Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235071 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 12 Ian 2009 23:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ce instrument/accesoriu la 1000 lei ? |
|
|
|
Care din urmatoarele optiuni (in jurul valorii de 1000 de lei) ofera imagini mai impresionante ?:
- trecerea la un telescop 254/1200
- binocular + un ocular perechere (probabil o pereche la ocularul de 15mm/66 grade)
- Nagler de 2.5mm sau 3.5mm pentru planete si Luna.
Mai aveti alte sugestii ?
_________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Ian 2009 10:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nimic nu "bate" apertura mai mare.
Opinia mea este sa treci la un telescop mai mare. Dar nu de la 200 mm la 250 mm (cred ca nu vei observa mari schimbari decat daca noul instrument ar avea si o optica la superlativ - ceea ce e mai greu si costisitor de obtinut) ci direct la 300 mm sau mai mult. Eu asta as face daca as avea banii necesari.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Ian 2009 11:46 Download mesaj |
|
|
|
Mai tare decat un telescop de 200mm ar fi...doua telescoape de 200mm. Cele din imaginea de mai jos sunt un pic mai mari (300mm). Un cap binocular mananca lumina, dar acolo unde lumina e destula, am auzit ca aduce un plus. Nu am putut sa verific eu personal.
Forever_Man, nu am reusit sa iti trimit revista, dar maine ma duc si o pun la posta.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
130.33 kb |
Vizualizat: |
de 4441 ori |

|
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 13 Ian 2009 13:40 Download mesaj |
|
|
|
Mai bine completează-ți colecția de oculare cu unul de putere mică, care să-ți maximizeze câmpul.
Trecerea de la 200 la 250 se simte, dar nu se poate vorbi de diferențe impresionante. Pentru planete sunt oculare mai bune și mai ieftine decât Naglerele, cu câmp mai mic, e drept. Binocularul nu e o idee rea.
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 13 Ian 2009 14:51 Download mesaj |
|
|
|
Binocular. Dupa ce te uiti prima data prin el nu o sa mai vrei sa te uiti cu un singur ochi.
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Ian 2009 14:59 Download mesaj |
|
|
|
Ideea cu binocularul mi se pare si mie interesanta. Chair as fi curios cum se vede prin asa ceva.
Insa (pentru un newtonian) nu apar probleme cu focalizarea ? (back-focus)
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 13 Ian 2009 19:15 Download mesaj |
|
|
|
Sunt probleme cu focalizarea, dar se poate rezolva relativ usor:
1. varianta ieftina: un barlow
2. varianta cea mai buna, dar scumpa: un corector 1,7X dedicat pentru newtoniene, ce include si corector de coma
Experienta este extraordinara cu un binocular, iar efectele cele mai impresionante sunt la Luna, urmata de planete, cativa clusteri de stele si nebuloase luminoase.
Toate binocularele ce se vand peste tot in lume vin din China, cu 3 exceptii numai dar care sunt foarte scumpe. Insa cele din China se fac cu diferite calitati, constructii mecanice diferite si mai ales straturi antireflex diferite. Aproape toate binocularele chinezesti pe care le-am vazut erau decolimate in diferite grade si foarte greu pot fi colimate si nici nu prea tine colimarea datorita mecanicii proaste din ele. Singurele binoculare pe care nu le-am primit pana acum decolimate sunt cele de la Baader, care se pare ca au o mecanica mult mai buna si straturi antireflex mai bune, plus sunt compatibile cu sistemul T2 de adaptoare.
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|