta la scutit de la multe retururi 100%. In general cand e vorba de colimare ne referim la paralelismul axei mecanice cu axele optice, treaba asta o rezolva lejer cele doua suruburi, dar nu rezolva pozitia corecta a prismelor pe sanie, rotatie de ex (nici nun am mai zis ca avea si rotatie pe tubul stang pe care am eliminat-o la remontare) apoi unghiul de cadere a prismelor pe sanie etc, lucruri care se reflecta in calitatea imaginii si nu in colimarea de care vorbim noi, la un binoclu care nu are cest sistem cu arcuri prin care inclini sania cu prisme, nu mai merge o executie slaba pt ca nu il mai colimezi nici daca stai in cap, dar aici merge si asa, practic ne pacaleste...e colimat, ce mai vrei? Dovedeste ca anumite probleme a imaginii sunt de la pozitii incorecte a prismelor, nu ai cum, e clar jos dar nu e sus, etc probleme asimetrice in campul vizual care arata clar ca e vb de probleme ce poate implica mecanica.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5197
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 19 Iul 2025 19:55 Download mesaj |
|
|
|
Sania aia e "blocata" doar de arcuri?
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|