Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
hadres Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2008 Mesaje: 69
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 24 Sep 2009 00:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred ca o teava de aluminiu de 25mm ar fi buna. Prin Praktiker se gasesc. Din teava se pot taia doua inele, se gauresc cate 3 gauri la 120 de grade pt suruburi si apoi inelele prinse de un suport. _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 05 Noi 2009 12:10 Download mesaj |
|
|
|
Bun, am inteles cum fixezi laserul intre cele doua tuburi, dar cum il prinzi de tubul telescopului??
Am gasit si eu un laser la sectiunea vanzari... si ma gandeam cum sa il adaptez pt telescopul meu;) |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Noi 2009 12:14 Download mesaj |
|
|
|
De exemplu cu... suruburi  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 05 Noi 2009 13:31 Download mesaj |
|
|
|
cum sa prind cu suruburi??? :-O ma gandeam sa proiectez un dispozitiv pe care sa il asez cumva in locul cautatorului... (tubul are deja doua suruburi)... ma mai gandesc eu cateva zile si va zic... dar puteti veni cu solutii nu ma supar  |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 05 Noi 2009 16:39 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca e o idee buna sa-l instalezi in locul cautatorului optic. Ramane la latitudinea ta sa faci un adaptor (de ex. dintr-o bucatica de aluminiu profil U, T sau L) care sa se potriveasca in locul cu pricina.
Astronomii amatori trebuie sa fie inventivi si mai trebuie sa le placa putin si mestereala. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9740
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Noi 2009 18:20 Download mesaj |
|
|
|
cea mai simplă prindere ar fi să folosești o țeavă din aluminiu pe care s-o fixezi cu șuruburi pe o piesă intermediară pe pantoful căutătorului. În țeavă dai câte 4 găuri filetate la un capăt și la altul și laserul îl fixezi cu 8 șuruburi ca să-l poți alina perfect cu axa optică. Trebuie să fie un pic mai scurtă decât laserul ca să ai acces la buton. Piesa intermediară poate fi făcută din textolit, lemn sau plastic mai gros, se poate lipi de tub cu epoxy, important este să realizezi profilul coadă de rândunică complementar cu pantoful căutătorului original. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|