Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235357 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Dec 2008 08:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Modificare finder |
|
|
|
Datorita faptului ca cineva m-a ''turnat'' lui Zircon ca am strambat un finder de foarte buna calitate -Vixen 7x50 cu reticul iluminat, construit pt o firma din Romania, am decis sa public acest material.
Modificarea este destul de simpla. Am transformat un finder normal, cu vedere directa intr-unul cu vedere la 90 grade, mult mai usor de folosit.
Pentru asta am scurtat tubul finderului iar in capat am montat o diagonala de 1,25''. Am avut noroc de faptul ca filetul ocularului de la finder se potrivea exact la filetul cu care port-ocularul diagonalei se prinde de aceasta. Atasarea diagonalei la corpul finderului nu a mai fost atat de simpla. Am scos elementul din capatul finderului, in care initial se infileta ocularul, si, l-am lipit cu superglue de corpul diagonalei, avand evident grija la centraj. Apoi am intarit lipitura cu trei suruburi M3, si am montat inapoi acest element in corpul finderului. Toata operatiunea a durat destul de putin, mai mult a fost pana am gasit elementele care sa se potriveasca si am gandit sistemul.
Modificarea asta poate fi facuta de oricine are un pic de rabdare, singura problema fiind potrivirea pieselor componente, care pot fi diferite de la caz la caz.
Din pacate, nu m-am gandit ca voi publica un articol pe aceasta tema, si nu am fotografii din timpul executiei, iar acum finderul este atat de bine fixat ca nu mai vreau sa il desfac. De aceea atasez doar 2 fotografii cu produsul final si una cu finderul inainte de modificare.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
16.15 kb |
Vizualizat: |
de 2631 ori |

|
|
69.26 kb |
de 2631 ori |

|
|
67.99 kb |
de 2631 ori |

|
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Dec 2008 08:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
PS
Zircon este bine sanatos ,dar e foarte ocupat cu serviciul. Zilele urmatoare ma voi intalnii cu el si poate reusesc sa il conving sa revina pe forum.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 23 Dec 2008 11:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Fain a iesit focuserul. Ca din fabrica
_________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|