| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240134 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2921 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex80 |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2089
|
Trimis: 25 Mar 2026 15:51 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Pai nu dumneata ai fost cel ce m-a acuzat ca-i fac reclama lui Swarovski? Gata mi-am invatat lectia. Fapte nu vorbe@
Dar poate reusesc sa imi iau si eu un zmeu japonez si apoi mai vedem noi cum ramane cu proverbul ala ce mentioneaza ceva despre râsul la urma! ...indiferent de functia avuta pe forum. 🙂 Glumesc Marius, nu vreau sa ma pun mai rau cu staful decat am facut-o pana acum. |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3417
|
Trimis: 25 Mar 2026 16:28 Download mesaj |
|
|
|
Discutia mi se pare ca arata urmatorul fapt: Cine știe ce vrea de la un binoclu stie ca lucrurile sunt extrem de subiective si tin mai mult de preferinte pur personale. Mie poate sa îmi placă binoclul X și altuia nu. Daca eu aleg un binoclu in detrimentul altuia nu inseamna ca automat acela este unul prost. Sunt binocluri extrem de bune la care zic "pas" nu ca nu sunt bune, ci pentru ca am alte preferinte si asteptari de la ele. E ca si cum as zice "Eu am ales Porsche în loc de Lamborghini, nu pentru ca Lamborghini e o masina proasta ci pentru ca nu imi foloseste asteptarilor si preferintelor mele". Faptul ca o persoana a plecat cu binoclul X dintr-un magazin, schimband binoclul Y cu binoclul X, nu are nici o importanta decât pentru persoana respectiva. Dacă știm exact ce vrem de la un binoclu inseamna sa avem o părere personala bine conturată. Insa daca nu avem inca experienta necesara ne vom lua după preferințele altora, preferinte ce pot fi opuse uneori chiar preferintelor noastre inca neconturate. _________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 25 Mar 2026 16:36 Download mesaj |
|
|
|
O parere pertinenta venita din experienta, multumim Tudor.
Parerea si alegerea mea personala despre zmeul japonez era bine conturata, insa nu eram asa de hotarat, dar baietii astia doi ce au facut misto de mine au pus punctul pe i. Va multumesc frumos si voua baieti! 🙂 Tocmai m-ati facut cu un Bugatti Veyron in materie de optica. |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 693
|
Trimis: 25 Mar 2026 18:35 Download mesaj |
|
|
|
Ti-ai comandat gantera wx de 2,5 kg de la Nikon?
PS: verifica sa ai drept de retur  |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 25 Mar 2026 22:56 Download mesaj |
|
|
|
Prima varianta a mesajului tau a fost foarte agresiva si am fost un pic dezamagit de felul tau de a aborda lucrurile. De exemplu eu nu am zis nimic de CZ-ul tau pe care il iubesti atat de mult, cu toate ca el in realitate e la fel ca singurul portavion rusesc, o epava.
Dar despre ultima inovatie optica, despre care au pus cuvant si membri de pe acest forum, iti permiti lejer sa o consideri acră.
Probabil ti-ai dat seama si ai mai indulcit tonul cizeland postarea. E de apreciat si asta! Si cum nu sunt cu nimic mai breaz ca tine sau ca altii, treaca de la mine.
Dar eu nu o sa-mi bat joc niciodata de alegerea unui alt coleg, e alegerea lui si nu e treaba mea.
Si din acest motiv nu o sa raspund la intrebare. |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 25 Mar 2026 23:27 Download mesaj |
|
|
|
))) nu am vrut sa indulcesc chiar deloc nimic ce am zis pt ca nu mi se pare nimic jignitor, am vrut doar da sugerez eventuala dezamagire de aceea am zis de retur; in plus nu mi-a trecut nici o secunda prin cap ca te referi la acel nikon, dpmdv acel binoclu nu isi are utilitatea in rest nu mai conteaza cum se vede prin el, hai sa fim seriosi, pretul acela e o bataie de joc, asta nu inseamna ca nu il poti lua, iar pe mine NU MA INTERESEAZA absolut deloc cine ce isi cumpara, exceptie fac prietenii pt care chiar ma implic cat pot incat sa cumpere optica si nu povesti, deci poti sa iei binoclu incat sa platesti rate pana la 95 ani ca eu nu te invidiez nici pe tine nici pe altii; despre CZ-un meu (nu stiu la care te referi ca am 4 cz-uri) poti sa zici ce vrei, te asigur ca nici urma de suparare nu o sa fie, eu nu tin un binoclu pt ca scrie pe net ca e bun sau rau, sau daca te referi la 7x50B chiar iti dau dreptate si nu incurajez pe nimeni sa ia asa ceva, chiar este care la exterior e ca al meu dar e galben ca ior-ul, asa ca nici la astea nu stii peste ce dai, idea e ca nu e nici o suparare ca cineva zice de binoclurile mele, pana la urma mi se pare chiar deplasata rau treaba asta cu suparatul din cauza asta, ca sa nu zic ca e vorba ori de mandrie ori probleme la cap ca sa se supere cineva ca altul a zis de binoclul lui ))), daca vrei pot sa zic eu direct cum am zis si de restu pe care le am, am uitat poate sa zic de 7x50B ca este mai putin luminos decat un apm 7x50 de ex, dar fiind scurt (foarte scurt) e extrem de stabil iar mecanic il consider ca fiind perfectiunea, daca mai stie cineva ceva de rau despre el poate sa zica fara probleme .
PS acum sa nu imi spui ca am si nimerit zmeul ) asa din prima, ca in cazul asta o sa ma trezesc ca ma intreaba lumea ce numere sa puna la loto ))
PS2 "Dar eu nu o sa-mi bat joc niciodata de alegerea unui alt coleg, e alegerea lui si nu e treaba mea." Tu cred ca esti setat pe anumite ideii preconcepute, altfel nu se explica; unde mi-am batut eu joc de achizitia ta? Cuvantul "gantera" sugereaza ca e greu, in rest nimic, dar nici macar nu am vorbit despre achizitia ta,am vb despre un binoclu despre care pot sa spun absolut ce vreau, chiar orice. Ai spus tu undeva ca ai comandat acest binoclu? NU! Ba chiar eu te-am rugat sa ne spui ce binoclu poate fi chiar asa de grozav pe langa swarovski dar tu nu ai vrut sa dai informatia asta unor "fraieri", sincer sa fiu nu mi se pare o abordare in spirit de forum, nu era nici un secret dar ai preferat sa ne tratezi mai de sus, acum tot tu vii sa te plangi fara nici un argument. In concluzie te deranjeaza ca am facut analogie intre o gantera si un binoclu extrem de greu pentru categoria lui adica 10x50, daca ma poti contrazice te rog sa o faci. Te-am jignit pt ca am zis despre un binoclu 10x50 ca e gantera la 2,5kg hahaha, asta da jignire, hai sa fim seriosi! |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 26 Mar 2026 11:42 Download mesaj |
|
|
|
| Am ajuns la concluzia ca e prostie curata sa mai am vreun dialog cu tine, e clar ca tu esti in lumea ta si eu in alta. Asta a fost ultima noastra conversatie, fara nici un rost la fel ca toate celelalte. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Mar 2026 12:16 Download mesaj |
|
|
|
Stai linistit, nu am nici o suparare, doar ca mai are lumea si alta treaba in afara de forum.
Ai dreptate in tot ceea ce ai spus.
Iar WX-ul pe care l-ai pomenit l-a cumparat chiar si seful APM, seria 00028, deci unul din cele 100 de bucati din editia aniversara, iar noua ne vinde alune. Tudor spunea pe un alt topic ca tot el foloseste lunete Takahashi, cu toate ca si APM produce lunete. Ma gandesc ca o sti el ceva daca si-a luat si un WX. |
|
| Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 188
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 27 Mar 2026 12:47 Download mesaj |
|
|
|
Voi doi aveti o rafuiala karmica din vieti anterioare ca aici sunteti precum pisica cu cainele. Mi se mai intampla si mie sa dau peste o persoana cu care efectiv nu ma pot intelege nicicum oricata dorinta de pace as avea. Pur si simplu incompatibilitate.
Intamplarea face sa cunosc cate ceva despre Cristian Kata si e un om minunat si pasionat cu adevarat de acest domeniu, plus foarte priceput in reparat si reglat binocluri. Mai putin am cunostinta despre CristiB, doar observand ce posteaza de ceva ani si il percep ca pe un tip pasionat la fel de mult dar pentru utilizare si nu depanare/dezmembrare binocluri.
Am mai scris ca dupa opinia mea poate voi doi daca v-ati cunoaste in "real life" ati relationa altfel, adica cu prietenie si intelegere. Aproape sunt sigur de asta pentru ca pe ambii va percep ca oameni foarte ok si deosebiti (de turma majoritara inconjuratoare....).
Cat priveste achizitia NIKON-ului special, am banuit de la inceput pe CristiB ca imboldul de a deschide discutia chiar si asa in mod foarte ocolit si "pe dupa gard" a fost achizitia (comanda) unuia.
Mai e si problema superstitiilor. Imi imaginez ca nu sunt singurul care tine cont de asa ceva, adica un "ceva" legat de notiunea de noroc. Poate ca nu e bine sa batem toba pana nu primim jucaria si nu se termina totul cu bine. Mai ales ca e un domeniu foarte riscant, cu atat mai mult daca in joc sunt sume mari.
Si apropos, nici nu-mi imaginez ca se poate cumpara un asemenea super NIKON fara sa ai drept de retur si toate drepturile. Ca nu e..... chinezesc....
Deci eu ma declar foarte curios (desi avand in vedere pretul nu ar trebui) ! Totusi consider ca toti suntem cumva legati (ca vrem, ca nu vrem) prin aceasta pasiune comuna. Care in unele cazuri devine un soi de depedenta cum e aia cu pacanelele ("binomanie") si zic asta uitandu-ma la mine in oglinda, doar la mine, nu la altii. Ca si eu pun ceva la cale dar din superstitie nu vreau sa spun nimic. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 27 Mar 2026 13:35 Download mesaj |
|
|
|
| Nu cred ca e incompatibilitate intre noi, Kata imi e foarte simpatic. 🙂 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|