| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242925 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2835 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: BogdanD |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
alexxbadea Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2010 Mesaje: 8
|
Trimis: 02 Sep 2026 19:04 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Sfat achzitie 10x50 sau 8x42 sau x |
|
|
|
Salutare,
Am tot cochetat in ultimii ani cu diferite telescoape , doar ca ultra amator. In ultima vreme am dorit aa vad cum e astronomia si printr-un binoclu dar care poate sa il pot folosi si mai universal. Am pe drum comandat un Nikon Monarch M5 10x50 intelegand ca e o dimensiune buna general si cu care poti face si observatii astronomice. Ieri am incercat doua binocluri de la lidl unul de 10x21 si altu parca de 6x21. Sigura ca la stele nu am vazut mai nimic din oras dar am observat diferenta de FOV , mult mai placut cel de 6x21. De asemenea cel mare o idee mai shaky dar FOV-ul m-a impresionat la cel mic. Sigur ca sunt bincluri super cheap. Intrebarea mea este din cei care aveti experienta cu mai multe variante ar merita totusi sa comand un 8x42 in detrimentul 10x50? |
|
| Sus |
|
 |
alexxbadea Membru

|
Trimis: 02 Sep 2026 22:06 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Am comandat totusi un monarch m7 8x42. Cred ca incep de aici si apoi mai vad |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2239
|
Trimis: 02 Sep 2026 22:36 Download mesaj |
|
|
|
| O alegere excelenta, pentru inceput. E un binoclu minunat. |
|
| Sus |
|
 |
alexxbadea Membru

|
Trimis: 02 Sep 2026 22:41 Download mesaj |
|
|
|
| Ms, sa vedem cand ajunge n-am mai avut pana acuma asa binoclu scump. L-am luat de pe amazon italia la un pret decent |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2239
|
Trimis: 02 Sep 2026 22:46 Download mesaj |
|
|
|
| Binoclul e bun, mie mi-a placut foarte mult, dar scump nu poate fi numit in lumea binoclurilor. Daca microbul se dezvolta necontrolat se ajunge la binocluri de 2500 €. Bine, si calitatea e alta. Satisfactile la fel. Dar repet, alegere foarte inspirata, M7 8x42 e un binoclu foarte bun. E si ED. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|