| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240313 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2925 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sterling Ferrell |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 696
|
Trimis: 17 Oct 2024 10:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Mai degraba "iesirea din carapace" i-as zice, arata un pic cam infiorator , mi-ar fi frica sa pun mana dar daca totusi as pune cred ca mi-ar fi si mai frica sa o iau inapoi.
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3431
|
Trimis: 27 Feb 2025 20:43 Download mesaj |
|
|
|
Zeiss eyes
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
1.12 MB |
| Vizualizat: |
de 8691 ori |

|
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 29 Mar 2026 10:40 Download mesaj |
|
|
|
Nu am spus pana acum, dar la acest binoclu am inceput sa apreciez rapiditatea focuserului. De exemplu de la infinit la aproximativ 10m rotita de focus se învârte foarte putin, cam 15⁰. Practic am nevoie doar de mici mișcări din degetul arătător, fără sa îl ridic de pe rotita de focus.
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
|
| Sus |
|
 |
Cornel Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022 Mesaje: 105
|
Trimis: 29 Mar 2026 11:55 Download mesaj |
|
|
|
La Sky Rover 10x42 rotita de focus are 60 de striatii. De la 1km la 50m trebuie sa misc doar 3 marcaje. Asta ar insemna cam 18°. Iar pana la 20m, misc 7 marcaje, ~42°.
Cursa totala a focusului este de 1,5 ture.
Intr-adevar se focalizeaza repede, dar se iese la fel de repede din focus. Ramane o chestiune de obisnuinta cu rotirea focusului dar parca as fi vrut o cursa o idee mai lunga.
_________________ Cateva binocluri. Si mai vechi, si mai noi.
Ultima modificare efectuata de catre Cornel la 29 Mar 2026 16:10, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
dan.smarandoi Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 142
|
Trimis: 29 Mar 2026 15:23 Download mesaj |
|
|
|
Cornel....nu te mai plange,nu mai numara dintii la rotita,binoclul tau e superb....dar ai putea sa-i mai aduci niste imbunatatiri....macar niste oculare rusesti.... .
|
|
| Sus |
|
 |
Cornel Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022 Mesaje: 105
|
Trimis: 29 Mar 2026 16:01 Download mesaj |
|
|
|
Eram sigur ca o sa ma faultezi.
_________________ Cateva binocluri. Si mai vechi, si mai noi. |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 07 Apr 2026 08:24 Download mesaj |
|
|
|
Un alt aspect foarte important, la care țin foarte mult la un binoclu, este rezistența la glare, flare și alte reflexii parazite. Tocmai am fost în dimineața asta pe străzi în căutare de spațiu mai deschis si liber spre cerul de răsărit, ca să văd cometa C/2025 R3. Am găsit perspectivă bună spre răsărit cu acces cam pana la 15 grade altitudine, dar a trebuit să mă uit pe lângă un stâlp de iluminat, plus "foc încrucișat" din partea a încă vreo trei felinare. Deci dacă Zeiss Victory SF 10x42 nu ar fi avut rezistență impecabilă la lumină parazită, nu aș fi putut observa cometa în astfel de condiții dificile.
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|