Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
KosmynC64 Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2008 Mesaje: 49
|
Trimis: 13 Aug 2009 17:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cumpar adaptor Video cu iesire USB |
|
|
|
As dori sa cumpar un adaptor cu trecere de la VIDEO in USB. Detin un Meade Electronic Eyepiece si vreau sa duc semnalul video la un laptop. As dori ceva in genul pozei din atasament.
Cosmin.
 |
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

|
Trimis: 15 Aug 2009 13:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut tuturor. Revin aici cu o intrebare: cu ce pot face poze mai bine folosind un PC, cu Meade Electronic Eyepiece adaptat prin cablul pe care vreau sa il cumpar, sau printr-un webcam ?
Multumesc, Cosmin. |
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005 Mesaje: 300
|
Trimis: 17 Aug 2009 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Salut
Eu cred ca cu un webcam.. si nu cu orice webcam.. vezi aici: http://homepage.ntlworld.com/molyned/web-cameras.htm ceva rating-uri pentru webcamuri bune pentru astronomie.
De mentionat insa faptul ca nu am pus pana acum mana pe un astfel de ocular electronic dar nici nu am vazut poze facute cu asa ceva.. mai toti folosesc webcamuri (probabil ca exista o explicatie pentru asta)...
Luci |
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

|
Trimis: 17 Aug 2009 13:53 Download mesaj |
|
|
|
Salut Cluci.
Da, ai dreptate, exista o explicatie de ce se folosesc webcam-uri: au USB si le poti pune la calculator. De aceea eu doresc sa cumpar un adaptor cu trecere de la VideoComposite (cablul galben) la USB ca sa pot face poze cu electronic eyepiece-ul. |
|
Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2007 Mesaje: 273
|
Trimis: 17 Aug 2009 15:40 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Poti incerca sa cauti pe la magazinele ce vand componente electronice.
Trimite un email la Vitacom.ro de exemplu sau un alt magazin de acest gen. |
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

|
Trimis: 17 Aug 2009 16:42 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult Cristi M.. Am gasit ce cautam dar bugetul meu nu imi permite sa procur adaptorul dorit. Pretul ma indeamna la un webcam. Topicul poate fi inchis dar daca cineva are un adaptor imi poate da un PM. |
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005 Mesaje: 300
|
Trimis: 18 Aug 2009 10:35 Download mesaj |
|
|
|
Ulterior mi-a picat fisa... ocularul tau scoate un semnal analogic si tu vrei un adaptor care sa-l aduca la un format digital... ceea ce nu prea e posibil cu un simplu convertor.. trebuie acolo si ceva electronica..(de aia costa mult un astfel de dispozitiv)
Pe de alta parte sigur ai putea rezolva problema conectarii la calculator si a conversiei folosind orice tuner tv (asta daca ai deva unul sau poti face rost ieftin) Altfel cum ziceai s-ar putea sa merite un webcam.. dar sfatul meu este sa alegi cu atentie webcam-ul (vezi pe pagina care am trimis-o anterior) Nu toate webcamurile se comporta bine la astrofoto - in general problema e sensibilitatea cipului - webcamurile nu sunt gandite neaparat sa mearga pe lumina putina.
In general webcamurile bune sunt cele care au cip CCD si nu CMOS.. dar cel mai bine vezi pe pagina aia (din pacate cele bune nu sunt si cele mai ieftine )
Luci |
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

|
Trimis: 18 Aug 2009 20:00 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult Luci. Da, m-am gandit si eu la alternativa TVtunerului, cat despre webcam voi mai vedea. |
|
Sus |
|
 |
|