| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240488 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2925 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sterling Ferrell |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10018
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 19 Apr 2026 17:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Niky
Multumim pentru sinteza si, fara ipocrizie sau falsa modestie deoarece sunt si eu vizat, felicit si eu toti participantii ! Astronomia este intotdeauna mai interesanta atunci cand o impartasesti cu prietenii de stele.
Am o propunere: sa nu asteptam pana la anul. In luna Septembrie putem sa organizam un Maraton Messier +. Primul asemenea Maraton Messier+ a fost desfasurat in 1981 de catre Sagauro Astronomy Club, in baza propunerilor lui Wally Brown si Bob Buckner.
Un Maraton Messier + include 75 de obiecte Messier si 35 de obiecte din Lista ''Finest NGC'' a lui Alan Dyer de la RASC/ Royal Astronomical Society of Canada.
Lista obiectelor, organizata pe sectiuni si secvente, dupa pozitie, rasaritul, apusul sau caracterul circumpolar al celor 110 obiecte, o gasim aici pe situl SEDS:
http://www.messier.seds.org/xtra/similar/mm_plus.html
Aceasta combinatie, de obiecte Messier ( cate sunt vizibile in acea perioada) cu un numar frumusel dintre cele mai faine obiecte NGC (FNGC), imi pare a fi o adevarata cale regala spre Universul Deep Sky.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
Andrei Ionescu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2020 Mesaje: 56
Motto: Memories under the nightsky last forever Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Apr 2026 20:15 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
O idee excelenta, Mircea!
Cel mai probabil vom pune in aplicare acest program observational, cu atât mai mult cu cat anul acesta, tabara anuala a astROmaniacilor va avea loc in septembrie, nu in august (datorita vanatorii iberice de eclipsa). Vizualistii prezenti in aceasta tabara in care vin anual zeci de pasionati vor putea completa cot la cot aceasta provocare simpatica.
Cât despre mine...desi mai sunt cateva luni bune pana la tabara, deja mi-am facut planurile observationale. Imi propun sa ma intorc acasă cu 1000 de ngc-uri observate pentru un progres de impact in proiectul „A faNGCtastic journey”. Asa ca nu promit, dar poate incerc si eu sa ma bag la provocare, printre alte tinte. Senin sa fie si bifez eu tot ce mi-am propus, atât cele 1000 de ngc-uri cat si Messier+! _________________ SkyWatcher 508/2000 DOB (Gargantua)
TS CF Apo triplet 130/910, Fpl55
Losmandy GM8
EP: TeleVue Ethos 10mm,13mm, 21mm100 grade. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|