Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Asteroidul_805_Picka.gif
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236671
Numar de utilizatori inregistrati: 2881
Cel mai nou utilizator inregistrat: avis
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Montura motorizata telescop Skywatcher 200 mm

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Monturi/Trepiede

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Award
Vizitator

MesajTrimis: 06 Sep 2006 00:54 Download mesaj
Titlul subiectului: Montura motorizata telescop Skywatcher 200 mm
Raspunde cu citat (quote)

Salut
Sunt nou pe aici si bine v-am gasit !

Sunt pe cale sa cumpar un skywatcher 200 mm f\5 si am vazut pe site http://www.astroshop.de/en/cart ca au un motor pt trepied ...stiti ceva de acest motor . Nu am inteles cum se monteaza . Se pot face poze cat de cat de calitate ? Ce diferente sunt intre acest motor si heq 5
Multumesc
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 06 Sep 2006 01:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din ce scrii pari a fi foarte incepator. Inainte de a cumpara acel telescop mai studiaza putin pe net ce este acela un telescop, din ce e format, ce face, cum se utilizeaza. Eventual cumpara o carte pentru a avea toata informatia la indemana. Uite aici un link introductiv: http://www.telescoape.3x.ro/despre%20instr...nomice.htm

Referitor la astrofoto: Depinde care sunt tolerantele tale la calitate si cat esti dispus sa investesti in astrofotografie. Cu acel telescop pe montura EQ5 pentru a incerca astrofoto ai nevoie de cel putin motorul in RA. Motorul nu este pentru trepied. Motorul se monteaza la montura, montura se misca, trepiedul sustine montura si telescopul (are manual cu instructiuni motorul oricum). Daca vrei astrofoto poti incerca cu orice aparat ai deja fotografia afocala. Dupa ce inveti sa utilizezi telescopul o sa mai vezi tu ce tip de astrofotografie vrei sa faci, cat iti place si vei stii si de ce ai nevoie pentru asa ceva. Cu el se pot face si poze de calitate, trebuie doar sa ai o camera ccd dedicata sau un dslr bun si niste experienta.

Vezi ca acel telescop are cam 23 kg asamblat si cam 1.8m indreptat spre zenit. Daca stai la casa nu e problema, daca stai la bloc trebuie sa fii dispus sa il pui in masina si sa pleci cu el undeva inafara orasului. De pe balcoane de blocuri comuniste nu prea vei putea utiliza acel telescop.

Si vezi cum rezolvi cu vama daca iti cumperi de la acel magazin. Asa ceva nu trece nevamuit la posta. In Romania gasesti Sky-Watcher la www.telescoape.3x.ro
Sus
Award
Vizitator

MesajTrimis: 06 Sep 2006 04:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da .sunt foarte incepator dar pasiunea este IMENSA Very Happy
Probleme cu vama nu am pt ca locuiesc in Italia , si m-as duce pana in Germania sa-l iau , am doar 770 km pana la sediul firmei . As vrea sa stiu ce alternativa as avea la acest telescop , eventual pana in 650 euri .
Intrebarea pt motor am pus-o doarece am auzit ca acel motor la 155 euri nu s-ar misca in realitate asa bine precum se spune dar fiind ENORMA diferenta de pret ( la fel si calitatea ) cu un heq 5 .
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006

MesajTrimis: 06 Sep 2006 08:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Link-ul care l-ai pus nu functioneaza, dar cred ca este vorba de acest product http://www.hoo-germany.de/produkt.php?prd=139 care este un Newton 200/1000 pe o montura EQ5.
Cu aceasta combinatie merge fie fotografiat, dar iti spun ca este marginal, din cauza ca monutra este pentru acest telescop ceva cam slaba.
Diferenta intre montura EQ5 si HEQ5 este, ca HEQ5 este deja motorizata si este ceva mai stabila/puternica ca EQ5.
Asa ca vazand la pret, este cumva un exemplu de calculat, ca daca se cumpara motoarele si handbox pentru EQ5 tot se mai cheltuesc cam 500 Euro impreuna. Totusi montura EQ5 este mai slaba ca HEQ5.
Cu montura HEQ5 se poate fotografia, numai ca pentru a face fotografii cu un telescop cu o distanta focala de 1000mm cum este acest Newton, iti trebue mai mult acesorie. Asa ca daca doresti sa faci poze stelare sau deepsky, trebue sa pui o alta teleporta (handbox) la montura unde este posibil a controla expunerea fin, in toate directii. Mai departe iti trebue un Guidescope unde poti controla daca montura mai sta pe locul unde ai pus-o pe obiect si asa mai departe. Asa ca fotografia astro nu este usor de facut.
Totusi montura EQ5 si HEQ5 sant construite a fie putut face Upgrade cu diferite motoare si diferite teleportae (handboxe).

www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de

Tel.: +49 2452 976144
Sus
Serban
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Feb 2008

MesajTrimis: 26 Iun 2008 23:31 Download mesaj
Titlul subiectului: eq5 + 8-inch-dob

seara buna! am si eu o intrebare...
daca in viitor voi dori sa obtin niste mariri mai mari (300-400x) cu viitorul telescop (care nu-l am inca, dar eu tot planuiesc :p), respectiv un dob 8'' f/6 skywatcher, montura eq5 va fi buna ca suport pt tracking manual? Nu ma intereseaza foto, pt ca n-am bani de dslr si nu-mi prea place ce iese cu webcamuri, dar asa pt vizual ar fi ok?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 27 Iun 2008 05:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu am un telescop newton 200x1000 pe montura HEQ 5 si nu iti recomand o montura mai mica - cum este EQ 5 - decat daca esti hotarat sa desfaci telescopul in bucati si sa il reconstruiesti astfel incat sa fie mai usor cu vreo 3kg fata de versiunea de fabrica. Este adevarat ca in prezentari vei vedea ca greutatea telescopului este cam aceeasi cu sarcina maxima a monturii EQ5 - aproximativ 9kg - dar la fiecare adiere a vantului, sau la fiecare atingere ,telescopul va cam tremura. De ce? Pentru ca de fapt, EQ 5 este facuta sa tina telescoape mai subtiri si mai scurte, gen 150x750, adica telescoape care exercita un moment al fortei mai mic. Dar fabricantii, ca sa vanda marfa mai exagereaza un pic.

In al doilea rand, motoarele de pe HEQ 5 sunt cu totul alta chestie decat cele pt EQ 5. Diferenta de pret, desi mare, se justifica.

Pe de cealalta parte, montura HEQ 5 e mai grea. Cu tot cu contagreutati, 25kg. Mai adauga si telescopul si vezi daca te descurci .
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 27 Iun 2008 08:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

E cam vechi postul Dragos Smile
Numai bine!
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 27 Iun 2008 13:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

La ora aia, dupa ce mi-am scos ochii pe cerul asta plin de pacla nu am mai observat.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Iun 2008 15:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pt Serban.

Tub de 8'' F/6 pe montura EQ 5 nu e OK.
Sus
Ovidiu M.
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007

Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies."

MesajTrimis: 28 Iun 2008 21:46 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: eq5 + 8-inch-dob

Serban a scris:
seara buna! am si eu o intrebare...
daca in viitor voi dori sa obtin niste mariri mai mari (300-400x) cu viitorul telescop (care nu-l am inca, dar eu tot planuiesc :p), respectiv un dob 8'' f/6 skywatcher, montura eq5 va fi buna ca suport pt tracking manual? Nu ma intereseaza foto, pt ca n-am bani de dslr si nu-mi prea place ce iese cu webcamuri, dar asa pt vizual ar fi ok?

Pai daca nu vrei astrofoto, de ce ai vrea sa faci tracking manual cu EQ5 si nu cu montura DOBSON?Smile
Sus
Serban
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Feb 2008

MesajTrimis: 28 Iun 2008 23:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

ca sa pot urmari planetele de ex la mariri mai mari mai usor
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Monturi/Trepiede