| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 237799 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2896 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: paulbth |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3712
|
Trimis: 28 Iun 2009 14:35 Download mesaj |
| Titlul subiectului: observatii Jupiter, Neptun |
|
|
|
Azi noapte profitand de o fereastra de cer relativ senin am stat la observatii de acasa pe terasa ,incepand cu luna ,saturn ce era desupra lunii.
Am scos in paralel schmidt- cass 250 si dobsonul mare de 380mm.
Luna cam jos si tulburata de curenti turbionari nu scotea detalii grozave dar Saturn cu o palma mai sus arata bine prin schmid si mult mai luminos si taios prin dobsonul 380.
Am incercat Veil nebula cu 380 dar nimic am pus filtru Deep Sky nimic e clar cerul era paclos , adeseori se vedea relativ bine Veil nebula cu filtru.
am mai dormit un pic ,apoi la ora 2 la jupiter cel urias. erau niste turbulente destul de fine ce zimtau marginea planetei dar in anumite momente se zareau detalii cu benzile cu bucle nepiptenate si zone de aglomerari negre. la doi din steliti jupiterieni le vedeam forma de biluta.chiar daca aveam doar 260x marirea.
pata rosie nu apruse inca .
am lasat jupiter si am trecut la Neptun , imediat s-a vazut biluta de Neptun dar la culoare nu pot spune ca era intens si albastru ca in poze.
Vara trecuta am vazut Uranus clar albastrui. si cu dobsonul de 250mm.
Avand in vedere ca aerul umed iluminat portocaliu de becuri schimba culoarea . eu simteam ceva cenusiu verzui mai de graba acum la Neptun.
A trecut timpul incercand cu feonul sa mai dezaburesc lama Schmid-ului sa ma uit si prin el apoi am trecut la jupiter si surpriza :detalii grozave si aparuse si pata rosie la inceput am vazut doar banda curbata ,culcusul unde doarme ochiul rosu inconjurat partial de banda apoi la o distanta fina dar clar se distingea ovalul dar parca mai slab colorat . eu il stiam portocaliu deschis dar acum era foarte deschis sau eu vad mai prost culorile. era 3:45 ora am colectat ocularele si am inchis observatorul, visand inca detaliile de pe Jupiter. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|