Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
orion.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 237216
Numar de utilizatori inregistrati: 2888
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Discutii despre binocluri chinezesti

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 15 Oct 2025 12:09 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

si doar cu asemenea jucarie iti este satisfacuta explorarea informatiei venita din infinitul cosmos ?? fara detalii la planete inel saturn canale martiene benzi eclipse pe jupiter detalii pe Luna nisip de stele din roiuri globulare culori prin nebuloase spirale galaxii. investind 2000 6000 E pt ce ?? 10x marire Laughing si simti astronomia tinuta cu o jucarie in mana
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 15 Oct 2025 12:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu cum folositi dumneavoastra instrumentele, dar noi ne mai uitam si la pasarici cu ele.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 15 Oct 2025 13:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Domnilor, mie imi place pe cat pot sa fiu obiectiv, asa ca de data aceasta nu pot decat sa ii dau dreptate domnului Stanescu, stiti bine ca nu suntem prieteni ca sa il sustin dar nici dusmani nu suntem asta iar sa fie clar Smile. Un binoclu la o suma astronomica nu se poate justifica niciodata avand ca baza astronomia mai ales ca vorbim de 10X, punct. Ca vrem noi sa o tinem pe a noastra e alta treaba... In prezent din punctul meu de vedere un binoclu chinezesc bun pana in 1000 lei cu 10x, acopera nevoile REALE ale unui astronom ADEVARAT in materie de binoclu. Binoclurile despre care tot vorbim (sau le avem) noi sunt deja in sfera "fitelor", trebuie sa recunoastem acest lucru, ele pe langa faptul ca rezolva ceva, mai au si o parte care intra la "placere,destindere etc...chiar pana la fitze", si nu vad nici o problema in a cumpara un binoclu scump. Nici eu nu vad sensul de a da o caruta de bani pe un binoclu doar ca sa ma uit la stele, vad stelele foarte bine cu un bk7 japonez bine facut care nu are nici urma de aberatii cromatice si stelele sunt foarte bine adunate. Nu mi-am luat binocluri performante pt astronomie ci pt terestru, deci pt astro nu as da o gramada de bani pe un binoclu. Posesorii si amatorii de binocluri care sunt si astronomi reprezinta un procent foarte mic, asa ca se vede clar faptul ca astronomia nu e tocmai tinta unui binoclu si nici nu a fost niciodata, asta nu inseamna ca nu putem sa ne uitam la stele cu binoclul. Mie since mi se par destul de clare lucururile astea in jurul carora se tot face tamtam.

Si o sa profit de ocazia asta ca sa ii arat lui Cristib unde greseste el: Smile
In primul rand toata lumea stie ca daca isi cumpara un swarovski generatie noua sigur are un binoclu calitativ, nu mai discutam pretul, deci asta stie toata lumea. Faptul ca unii cred ca e totusi prea exagerat pretul este alta treaba, iar faptul ca au dreptate e tot...alta treaba. Problema e urmatoarea, tu faci o reclama agresiva la swarovski, esti ca un spam, care apare continuu cu acelasi mesaj obsesiv "swarovski e singurul...etc", iar frecventa asta de spam-are are exact efectul invers, adica o revolta impotriva brandului swarovski, nu stiu daca esti constient de acest lucru. Gandeste cum ar fi daca ar veni de ex Tudor sa ne spuna constant ca Victory e spuma spumelor si orice alta achizitie este o pierdere de bani, oricum TOT la Victory o sa ajungem intr-un final, asta daca suntem normali la cap. Ce parere ai avea tu despre Tudor in acest caz ipotetic? Noa Smile, exact aceeasi parere au si restul despre tine referitor la felul in care lauzi swaro, exact cum papa e infailibil tot asa de infailibil e si swarovski si la fel de adevarate sunt ambele glume. Acum ma gandesc ca nu te superi pe mine, dar trebuia odata sa lamurim si acest aspect si nu ai nici un motiv sa te superi, am spus doar adevarul, exagerezi cu reclama la swarovski! in rest numai de bine la adresa ta, cel putin din partea mea.

Razz
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2025 13:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Atata pacat sa am eu in viata asta. 😁
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2025 13:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Trebuie sa tinzi spre perfectiune Smile
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2025 13:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

De asta am luat Swarovski.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 15 Oct 2025 14:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
..doar ca sa ma uit la stele..
Pai stai putin. Eu, de exemplu, folosesc binoclul la stele in mai multe moduri:
- cautator, desi in principiu sunt axat pe foto, gasirea manuala a tintei poate fi o problema, mai ales cand nu am goto, nu vreau goto. Caut obiectul cu binoclul, si aici nu ma refer la stele, ci la obiecte mai difuze.
- e febra asta de ceva vreme cu cometele, deasemenea folosesc binoclul
- acelasi binoclu il folosesc prin calatorii, cand nu car toate telescoapele, deci el ar trebui sa inlocuiasca un telescop
- acelasi binoclu trebuie sa fie portabil, de obicei il car in buzunar, in rucsac cand plec in calatorii, pt. observatii terestre, cateodata prin muzee, biserici
- cateodata pur si simplu vreau sa privesc cerul prin binoclu, sau o pasare, un avion, sau releul de pe Costila.
- cateodata imi vine asa o inspiratie, si vreau sa fac poze/filme prin el.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2025 14:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Privind din perspectiva lui Tudor, una sanatoasa de-altfel, si citind doar micul fragment ales de el din postarea lui Kata....Kata, esti bine-dispus azi si pus pe glume! Nu-i rau! 🙂
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 15 Oct 2025 14:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am avut 80% din viata binoclu slab de 100 -200 lei 42 -50mm lentila obiectiv cautator vag pe langa telescoape . multimi ozn de moment deslusite prin campuri dealuri . in final am trecut spre treapta superioara mult un apm 16x70 . imi da sigur la 800Emult peste toate cele scumpe Zeeis swarovski nikon wx 10x42 10x 50 pentru astro .
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2025 14:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai da, ca e 16x70 cu inel albastru( iar o sa ma certe Kata si pentru obsesia asta 😄) , iar alea au fost cel mai bun lucru pe care l-a avut APM vreodata.
Cu astea si-au consolidat reputatia si volumul de vanzari pe piata de profil. Cand au disparut inelele albastre, a disparut si reputatia. De vanzari nici nu mai zic!
Binoclurile astea de la APM pe care le-am tot pomenit au fost fabricate de aceeasi firma ce produce optica pentru armata chineza. Pacat ca s-au stricat la mațe cu ei.
Dar asta dovedeste inca o data ca banul nu-i ochiul binoclului ci al altcuiva.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2025 16:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu-i bai ca e inel albastru sau rosu...numai sa nu fie curcubeu ca atunci apar alte probleme Smile)))...+ cu + si - cu -
Sus
Daniel Simion
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012

MesajTrimis: 15 Oct 2025 17:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
In caz ca am uitat, haideti sa ne reamintim cam ce inseamna un bino chinezesc: plastic, lipici si vaselina ...

https://www.youtube.com/watch?v=WnSEVaptp-Q

Ma doare capul doar cand vad cum au lasat colimarea aia de la minutul 13:06. Mad

Si daca ma uit in comentariile videoclipului ma doare si mai rau.

De exemplu: WoW! Just look at the quality control and precision!
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 15 Oct 2025 18:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si eu i-am dat dreptate lui Stanescu nu odata ci de n-spe ori in aceasta privinta. Un binoclu decent este foarte potrivit pentru Astronomie. Si am un exemplu la indemana, Nikon Aculon 10x50mm pe care a binevoit CristiB sa mi-l doneze. Nu am numarat dar sunt sigur ca m-a ajutat sa fac fotometrie vizuala la stele variabile de cateva sute de ori.
Ma foarte indoiesc ca un binoclu de zece ori mai scump ar fi dus la evaluari de zece ori mai precise. Si in loc sa fac fotometria vizuala cu precizie de o zecime de magnitudine, scumpetea m-ar fi ajutat sa fac evaluari la sutime... Astea-s bancuri la care nu stii unde trebuie sa razi ...

Mircea

Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2025 18:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mircea Pteancu a scris:
..Ma foarte indoiesc ca un binoclu de zece ori mai scump ar fi dus la evaluari de zece ori mai precise...

E vorba aia, cand doi iti spun ca esti beat, du-te si te culca.
Astazi si Mircea si Kata mi-au spus asta, bineinteles on-topic.
Cred ca o sa vand Swarovski-urile.
Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 15 Oct 2025 18:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daniel Simion a scris:
zoth a scris:
In caz ca am uitat, haideti sa ne reamintim cam ce inseamna un bino chinezesc: plastic, lipici si vaselina ...

https://www.youtube.com/watch?v=WnSEVaptp-Q

Ma doare capul doar cand vad cum au lasat colimarea aia de la minutul 13:06. Mad

Si daca ma uit in comentariile videoclipului ma doare si mai rau.

De exemplu: WoW! Just look at the quality control and precision!

În filmuleț binoclurile se fac repede...dar prost Laughing că e mare cererea în lume... E adevărat că filmulețul prezintă fabricarea unui model ieftin. Sunt sigur că au fabrici și pentru unele mai bune, dar care si ele vor îmbrățișa în timp deviza "pe repede înainte", atunci cand cererea se va marii Laughing

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatoare

Download topic
Pagina 9 din 11

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact