Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Venusstckz.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 237171
Numar de utilizatori inregistrati: 2888
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Discutii despre binocluri chinezesti

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 08 Oct 2025 16:04 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Asa este Smile

Mai am un candidat, Alpen Teton 10x42ED, stiti careva, ceva despre el?
Ma incanta teribil faptul ca are prisme Abbe-Konig ..

https://www.youtube.com/watch?v=GAO1Ac5Za6Q

Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 08 Oct 2025 21:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

In primul rand ma gandesc ca devine din ce in ce mai necesar un topic cu "Discutii despre binocluri chinezesti" unde sa putem discuta cam orice despre binocluri chienzesti, pareri etc, recomandari, ....adica de toate, asa ca rog un moderator care poate sa face acest topic si sa mute acolo postarile care nu au legatura cu review-ul. Referitor la Alpen Teton 10x42, nu are ocularele mici...prea mici? Sau doar mi se pare? Nu se rabda daca nu face undeva economie, daca au pus prisme mai bune trebuie neaparat sa fure altundeva....asta e enervant, mai bine mai punea un pic la pret ca oricum nu e mic si facea ceva la care sa nu poti baga de vina cel putin in poze.

PS cred ca se poate taia incepand cu postarea mea din prima pagina "28 Sep 2025 14:05" ca sa se lege pe urma discutiile.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 08 Oct 2025 22:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Silviu nu vreau sa produc tulburari inutile insa daca compari fotografiile facute de mine prin SLC 8x56 si cele din comparatiile postate de tine cred ca se vede usor diferenta enorma de calitate in orice privinta. Iar un Conquest e si ala vreo 1700 de euro, am avut unul pe 10x dar nu mi-a placut, aberatie cromatica din belsug.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 08 Oct 2025 22:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

"daca compari fotografiile facute de mine prin SLC 8x56 si cele din comparatiile postate de tine cred ca se vede usor diferenta enorma de calitate in orice privinta" o asemenea comparatie nu are sens, conditii diferite, aparate de filmat/fotografiat diferite, dar sa compari o fotografie facuta cu ap foto sau telefon cu o captura de ecran....e ilogic rau de tot (o captura de ecran e infinit mai slaba fata de o fotografie...adica o captura e un fel de fotografie la fotografie dar cu rezolutie mica)

"am avut unul pe 10x dar nu mi-a placut, aberatie cromatica din belsug" da, are aberatii cromatice pt tot forumul Smile)), doar ca eu de ex nu am nici un fel de problema cu aberatiile astea, am alte exigente, de asta se confirma inca odata ca ce e bun la mine poate nu e la altul si invers, pana la urma binoclurile astea la pret mare toate sunt bune dar depinde la ce capitol exceleaza, ca sigur au si minusuri mari, dar pana nu e in mana nu stii unde e partea slaba...
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Oct 2025 09:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Kata ce crezi, fotografia de mai jos e o captura de ecran sau una facuta cu telefonul?
Oare ce corp ceresc este?

Compress_20250816_210527_7072.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  933.02 kb
 Vizualizat:  de 411 ori

Compress_20250816_210527_7072.jpg

Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 09 Oct 2025 10:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Fotografia afocala (prin ocular) nu se compara cu fotografia in focar (fara ocular direct in obiectiv). Cum majoritatea binoclurilor nu au oculare detasabile, sunt sortite doar la fotografierea afocala, care are multe limitari si probleme optice. Fotografierea afocala e mult inferioara celei in focar si deasemenea inferioara optic si privitului direct prin oculare. Asa ca discutam degeaba despre comparatii pe fotografii prin binocluri. Ca sa iti dai seama de diferente reale intre doua binocluri si pentru un studiu comparativ cat mai obiectiv binoclurile trebuiesc comparate vizual prin alternare la ochi in cat mai multe situatii de lumina. Datorita faptului ca telefonul face corectii imprevizibile la ocularele binoclului este foarte greu de stabilit un standard de departajare prin comparatie a pozelor, fiind la "mila si cheremul schimbator" al compensarii automate a exponometrului aparatului foto (care poate fi pacalit de o licarire mai puternica sau de o vignietare invizibile cu ochiul liber). Poti face cu succes poze prin binocluri cu telefonul, chiar foarte reusite, dar a compara doua binocluri pe baza pozelor afocale este foarte subiectiv si ajuta doar cel mult la diferentierea marimii campului vizual!
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 10 Oct 2025 11:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

- nu va mai luati dupa filmari cu telefoane la oculare. Variabilele sunt enorme si nu au treaba cu realitatea. Unica metoda corecta e ...sa puneti binoclul la ochi. Chiar si daca compari filmari intre modele/marci diferiite ai zice ca ala mai bun se vede mai bine si in filmari/poze cu telefonul.... Ei bine, nu este asa! Poate fi chiar pe dos.

- exista o vorba celebra - "Daca traiesti putin te tine mult!"

- China are o politica de distrugere a economiei mondiale prin invadarea pietei planetare cu produse care nu pot fi concurate la pret. Politica e dusa de statul chinez centralizat folosind proprii cetateni ca sclavi la munca. Oricum, sunt multi si saraci, nu ar avea ce face, ar muri de foame. Asa ca se imbina utilul cu placutul, fiecarui chinez i se gaseste ceva de facut sa manance si gura lui ceva si in felul asta se produc lucruri extrem de ieftine. Dar si cu ajutor centralizat (subventii pentru export). Sa nu uitam, este un stat centralizat, o dictatura. Desteapta! Super desteapta!

- peste tot in comertul montial se dovedeste ca forta cea mai mare este.... PRETUL. Nimic nu poate invinge "pretul cel mai mic'"! Oricat am vrea noi si oricate teorii am emite! Majoritarul planetar (nu conteaza tara si nici regimul politic) va alege cea mai ieftina oferta. Astfel, politica Chinei este super inteligenta, e ca o lupta din aia de sport martial in care folosesti forta adversarului sa o intorci impotriva lui insusi, tu fiind mai slab, dar mai abil, mai inteligent, mai istet.

- prin aceasta politica chineza marile branduri europene si americane sunt deja pe faras. Multe branduri au fost deja cumparate de chinezi si urmeaza restul. Daca nu se intampla ceva cataclismic cu lumea.... Oricum, vedem ca foste mari "legende" in orice domeniul au ajuns niste carcase goale, majoritatea produc in China. Asta e o alta politica chineza, sa-i atraga la ei sa le copieze tot, dupa care sa-i concureze si in final sa-i extermine. Folosind o alta "lege" a capitalismului occidental, aceea prin care orice capitalist va cauta sa produca cat mai ieftin pentru a-si mari profiturile. La inceput chinezii au fost platiti cu un bol de orez, adica nimic. Incet, incet incep si ei sa fie platiti mai bine, sa traiasca mai bine si cam toti vor sa copieze modelul occidental. De aici li se va trage si sfarsitul dominatiei intr-un viitor indepartat. Deoarece alti flamanzi ai lumi le vor copia metodele si le va face ce fac ei acum altora. Caci cine ridica sabia, de taisul sabiei moare.

- acum in China se poate fabrica orice calitate, inclusiv cea mai inalta posibila. Problema e doar economica. Nu renteaza sa produci fiabil si scump. Pentru ca nu vinzi si dai faliment.

- pe piata libera capitalista exista un "razboi" permanent si natural - producatorul vrea sa ofere clientului cat mai putin pe cat mai multi bani. Marketingul actual lupta pentru asta, sa poata vinde cacat cu aspect de profiterol pentru un profit cat mai ridicat. Deci unica pavaza a clientului (consumatorului) este propria lui educatie, cultura, inteligentza, abilitate de a discerne pacaleala de adevar. Astfel, asa cum observam la noi in tara, cu cat publicul consumator este mai inapoiat, needucat, credul, adica prost si ignorant, cu atat oferta comerciala este mai ticaloasa, adica lucruri proaste si ieftine. Astfel, furnizorul de baza, aproape unic este..... China. De unde se poate importa gunoi cu aspect de marfa, sa ia banii la prostovani.

- La noi pe piata intervine si felul majoritar al rumanului, adica sa nu faca nimic dar sa-i curga banii, sa pacaleasca, sa dea teapa, sa-si fure caciula. Astfel chinezismele sunt vandute la noi cu de 2....3...4....chiar si 10 ori pretul chinez. Chit ca vanzarea nu prea merge, avand adaosul urias, ticalos, tot le iese sa supravietuiasca. Ca atat si fac, supravietuiesc. Nu am vazut in astia 35 de ani firme romanesti care sa creasca mari si sa intre in jocul mondial. Sunt cateva mai rasarite conduse ceva mai inteligent, dar capitalul romanesc..... vai de mama lui! (cei mai multi bani, cele mai mari averi in Romania se fac prin furt din banii statului - de aia am si ajuns colonie economica. Daca toti fura de la stat, cumva statul trebuie sustinut, asa ca au venit colonistii din Vest sa produca aici. Doar ca ei produc ca in coloniile africane pe vremuri, adica iau 7 piei de pe oaie). Nu poti aduna capital decat prin succes in afaceri. Ori daca numai supravietuiesti si te multumesti cu "cat pica", adio mama! Deci, capitalul romanesc e sublim.... dar nu exista! = suntem cea mai buna piata pentru gunoi chinez.

- cat priveste comertul facut si condus de chinezi (direct). E vai capul lor, la asta chiar nu se pricep ei deloc. Desi au marfa la pret foarte bun, chiar si bunicica calitativ cateodata. Ce observ pe site-uri chineze, exista o tactica de ametire a clientului prin efect de turma. ---- Cand stai si te uiti la o turma de zebre sa alegi una sa o mananci, ametesti repede si pana la urma alegi la intamplare, la noroc, poti nimeri una costeliva si prapadita pentru ca ai ametit deja, toate-s la fel si in miscare. ---- De aceea anunturile lor sunt aiurea, arata in poza ca are 5 picioare si in text scrie ca are 3 picioare, arata in video altceva, etc, etc.Isi fac si multe conturi cu jdemii de nume cretine si pun aceeasi marfa la preturi diferite, chiar si de 3 ori mai mari. Insa cu descrieri diferite sa nu poti gasi cu nici un search. Nici Ai-ul nu ar gasi din cauza haosului lor. ---- Special o fac, pana si titlurile care descriu practic acelasi produs (cu preturi total diferite) sunt formulate complet diferit. In felul asta e o loterie. Plus momeala cu discounturile care de fapt nu sunt reduceri, doar manevre de marketing. ---- Deci intr-un fel, chinezii sunt afoni la vanzare dar buni pacalici, cunosc multe metode de a pacali pentru a vinde. ---- In consecinta, pe o piata ca asta nu poti construi un nume, un brand, o firma. Nu renteaza, nu e practic, nu le foloseste la nimic sa fie seriosi, sa aiba un brand..... pentru ca vin alti chinezi care incep sa-i pirateze, sa-i torpileze, sa-i atace. ---- E o lume a rechinilor. Cum e si societatea lor.... Daca nu stiati, ei nu au pensie. Ii tin copiii, familia pana mor. Nu au multe chestiuni de protectie sociala cum e in lumea occidentala. In China omul de rand are de ales intre a munci ca un sclav (cuminte) sau a crapa. Faptul ca de ceva vreme li s-a ridicat nivelul de trai in unele zone chiar peste UE, e alta poveste.....

- deci, cea mai mare greseala e sa generalizam. E placut in conversatii, insa e in afara realitatii. Trebuie luat fiecare caz in parte si judecat. Eu cred ca exista pe piata binocluri no-name chineze foarte bune si la pret bun dar care si vor rezista multa vreme (....daca traim putin! Laughing ). Din pacate constat o cadere constanta in calitate la marile branduri vestice, cu traditie si istorie in spate. Cauza?!..... Am scris mai sus! Fiecare trebuie sa se adapteze pietii mondiale dominata de China in felul pe care l-am descris.

PS - ceva interesant apropos de pret la chinezi (as fi curios ce parere aveti): https://youtu.be/ZXwlNar_hzE
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 10 Oct 2025 15:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

sorin georgescu a scris:
- nu va mai luati dupa filmari cu telefoane la oculare. Variabilele sunt enorme si nu au treaba cu realitatea. Unica metoda corecta e ...sa puneti binoclul la ochi. Chiar si daca compari filmari intre modele/marci diferiite ai zice ca ala mai bun se vede mai bine si in filmari/poze cu telefonul.... Ei bine, nu este asa! Poate fi chiar pe dos.
Pai e simplu: daca prin telefon se vede mai bine intr-un binoclu prost e ok, cumparam binocluri proaste, filmam cu telefonul, si vedem bine.. Laughing

Chestia asta cred ca trebuie lamurita, nu mi-e clar cum functioneaza, dece este asa si nu altfel. Adica dece filmatul la ocular produce rezultate diferite sau chiar contrare versus privit.

Ultima modificare efectuata de catre valy la 10 Oct 2025 15:14, modificat de 1 data in total
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Oct 2025 15:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Acum pe bune, chiar nu stie nimeni ce e in fotografia de mai sus?
Legat de fotografierea prin binoclu, eu nu am sesizat diferente asa de mari intre fotografie si realitate. Dar probabil conteaza si prin ce binoclu faci poza aia.
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Oct 2025 15:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Acum pe bune, chiar nu stie nimeni ce e in fotografia de mai sus?

Seamana cu asta:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pluto

Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Oct 2025 15:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aa, deci e de-a noastra! 🙂
Se pare ca ai o memorie vizuala excelenta, mai ales si pentru faptul ca nu poate fi vazut prin binoclu si cred ca nici prin telescoape mici.
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Oct 2025 15:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Scrie in tabelul din dreapta, magnitudine aparenta 13.65-16.3
Pe cerul de aici nu am acces la astfel de magnitudini cu jucarelele mele ...

Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Oct 2025 16:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu cu jucariile mele am reusit sa-l vad, poza e facuta cu telefonul.
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 10 Oct 2025 16:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pluto nu arata detalii prin atmosfera terestra imposibil la 0.1 sec arc angular dim , Uranus are 4 sec Neptun 2.4 Ganimede 1.8
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Oct 2025 16:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Eu cu jucariile mele am reusit sa-l vad, poza e facuta cu telefonul.

Laughing Laughing

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatoare

Download topic
Pagina 3 din 9

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact