Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
costel.s Membru

Data inscrierii: 06 Dec 2009 Mesaje: 12
|
Trimis: 07 Ian 2010 03:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: SkyMaster 7x50? |
|
|
|
Buna seara la toata lumea, desi urmaresc acest forum de ceva timp n-am indraznit sa imi fac cont mai devreme, dar acum am zarit acest binoclu pe okazii ... si am zis sa va cer parerea, dat fiind ca aveti mai multe informatii si experienta in acest domeniu http://www.okazii.ro/catalog/35045499/Bino...lenta.html
Ce ziceti? merita sa-l iau? am incercat sa caut informatii pe net, dar in cele din urma incercarile mele au fost in zadar, asa ca va cer ajutorul!
Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cer senin si pe cat se poate... cat mai negru,
Costel. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 07 Ian 2010 09:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut. Eu nu as mai sta pe ganduri binocluri vechi se gasesc mai rar este un binoclu robust cu putin plastic in el si mult fier nu stiu sa iti spun calitatile optice pentru ca nu stiu daca are defecte, asta o sa observi tu cand ai sa il vezi ,per ansamblu este un binoclu care nu merita ratat.
Bafta. _________________ Refractor Meade 60/700
Refractor ''home made'' 80/900
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9719
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Ian 2010 11:15 Download mesaj |
|
|
|
nu cred că are deloc fier în el. Toate piesele sunt din aluminiu, alamă și doar garda de ochi de la oculare este din cauciuc sau plastic. Totusi mi se pare cam scump la 220 lei, am gasit și mai ieftin unul similar, la colecționari, cu 200 lei, negociabil. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 07 Ian 2010 11:26 Download mesaj |
|
|
|
In fine aluminiu in comparatie cu ce se gaseste acum pe piata majoritatea fiind din plastic combinat cu cauciuc. _________________ Refractor Meade 60/700
Refractor ''home made'' 80/900
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
KLK Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2008 Mesaje: 190
Motto: Nihil sine Deo Localitate: Buzau
|
Trimis: 07 Ian 2010 11:42 Download mesaj |
|
|
|
E plin talciocul Militari de binocluri cu desing asemanator. Aduse de bisnitari din Germania, daca ii intrebi ceva le sare tandara la tigani imediat. Pret intre 100 si 200. Dar majoritatea zgariate, cu acoperirile antireflex cu pete de mucegai cred, mirosind urat cand le pui la ochi. Plus ca toate au focalizatorul central intepenit. Si sunt grele pe deasupra. Poate vanzatorul e cinstit, binoclul sa fie in stare buna, trebuie probat mai intai. Dar la cat am frecat talciocul iti zic ca nu merita sa-l ei pe incredere prin curier. |
|
Sus |
|
 |
dan.smarandoi Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 134
|
Trimis: 07 Ian 2010 12:21 Download mesaj |
|
|
|
Este un binoclu bun,dar nu poti sa stii in ce conditii este,poate sa fie decolimat,sau alte probleme, si ai cam aruncat banii.Deci daca ai putea sa-l probezi ar merita.mai este ceva asemanator,tot pe okazii
http://www.okazii.ro/catalog/37493158/binoclu-vechi.html
macar e mai ieftin si arata mai bine.Am avut un Revue 8x40 asemanator,Tot 114m/1000m si era un binoclu foarte bun |
|
Sus |
|
 |
costel.s Membru

|
Trimis: 07 Ian 2010 14:01 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru raspunsurile prompte; prima data am dat peste acel binoclu 8x40 si mi-a atras atentia, dar am renuntat la el dupa ce am cautat si am vazut ca majoritatea binoclurilor folosite in astronomie au diametrul obiectivelor de minim 50 mm si am ales 7x50 din acest motiv, pentru un diametru pupilei de iesire de 7.1 mm (eliminand inconveninentele date de deschiderea irisului) si a campului larg de 7 grade, ceea ce mie ca incepator mi-ar fi de folos la identificarea formatiunilor de pe bolta cereasca. Voi incerca sa iau legatura cu cineva din Bucuresti pentru un minitest al binoclului si sper eu sa fie totul bine si sa pasesc cu dreptul in astronomia binoculara (prin instrumente...bineinteles).
Multumesc inca o data tuturor pentru bunavointa si sfaturi. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9523
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 07 Ian 2010 14:58 Download mesaj |
|
|
|
Costel.s
decizia ta de a cumpara un binoclu este foarte buna.
Asculta totusi de sfaturi,eu a trebuit sa aleg pana am fost multumit,plimbandu-ma intre raft si strada,testand efectiv mai multe binocluri pe obiecte indepartate,paratraznete,cabluri electrice.
Apoi 7x50mm este prea luminos,un 10x50mm ar fi mai bun,eu am de ambele.
Mircea |
|
Sus |
|
 |
costel.s Membru

|
Trimis: 07 Ian 2010 15:17 Download mesaj |
|
|
|
Mda, e un aspect pe care l-am sarit, e prea luminos si cum nu voi fi tot timpul la un cer negru imi va accentua si mai tare poluarea luminoasa, pe cand unul cu putere mai mare va inchide mai mult imaginea si va penetra mai bine stratul de poluare si ... e un binoclu de viitor (asta referitor la diametrul pupilei de iesire)
Acum trecem iar la cautari, dar macar stiu ce sa caut, e un progres datorat voua si a bunei comunicatii.
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
gtibicj Membru

Data inscrierii: 04 Noi 2009 Mesaje: 53
|
|
Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 741
|
Trimis: 11 Mar 2010 17:25 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca ar trebui sa va preocupe mai degraba calitatea instrumentului decat caracteristicile tehnice. Cu un binoclu de foarte buna calitate veti vedea imagini mai frumoase decat cu un binoclu ceva mai mare dar de o calitate mai scazuta. Un 8x40 de top este de preferat unui 10x50 slab calitativ. _________________ www.lentilozaur.ro |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Mar 2010 11:13 Download mesaj |
|
|
|
Un binoclu mai slab calitativ pe care poti sa-l cumperi e mai bun decat un binoclu de firma pe care nu ti-l poti permite  |
|
Sus |
|
 |
|