Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m8-siril-photoshop2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236920
Numar de utilizatori inregistrati: 2887
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tud_Golt
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Intrebari de la un incepator

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatii astronomice - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
flopppy
Membru
Membru

Data inscrierii: 27 Mar 2009

MesajTrimis: 27 Mar 2009 17:40 Download mesaj
Titlul subiectului: Intrebari de la un incepator
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua!

As incepe prin a va spune ca am urmarit acest forum de ceva timp si mi se pare a comunitate de oameni extraordinari. Sunt incepator, si acum o saptamana am primit cadou de la sotie un telescop. Asadar, cu pasiune, am purces la treaba, dar am avut putin ghinion, in ultima vreme cerul fiind plin de nori in Timisoara in timpul noptilor.

As avea cateva intrebari, daca sunteti amabili sa ma ajutati:

1/ Modelul de telescop este CELESTRON PowerSeeker 50AZ, D=50 mm, F1=600 mm. Cat de performant este acest model?

2/ Am primit 3 oculare (sper ca asa se numesc, in engl. "eyepiece") de 20 mm, 12.5 mm respectiv 4mm. Am efectuat calibrarea lunetei folosind ocularul de 12.5 mm. Cum se calculeaza raportul de marire al telescopului folosind acestea 3?

3/Am primit de asemenea 1.5X Erecting Eyepiece si 3X Barlow Lens. Acestea se folosesc pentru un nivel de marire superior? Sau care este utilitatea lor?

4/In ce masura as putea atasa un aparat foto la acest telescop, eventual ce dispozitiv pot achizitiona pentru asta?

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si va urez cer cat mai senin!
Sus
Roman Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Feb 2009

MesajTrimis: 27 Mar 2009 18:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut floppy,
Din pacate se pare ca e regula: achizitia unui telescop aduce dupa sine cer innorat Smile. Asa am patit si eu, doar dupa 3 saptamani dupa ce am cumparat telescopul am avut ocazia sa-l si folosesc.
1. La prima intrebare poate o sa te lamureasca mai bine cei cu experienta mai mare. Oricum, cred ca orice telescop e mai bun decat nici un telescop. Daca o sa-ti placa o sa-ti achizitionezi tu altele mai performante cu timpul.
2. Raportul de marire se calculeaza impartind distanta focala a telescopului la distanta focala a ocularului folosit (de ex. cu ocularul de 20mm obtii o putere de marire de 600mm/20mm = 30X). Puterea maxima utila de marire a telescopului in cazul tau este de 100x, din cate stiu eu. Adica de 2 ori diametrul lentilei.
3. Referitor la lentila barlow aceasta mareste distanta focala. Adica daca folosesti lentila barlow impreuna cu ocularul de 20 mm, deoarece lentila ta barlow este de 3x, vei obtine o marire de 90x, deci de 3 ori marirea obtinuta cu ocularul respectiv).
4. Sunt si eu un incepator in domeniu insa nu cred ca se preteaza prea bine la astrofoto montura alt-azimutala.

Cer senin!
Sus
theogon
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 27 Mar 2009 20:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai venit pe forum,

Fiind din Timisoara esti norocos. Ai la tine in localitate un club serios de astronomie . Se numeste Altair, ia legatura cu el si vei fi afla multe raspunsuri la intrebarile tale. Cu siguranta vei intalni oameni de la care vei avea ce invata.
Ajuta-te si singur. Intra pe Biblioteca de astronomie on line si incearca sa parcurgi macar cartile scrise in limba romana. Vei mai gasi tot acolo si ghidul incepatorului a lui Emil Neata; este o lectura bine venita, n-o rata.
Instrumentul primit este bun. Foloseste-l cat de des. Cu timpul iti vei da seama singur cat de mult vei dori sa te dezvolti in directia asta

Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 28 Mar 2009 00:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ba chiar doua cluburi de astronomie: ALTAIR si ANTARES Cool
Sus
Jalba-Bandrabur Valeriu
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Apr 2009

Motto: Impreuna vom reusi !

MesajTrimis: 02 Apr 2009 11:35 Download mesaj
Titlul subiectului: Mai mult decat incepator...

Buna ziua,
Eu incerc sa devin un incepator in ale astronomiei.Cunostinte prea multe nu am, dar m-am gandit sa fac mai palpabile lectiile de geografie despre Univers si Sistemul solar, astfel ca am lansat in scoala initiativa " Dati un leu pentru telescop", ca tot acest an este declarat Anul International al Astronomiei.Vremea de criza a facut ca suma stransa sa fie in jur de 600 ron. Am purces la cautarea unor oferte si am gasit ca cea mai apropiata de banii pe care ii avem este telescopul Newton SkyWatcher 114/900 EQ1 .
Cei care sunt mai avansati ce ma sfatuiesc. Vom putea vedea cele ce se scriu in reclama sau ma voi face de ras in fata copiilor?
Astept sugestii!
Sus
Cristian Monea
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008

MesajTrimis: 02 Apr 2009 14:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bună ziua! Sunt începător și am un telescop SkyWatcher LUNA-130/900 EQ2, despre care cred că se aseamănă destul de mult cu cel care vă interesează. Sunt foarte mulțumit de el, deoarece mi-a permis să fac observații foarte bune la Lună, planete și nebuloase. Saturn și Jupiter se văd foarte bine (pot fi distinse detalii), Mercur și Venus se văd ca două puncte luminoase, iar Neptun și Uranus abia pot fi observate. Luna se vede în condiții excelente, la fel și nebuloasa din Orion sau roiul M45. De asemenea, pot fi observate multe obiecte Messier. Așadar, cred că este un telescop foarte bun pentru a fi folosit în scop educațional, și nu numai.
Sus
flopppy
Membru
Membru

Data inscrierii: 27 Mar 2009

MesajTrimis: 02 Apr 2009 17:38 Download mesaj
Titlul subiectului: back

Buna ziua.

In primul rand, as vrea sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am reusit sa prind cer senin (in sfarsit) si, folosind Stellarium (un program excelent) am reusit sa fac cateva observatii.

Din pacate nu reusesc sa folosesc acel Barlow 3x, nu se vede mai nimic cu el, uitandu-ma la luna. Este de vina poluarea din Timisoara?

Si as mai avea o intrebare, daca este amabil un cunoscator sa imi raspunda. Am aflat ca telescopul meu, CELESTRON PowerSeeker 50AZ, a costat in jur de 600 de ron. Eu l-am gasit pe site-ul producatorului la pretul de 60 $. Am luat "teapa"?

Va multumesc.
Sus
Forever_Man
Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005

MesajTrimis: 02 Apr 2009 18:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, ai luat teapa. https://www.astroshop.de/teleskope/unsere-...eker-50-az
racostru
Membru
Membru

Data inscrierii: 18 Sep 2008

MesajTrimis: 03 Apr 2009 16:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Teapa foarte mare din pacate. In Romania gasesti la 240 de lei instrumentul. Cu 600 de lei puteai cumpara un instrument mai bun. Nu stiu cine da tepele acestea dar am mai auzit de cineva care a cumparat un instrument asemanator cu 700 de lei.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatii astronomice - incepatori

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact