Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235510 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2860 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astro_Simplet |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4258
|
Trimis: 07 Dec 2009 16:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
BarDItZa a scris: | Dar inca nu m-am dumirit daca imi trebuie un adaptor T2(special pentru Pentax) sau/si un adaptor T2 -> 1.25? |
In oferta de pe site scrie ca:
Citat: | Filetul T2 al focuserului permite atasarea directa a unei camere foto SLR prin intermediul inelului T-Ring corespunzator. | Deci, nu-ti mai trebuie adaptorul T2-1.25. Oricum, e bine sa iei legatura cu cei de la magazin, ca sa fii sigur ca focalizatorul e prevazut cu acel filet.
|
|
Sus |
|
 |
BarDItZa Membru

Data inscrierii: 09 Dec 2007 Mesaje: 22
|
Trimis: 07 Dec 2009 17:47 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos de pareri. In momentul cand o sa ma decid sa o cumpar, voi intreba de toate adaptoarele care imi mai trebuie. Un trepied obisnuit de aparat foto nu se poate folosi la el? bugetu nu imi permite si asa ceva prea devreme.... Si oare se poate monta si o camera video, pentu eventuale scurte filmari?... ori una web... ori una obisnuita
|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 07 Dec 2009 19:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Astrofotografia este scumpa |
|
|
|
Astrofotografia este scumpa si implica cheltuieli destul de consistente.
Daca doriti sa va jucati cu o camera web, o puteti face, dar rezultatele nu vor fi prea grozave.
In ceea ce priveste trepiedul, unul fotografic clasic, deja devine cam instabil.
Un instrument mai lung, greu si la care se adauga si o camera foto deja nu prea mai stau bine pe un trepied foto obisnuit. Vor aparea tot felul de tremuraturi ale imaginii.
Eu folosesc un trepied din lemn pentru teodolit (din acela de topografie ) si ceva in genul acesta v-as recomanda. Plus ca pe un astfel de trepied se pot adapta ulterior o monura ecuatoriala impreuna cu un mecanism de orologerie, atat de necesare in astrofotografie.
Oricum, am observat o tendinta la toti incepatorii care doresc sa isi achizitioneze primul instrument.
Toti sau aproape toti, doresc ceva nu foarte scump, dar cu care sa faca si ceva poze. Asa ceva, nu prea se poate la inceput. Mai bine v-ati concentra pe ceea ce doriti sa faceti cu acest prim instrument, si ati canaliza banii in directia in care urmeaza sa il utilizati.
Ca sa vedeti cam cum ar trebui sa arate un astfel de trepied, va prezint unul asemanator cu ce am eu (desi acesta din imagine nu e de teodolit , dar este solid ).
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Dec 2009 08:51 Download mesaj |
|
|
|
E frumusel dar e cam "subred". Ceva mai solid:
Descriere: |
|
Marime fisier: |
27.44 kb |
Vizualizat: |
de 2894 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Dec 2009 09:04 Download mesaj |
|
|
|
Trepiedul de mai sus, pus de Doru, e foarte bun daca vrei sa te urci si tu pe el, nu doar luneta.
Pentru fotografie terestra cu o luneta de 100/500mm cum am propus mai sus este suficienta aceasta montura.
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=AZ3
Poate de asemenea sa fie folosita pentru observatii astro, si pentru fotografii astro cu timp scurt de expunere (20secunde, sau cam pe acolo).
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Dec 2009 09:43 Download mesaj |
|
|
|
Ati vazut cum arata un teodolit? E mult mai mic decat luneta aia. Si se foloseste pentru observatii (de precizie) terestre. Cand am luat trepiedul asta, Tavi Stanescu a zis ca e cam "subred". Altul mai solid nu am gasit la pretul asta
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 08 Dec 2009 09:45 Download mesaj |
|
|
|
MariusP a scris: |
Citat: | Filetul T2 al focuserului permite atasarea directa a unei camere foto SLR prin intermediul inelului T-Ring corespunzator. | Deci, nu-ti mai trebuie adaptorul T2-1.25. Oricum, e bine sa iei legatura cu cei de la magazin, ca sa fii sigur ca focalizatorul e prevazut cu acel filet. |
Asta depinde de telescop. In bugetul lui nu exista niciun instrument care sa permita asta. Deci o sa aibe nevoie de asa ceva.
Numai bine!
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|