Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 30 Apr 2009 21:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Telescop incepator cu aspiratii |
|
|
|
OvidiuDanut a scris: | Imagini spectaculoase, gen candy-eye, ai numai cu instrumente extrem de scumpe, de la 1000 de euro in sus plus oculare premium care pleaca si astea de la 1000 de roni bucata, plus cer foarte bun. |
Cel mai mult conteaza cerul foarte bun. Compar cerul din Iasi cu cel din Calarasi. Pai cand vin in vacante in Calarasi, ma simt in pustietate. E un cer super. Nu pare adevarat pentru un cer vazut din oras.
Lasa instrumentele de mii de euro. Macar sa ai parte de cateva ori pe an de un cer excelent vazut cu ochiul liber. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 30 Apr 2009 22:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mulți recomandă binoclul pentru că este ușor de folosit și te ajută la orientare, dar nu-ți va oferi niciodată calitatea imaginii pe care ți-o oferă un telescop. Fiind începător, vei fi mulțumit de ceea ce vei vedea prin orice instrument. |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 30 Apr 2009 22:47 Download mesaj |
|
|
|
Eusebio a scris: | Multumesc baieti pentru explicatii tehnice (forever_man & dxdx347) dar fiind incepator sau mai bine zis amator nu prea pot sa-mi dau exact seama cam cum se vede. Multam si tie valy pentru modul tau de explicare (as zice un pic mai pentru imaginea fiecaruia care habar n-are - aviz mie) desi ai avut parte de opozitie ca-n multe alte subiecte insa cred ca ovidiu a spus ceva foarte intelept. Ramane sa caut sa ma uit prin vreun telescop ca sa fiu sigur daca-mi cumpar sau nu fiindca nu as vrea sa fiu nici dezamagit si nici sa dau bani degeaba desi mare majoritate spun ca e foarte bun un dob de 200 x 1200 pentru a vedea cerul instelat. Totusi nu prea inteleg: daca printr-un astfel de telescop se vad Saturn, Jupiter si Marte mici, atunci de ce recomanda multi binoclu pentru inceput? Ce ai putea sa vezi astfel incat sa te atraga sa-ti iei telescop? Cand privesc prin telescop nu cumva se vede exact asa cum i se vede si lui vux aici? http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=3396 |
Cam asa ceva precum in link se vede , insa imaginea este mult mai bine definita si incomparabila senzatia de a vedea tu decat de a privi la o imagine. Cauta neeaparat sa observi printr-un dob de 20 cm, pentru ca de cam atat ai bani si daca esti satisfacut cumpara.
Binoclul are si el virtutile lui prin campul vizual larg pe care ti-l ofera si te poate ajuta sa te orientezi pe cer. Are alta functie. Nu poti spune ca dc ai binoclu nu-ti mai trebuie telescop si viceversa. Telescopul si binoclul sunt complementare. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11334
|
Trimis: 30 Apr 2009 23:49 Download mesaj |
|
|
|
Dimensiunea relativa la campul vizual dat de 500x pe un Newton de 1000mm este putin mai mica decat in imaginea asta a lui vux:
insa detaliile sunt ceva mai bune....mult mai bune, pare mai vie, mai ales daca e vremea clara, fara poluare si curenti atmosferici, oglinda este aclimatizata..etc..etc. |
|
Sus |
|
 |
Eusebio Membru

Data inscrierii: 28 Apr 2009 Mesaje: 45
|
Trimis: 01 Mai 2009 17:54 Download mesaj |
|
|
|
Ovidiu eu doar am intrat (sa zic asa) in completarea intrebarii la nirolf desi pana in pretul unui dob de 8" sunt aproape multumit ca pret (care actual e 1550 lei cu oglinzi din Pirex deci un pic mai mult de 1200 cat detinea el) insa nu as vrea sa ma astept la ceva si sa vad altceva. Cred ca am sa caut pe cineva din Bacau care detine ceva asemanator unui telescop de 20 cm ca sa-mi arate ce poate el observa. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 01 Mai 2009 22:35 Download mesaj |
|
|
|
Vreau sa aduc cateva argumente sper ca nu deranjez pe nimeni.Astronomia si pasiunea ca Hoby ptr astronomie este perceputa intr-un anumit fel de la pers la pers .Acea pers care este pasionata inca din copilarie de astronomie si a facut prima luneta dintr-o lentila de ochelar dupa care a slefuit o oglinda de telescop si a inceput sa descopere universul putin cate putin prin mijloace propri si cu multa munca ,are alta viziune despre Saturn ,sa spunem, atunci cand se vede ca un led ''este munca lui incununata de succes'' ''uau uite cum se vede saturn cu tel facut de mine''.Pe de alta parte pers care au vazut poze gen ''Hubble''spera ca daca isi cumpara un tel se vede la fel, neavand habar de astronomie isi cumpara un tel se convinge repede ca nu este asa ,se apuca de pescuit si cam atat despre pasiunea lui ptr astronomie.Un prieten ma intreba daca cumpara un tel de 6-7000 mii de lei se va vedea ca in pozele facute de hubble ,dupa multe explicatii sa convins ca nu mai merita sa cumpere telescopul si asa sa terminat pasiunea sa ptr cer. |
|
Sus |
|
 |
Eusebio Membru

|
Trimis: 01 Mai 2009 23:18 Download mesaj |
|
|
|
Pai asa e: de la rau la bine iti convine sa treci insa de la bine la rau...(in cazul nostru trecerea de la Hubble la un telescop de 20cm). Majoritatea am vazut poze prin Hubble si de aia sunt asteptari asa mari de la alte telescoape. |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 01 Mai 2009 23:25 Download mesaj |
|
|
|
Nu e chiar asa. Una e sa vezi niste poze, alta sa vezi cu ochii tai. Asa ca privitul la niste pete vazute prin telescpul tau, poate sa te captiveze la fel de mult ca privitul unor poze "de la Hubble". _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 01 Mai 2009 23:47 Download mesaj |
|
|
|
Forever-Man ''Astronomia ca pasiune trece prin vene'' multi stiu putin cunosc.Te roade ,vrei sa realizezi ceva ,sa fie facut cu mana ta ,sa te bucuri de acel instrument .Nu contest faptul ca anumite persoane pasionate nu sunt nevoite sa construiasca telescoape avand posibilitatea sa dea mii de euro pe scule.Eu vb de cei care dispun de sume mici de bani.Un baietel de bani gata in varsta de 15 ani zice ''tati tati vreau luneta''avand un prieten pasionat de astronomie si dotat cu o luneta modesta cumparata de parinti,tatal primului baiat avand bani ii cumpara un refractor de 8000 Ron sa arate celuilalt ca fiul sau are luneta mai mare si mai ''grasa'' decat a lui.Acum luneta zace intr-o debara cu oglinda diagonala sparta,obiectivul cautatorului tandari ,nu stiu daca obiectivul lunetei mai este bun ,cam asta este pasiunea unora ptr astronomie. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Mai 2009 15:49 Download mesaj |
|
|
|
Eusebio a scris: | Majoritatea am vazut poze prin Hubble si de aia sunt asteptari asa mari de la alte telescoape. |
Majoritatea au vazut-o pe Angelina Jolie si de aia sunt asteptari asa de mari de la alte ... telescoape. Nu visati la ce nu aveti si nici nu sunt sanse sa aveti vreodata. Ce-i al tau ...  |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1844
|
Trimis: 02 Mai 2009 18:40 Download mesaj |
|
|
|
dxdx347 a scris: | Mulți recomandă binoclul pentru că este ușor de folosit și te ajută la orientare, dar nu-ți va oferi niciodată calitatea imaginii pe care ți-o oferă un telescop. Fiind începător, vei fi mulțumit de ceea ce vei vedea prin orice instrument. |
Chiar si prin asta? http://www.vitacom.ro/Products/35021/KN-SC...COPE-.html
Are si un word cu specificatiile. |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

|
Trimis: 02 Mai 2009 21:59 Download mesaj |
|
|
|
De ce nu? Ai posibilitatea să utilizezi și barlow (am văzut că era în fotografii). Nu știu însă cum au calculat ei apropierea maximă de 525x. |
|
Sus |
|
 |
Eusebio Membru

|
Trimis: 02 Mai 2009 22:36 Download mesaj |
|
|
|
Forever_Man a scris: | Nu e chiar asa. Una e sa vezi niste poze, alta sa vezi cu ochii tai. Asa ca privitul la niste pete vazute prin telescpul tau, poate sa te captiveze la fel de mult ca privitul unor poze "de la Hubble". |
Adevar mare spui: cand te uiti "in direct" la o planeta sau galaxie trebuie sa fie alta senzatie fata de momentul in care te uiti la acelasi obiec prin intermediul unei poze (chiar de poza e facuta printr-un telescop de apertura mai mare).
Ultima modificare efectuata de catre Eusebio la 03 Mai 2009 13:53, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1844
|
Trimis: 03 Mai 2009 11:50 Download mesaj |
|
|
|
dxdx347 a scris: | De ce nu? Ai posibilitatea să utilizezi și barlow (am văzut că era în fotografii). Nu știu însă cum au calculat ei apropierea maximă de 525x. |
Au inmultit cu un Barlow 3x. Specificatiile mai corecte le-am gasit aici http://www.marktplaats.nl/index.php?url=ht...3Fxref%3D1 .
L-am vazut intr-un magazin din Iasi si ma gandeam daca se merita sa-l iau. La pretul pe care il are pare de jucarie. |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

|
Trimis: 03 Mai 2009 14:25 Download mesaj |
|
|
|
E bun pentru început, dar te vei plictisi repede de el, dorind ceva cu putere mai mare de mărire. Eu recomand orice telescop reflector cu oglinda având diametrul de la 130 de mm în sus. |
|
Sus |
|
 |
|