Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235111 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
andreis Membru

Data inscrierii: 09 Mar 2005 Mesaje: 48
|
Trimis: 08 Iul 2006 01:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: caut telescop(help) |
|
|
|
salut.
ma chinui de cateva zile sa gasesc un telescop mai pe gustul meu... mai exact.. caut un newton (sa zicem minim diametru 114 max 150 mm ) , montura equatoriala, ideea este ca ma pasioneaza astrofotografia si caut un telescop cu montura automatizate, eventual si un Go-TO care sa l cuplez la PC si sa l controlez de acolo (ma ajuta mult, desi sunt fan al cautarii manuale, prefer sa fie automatizat) ... daca imi puteti da niste linkuri ceva , prefer un distribuitor din romania, stiu ca nu prea sunt, dar poate imi scapa mie ceva, daca nu..distribuitor din afara, dar cu taxe mai mici de transport... mai exact caut modele asemanatoare Meade seriile LXD, DS (ex DS-2114AT) sau celestron NEXSTAR....
dispun de aprox. 15mil.. dar pot strange din dinti pt 1-2 mil in plus
multumesc |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 08 Iul 2006 10:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
In tara toate firmele le gasesti la www.astroclubul.org iar in afara depinde de ce cunostinte ai sau ce firme cunosti. Din experienta, cu cati bani ai acum poti sa ii cumperi doar o montura acceptabila dar non goto. Dar oricum succes cu cautarea.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 08 Iul 2006 13:26 Download mesaj |
|
|
|
La 15-17 milioane nu vei gasi telescop cu montura cu goto cu care sa poti face astrofoto. Nextarurile refractoare au aberatie cromatica, deci nu sunt bune, iar montura este cam plasticata, dar unele au interiorul de metal. Cele de la Meade (seriile DS) au motoarele cu roti din plastic si sunt renumite pentru multiplele probleme la electronica lor. De LXD nu ai bani suficienti nici pentru montura.
Pentru astrofoto la banii astia ti-ar trebui o montura cu motoare pe axele RA si DEC, precum, sa zicem un EQ3-2. Si pe asta poti pune un reflector newtonian de 130mm f/5 sau 150mm f/5. Handbox-ul de la setul de motoare pentru aceasta montura poate fi modificat (de un electronist) pentru a accepta si comenzi printr-un PC (sunt ceva planuri pe internet cu toate piesele electronice de care ai nevoie pentru a modifica handbox-ul si nu e greu).
Ia uita-te la http://www.telescoape.3x.ro/reflectoare.htm si la http://www.telescoape.3x.ro/monturi.htm in josul paginii pentru motoare pentru monturi. |
|
Sus |
|
 |
andreis Membru

|
Trimis: 08 Iul 2006 15:38 Download mesaj |
|
|
|
mersi skywatcher, chiar ma gandeam la newtonu' mentionat de tine, il stiam de mai mult timp, dar sistemul de ghidare (handboxul) pare foarte primitiv, daca as putea sa il leg la PC, ar fi de 1000 de ori mai bun, cum programele facute pt asa ceva au optiuni speciale pt aliniere, track, guide..etc... dar ma gandesc serios la oferta cu skywatcherul, avand in vedere ca ai dreptate in leg. cu DSurile si NEXstarurile. , plus ca ma ajuta mult ca le pot procura din RO.
PS: stie cineva cat sunt taxele de transport din Cluj pana in Bucuresti?? |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 08 Iul 2006 16:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: caut telescop(help) |
|
|
|
TJ-ARTIK a scris: | salut.
ma chinui de cateva zile sa gasesc un telescop mai pe gustul meu... mai exact.. caut un newton (sa zicem minim diametru 114 max 150 mm ) , montura equatoriala, ideea este ca ma pasioneaza astrofotografia si caut un telescop cu montura automatizate, eventual si un Go-TO care sa l cuplez la PC si sa l controlez de acolo (ma ajuta mult, desi sunt fan al cautarii manuale, prefer sa fie automatizat) ... daca imi puteti da niste linkuri ceva , prefer un distribuitor din romania, stiu ca nu prea sunt, dar poate imi scapa mie ceva, daca nu..distribuitor din afara, dar cu taxe mai mici de transport... mai exact caut modele asemanatoare Meade seriile LXD, DS (ex DS-2114AT) sau celestron NEXSTAR....
dispun de aprox. 15mil.. dar pot strange din dinti pt 1-2 mil in plus
multumesc |
Salut
eu nu stiu cit Euro sint acele 15 mil Lei.
Daca doresti un Set complet cu montura GOTO si o optica unde vrei sa fii sigur ca-ti functioneaza fotografic, exista mai multe posibilitati.
Sa raminem la un Newton de 6" ca acolo inceapa sa fie destul apertura.
Asa un Newton 150/1200, adica f/8 costa 190 Euro. O montura care-l tine si are si GOTO costa actual 950 Euro.
Transportul pina in Romania costa cu Altlassib (se plateste la kg) vreo 45 Euro. Asa ca in total ar costa investitia cu montura fotografica HEQ5 GOTO, Newton 150/1200 si transport 1185 Euro.
Newton-ul are cautator 6x30, 2 oculari in 1,25" (10 +25mm) asa ca pentru inceput primesti un set complet. Inca ca telescopul are deja adaptoarele fotografice, unde nu trebue sa cumperi daca lucrezi cu o camera digitala SRL.
Daca mai ai intrebari, intreaba.
Robert _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
andreis Membru

|
Trimis: 08 Iul 2006 17:01 Download mesaj |
|
|
|
Mersi Robert... dar nu imi permit sa Montura EQ5 , asa ca o sa raman pe EQ3-2 , insa daca imi poti spune cat ar mai costa un drive pt ambele axe, ceva simplu, nu f scump, fara GO-TO de la House of Optics, m am uitat pe site, dar nu prea stiu germana.... deci tubul acelasi mentionat de tine, dar montura EQ3-2 cu drive ambele axe... multumesc. |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 08 Iul 2006 17:09 Download mesaj |
|
|
|
TJ-ARTIK a scris: | Mersi Robert... dar nu imi permit sa Montura EQ5 , asa ca o sa raman pe EQ3-2 , insa daca imi poti spune cat ar mai costa un drive pt ambele axe, ceva simplu, nu f scump, fara GO-TO de la House of Optics, m am uitat pe site, dar nu prea stiu germana.... deci tubul acelasi mentionat de tine, dar montura EQ3-2 cu drive ambele axe... multumesc. |
Ok, montura EQ3-2 cu dual-axis drive costa 370 Euro.
Telescopul ramine 150/1200 Newton la 190 Euro, transport-ul iese la 30 Euro, asa ca in total ar costa 590 Euro. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
andreis Membru

|
Trimis: 09 Iul 2006 13:17 Download mesaj |
|
|
|
dap... ceva de genu... mersi mult all... close topic/ |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 09 Iul 2006 14:14 Download mesaj |
|
|
|
Newtonianul de 150mm f=1200mm nu este stabil pe montura EQ3-2. Pentru observatii vizuale merge, dar pentru astrofoto sub nici o forma. Vibreaza la cea mai mica atingere si are nevoie de vreo 7-8 secunde sa dispara vibratiile.
Daca cumperi din alta tara ai sansa sa vezi cu cat te taxeaza la vama. Si pe langa taxe vamale mai ai de platit si TVA la tot. Cu Atlassib nu stiu cum e, dar prin posta platesti (doar daca nu dai la vames ceva sau vamesul e prea plictisit). Fa niste calcule intai si apoi decide de unde iesi mai ieftin.
Handbox-ul de la motoarele Synta este usor de modificat pentru a putea fi legat la un PC. Ai nevoie doar de o placuta pentru care exista toate planurile pe internet. Daca mai gasesc adresa o pun aici eventual. Si odata realizata montura ta devine un GOTO: poti folosi Cartes du Ciel sau alte programe pentru a misca telescopul unde doresti. |
|
Sus |
|
 |
andreis Membru

|
Trimis: 09 Iul 2006 14:51 Download mesaj |
|
|
|
cum o sa platesc TVA la un produs care nu e cumparat din tara, pe siteul de la astroshop.de zice k preturile din lista sunt preturi finale, insa pt tari din afara UE sunt preturi net, deci daca eu platesc ce e in lista, plus taxe de transport, mi le trimit in ro (apropo stie cineva cu ce firma sunt trimise produsele de pe astroshop.de ? ) , ideea este ca habar nu am ce probleme o sa fie la vama..si totusi nu inteleg .. ce taxe se aplica in cazul asta?. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 09 Iul 2006 15:55 Download mesaj |
|
|
|
Pai pentru orice produs cumparat din afara Romaniei si care nu este produs in Romania se platesc taxe vamale si TVA. Adica daca tu vezi pe un site un produs X care costa Y si transportul Z atunci tu firmei care ti-l vinde o sa ii platesti Y si Z dar cand ajunge in tara si trece prin vama in functie de ce scrie pe factura te taxeaza cu un anumit procent in plus. In general este cam de 20%-40% din valuarea facturii.
Asa ca mai gandestete si intereseaza-te bine.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
andreis Membru

|
Trimis: 10 Iul 2006 03:22 Download mesaj |
|
|
|
din cate stiam TVAul e de 19%... si plus...cum naibii taxeaza o chitanta??? cui cer banii aia... cum ajung eu sa platesc la vama un produs care trebuie sa vina la mine acasa... avand in vedere ca eu sunt acasa . |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 10 Iul 2006 09:08 Download mesaj |
|
|
|
Simplu, tu nu astepti pachetul acasa ci te duci sa il ridici, si ghici de unde!!! o sa il ridici direct de la agentul vamal din cadrul postei. Deci nu iti face griji ca nu o sa te taxeze ca nu prea ai cum sa scape. Asta doar daca vine prin posta romana.
Daca vin cu o firma de trasport singura bariera sunt cei de la firma care vor si ei o spaga daca li se pare un obiect mai de valuare trimis in tara. Si asa nu mai ai probleme cu vama.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5931
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Iul 2006 09:23 Download mesaj |
|
|
|
oricum sa ai mare grija cu posta romana, strica multe colete si e pacat sa te trezesti cu instrumentul defect. |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 10 Iul 2006 14:17 Download mesaj |
|
|
|
Discutiile astea cu vama apar tot timpul.
Sa va lamuresc eu cum e:
dpdv strict legal, orice chestie care vine din afara trebuie sa o iei de la un oficiu postal care are si vama. Acolo, un vames se uita la ce e, il deschide in prezenta ta, si daca are chef si i se pare ca este un produs cu valoare mai mare de 100 EURO (cf legii), se uita intr-un tabel idiotic, facut acum multi ani, si cauta cel mai apropiat obiect de produsul din pachet.
In acel tabel se da valoarea in vama a acelui obiect, la care se plateste TVA. Singura problema este ca tabelul este cretin si irealist, si s-ar putea sa scrie: telescop acromat intre 60 - 150 mm costa 1000 de euro, si tu trebuie sa platesti deci 190 de euro (dau un exemplu aiurea dar destul de probabil).
Nu se plateste altceva daca produsul vine din UE, sau US.
Asta se ntampla cu orice serviciu de mesagerie oficial. (UPS, etc)
Daca insa se trimite cu Atlassib practic se ocoleste vama, pentru ca baietii trec destul de repede prin vama si nu-i verifica nimeni, fiind ilegal. Mai exista sigur si alte astfel de "servicii".
Dar suntem in .ro si exista si aceasta posibilitate  _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|