Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
NGC6888a_3final.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241224
Numar de utilizatori inregistrati: 2929
Cel mai nou utilizator inregistrat: nbadules
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Recomandare binoclu ED/semi APO - pret accesibil?

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
MotherEarth
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Apr 2014

MesajTrimis: 15 Mai 2026 13:19 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu m-am complicat niciodată cu retururi... și nu as incepe cu produse de 4000 ron.
Plus, nu-mi place sa-mi fie banii blocați 2 săptămâni sau whatever
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 15 Mai 2026 13:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

MotherEarth a scris:
Tocmai ce i-am întrebat dacă pot deschide coletul sa inspecteze puțin... și mi-au spus ca nu.

Au citit si ei discutia de pe forum, de aia. 🙂
Dar poti lua linistit coletul iar daca nu e ce trebuie trimis inapoi.
Banii o sa-i dea inapoi, asta nu-i problema, e vorba doar de cat timp se pierde cu toate aceste proceduri.
Sus
MotherEarth
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Mai 2026 13:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

M-au sunat și le-am spus ca nu îl iau fără deschidere. Cică, trebuia sa precizez când am făcut comanda, ca vreau ci deschidere. Pai puneți o opțiune ceva sa aleg.... nu-s mind reader.

Le-am spus si asta... în cel mai rău caz, dacă o sa mai fie pe stoc mai incolo ( după ce ajunge iar la ei .. si daca nu mi-am luat altceva ) o sa dau iar comanda, dar cu verificare colet.

Dar șanse destul de bune sa iau altceva/ din alta parte, pana se întâmplă scenariul asta

Chiar nu-mi place sa ma targuiesc cu retururi. Doar îmi blochez banii

Cică trebuia sa le spun eu de verificare colet. Pai ar trebui sa aibă opțiune la checkout, de ex. Nu cred ca-s eu asa excepție... iar restul nu verifica
Nu mi-e mie de câțiva lei în plus.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 15 Mai 2026 13:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deschisul coletului nu mai tine de vanzator ci de curier. Dar, tu crezi ca este vreun site inafara tarii care iti trimite cu verificare colet? Eu nu stiu sa existe asa ceva, prin urmare nu stiu de unde o sa cumperi...orice binoclu ar fi. Faci cum crezi dar...eu nu cred ca faci bine, nu ai alte optiuni nici pe viitor.

Ultima modificare efectuata de catre Cristian Kata la 15 Mai 2026 13:42, modificat de 1 data in total
Sus
MotherEarth
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Mai 2026 13:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dacă as fi știut ca binoclul are și varianta petarda... nu as mai fi complicat. Sau le spuneam eu de verificare colet
Lesson learned. Trebuia sa ma mai documentez

Cristian Kata a scris:
Deschisul coletului nu mai tine de vanzator ci de curier. Dar, tu crezi ca este vreun site inafara tarii care iti trimite cu verificare colet? Eu nu stiu sa existe asa ceva, prin urmare nu stiu de unde o sa cumperi...orice binoclu ar fi.

Mda.. am cumpărat cam tot ce am avut nevoie de pe olx... sunt obișnuit cu deschidere colet ;Wink
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 15 Mai 2026 13:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca tu crezi ca ti-l trimite inca odata cu verificare...eu NU cred, nu ti-l mai trimite deloc, in plus se asteapta f mult dupa ele daca nu sunt pe stoc in tara. Daca nu iti pasa de banii de retur eu zic sa il iei, nu e un site no name ca sa iti faci griji, Sorin a returnat la ei macar de doua ori daca nu ma insel fara probleme. Faci cum crezi...
Sus
MotherEarth
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Mai 2026 14:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
Daca tu crezi ca ti-l trimite inca odata cu verificare...eu NU cred, nu ti-l mai trimite deloc, in plus se asteapta f mult dupa ele daca nu sunt pe stoc in tara. Daca nu iti pasa de banii de retur eu zic sa il iei, nu e un site no name ca sa iti faci griji, Sorin a returnat la ei macar de doua ori daca nu ma insel fara probleme. Faci cum crezi...

Oh, delivery e gratis... am întrebat dacă trebuie sa plătesc ceva curierul din politețe
Plus.. ma gândeam ca poate dacă nu-l iau, vor sa le plătesc ceva. Dar au spus ca nu. All good

Sunt asa obișnuit sa cumpăr de pe olx cu verificare, ca nici nu mi-a trecut prin cap sa spun ceva de verificare. E și vina mea.

S-a rezolvat.. i-am spus curierului ca nu pot sa-l iau ca nu-i cu verificare. Și am și vorbit cu cei cu magazinul. Au înțeles.
Totuși, e ciudat ca nu m-au întrebat ei de verificare colet, cand l-au pus 4000 ron.. si sa nu vrei sa-l verifici ? Ciudat.. Poate majoritatea nu vor sa verifice.. ce știu.

Eh.. asta e. Banii sunt în buzunar..nu mi-s blocați...Caut în continuare.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Mai 2026 14:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ar mai fi o varianta. Binoclul oricum a plecat inapoi, deci nu stii care din cele doua era.
Mai poti vorbi inca o data cu cei ce ti l-au vandut si sa-i rogi sa-ti trimita cateva fotografii cu binoclul.
Ei pot face asta, nu e siglat.
Apoi stii in ce ape te scalzi...
Dar eu zic ca ai facut bine, iar inima imi inclina sa-ti spun sa te bazezi pe Fujinon. Aici vorbim deja de ceva Made in Japan, e cu totul altceva.

Am gasit si o discutie in care rolul principal il are APM 16x70 ED.
Aici scrie ca in China fabrica ce face acest model lucreaza pentru armata.
In fotografii se vede si cum arata primul 16x70 ED.
APM 16x70 ED (recenzie de genul) - Discuții - Binocluri - Stargazers Lounge https://share.google/xkZOn2xf7GIiuvNOf
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 15 Mai 2026 21:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

toata povestea aici a semanat cu o nastere asistata de tot satul.... Si pana la urma femeia nu era gravida, avea numai burta umflata de basini.

MotherEarth, puteai sa iei coletul fara probleme. Eu am returnat la ei, oamenii sunt civilizati, nu e nici un efort special, le scrii email ca vrei sa faci retur si chemi FAN-ul. Te costa trimiterea inapoi. Nu e o scump si ajunge de pe o zi pe alta. Ei iti vor returna banii in cont chiar mai repede ca altii. Au fost rapizi si foarte civilizati.

Eu am platit cu cardul. Daca din cate deduc tu platesti cash la primire probabil iti mai ia FAN-ul inca 12 lei.

Deci ei sunt OK, nu ai probleme. Si comertul online e foarte bine protejat legal in cazul persoanelor fizice. Nici daca vanzatorul ar vrea sa iti faca probleme, nu poate, il executa ANPC-ul de-i suna apa in cap.

Aceste binocluri APM nu vin niciodata sigilate. Chiar nu era deranj pentru nimeni si aveai ocazia sa probezi.

Asa cum am scris eu si altii, discutiile si teoriile nu valoreaza pe langa experienta directa, sa ai obiectul, sa il pui la ochi, sa te uiti prin binoclu. Eu unul as fi fost curios sa-l probez daca tot am facut intreg deranjul cu comanda.

Daca un produs nu e pe stoc, astepti mult. Eu am asteptat mai mult decat era teoretic, tin minte ca la o comanda am primit jucaria dupa fix 1 luna de la comanda/plata cu cardul. Deci acum era o ocazie buna, era pe stoc.

Si eu sa fiu in locul lor, dupa faza asta nu ti-as mai vinde nimic. Nu-ti trimite nimeni asa ceva cu verificare la primire nici in RO si nici de dincolo.
La second hand olix e alta poveste, nu ai nici o garantie, nici un retur, trebuie sa verifici la primire.
Sus
dan.smarandoi
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007

MesajTrimis: 15 Mai 2026 23:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca o sa castig pariul.... Very Happy.V-am zis ca nu ia nimic,sau ia o petarda dupa atatea sfaturi
Sus
Daniel Simion
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012

MesajTrimis: 16 Mai 2026 10:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

dan.smarandoi a scris:
Cred ca o sa castig pariul.... Very Happy.V-am zis ca nu ia nimic,sau ia o petarda dupa atatea sfaturi

Laughing
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mai 2026 10:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cine o sa rada la urma , o sa rada mai bine!
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 16 Mai 2026 11:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

dan.smarandoi a scris:
Cred ca o sa castig pariul....

Pe primu' l-ai castigat Very Happy ... vedem ce urmeaza ...

Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mai 2026 11:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca va urma un Fujinon 16x70 si cu ocazia asta unora o sa le inghete zambetul pe buze.
Eu am fost primul care a facut pariu ca nu ramane cu APM-ul, dar nu ma consider castigator, lupta nu s-a terminat inca.
Apropo de Fujinon 16x70, sunt doua variante FMT si FMTR. Ultima varinta e cea cu armura cauciucata, de aici R-ul.
Dupa parerea voastra care armura ar fi mai ok , cea cauciucata sau cea in piele sintetica?
Momentan pe piata vad doar FMTR.
Optica e aceeasi la ambele.

fujifilm-fujinon-16x70-fmtr-fernglas_10737.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  47.08 kb
 Vizualizat:  de 150 ori

fujifilm-fujinon-16x70-fmtr-fernglas_10737.jpg

Screenshot_20260516_110108_Amazon Shopping.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  199.45 kb
 Vizualizat:  de 150 ori

Screenshot_20260516_110108_Amazon Shopping.jpg

Sus
Daniel Simion
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012

MesajTrimis: 16 Mai 2026 13:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mie imi place FMT mai mult, dar Fujinonul 16x70 nu este un binoclu asa de reusit si este cunoscut pentru aberațiile cromatice destul de mari, in plus, are variații mari de quality control. Eu nu mi-as cumpara asa ceva.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatoare

Download topic
Pagina 9 din 11

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact