Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 31 Aug 2006 10:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Dinamul (de la bicicleta) nu are nevoie de curent electric. El produce curent electric. Prin invartire. E invartit de roata. Soarele se invarteste si el. Sa nu ma intrebi de ce ca dau in balbaiala. Electronii sunt liberi din cauza temperaturii. Ei se invart impreuna cu Soarele deoarece n-au incotro. Stiinta actuala abunda de astfel de explicatii care fac foarte mult bine celor care pricep si foarte mult rau celor care nu. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 31 Aug 2006 11:05 Download mesaj |
|
|
|
Ca să poți explica magnetismul Soarelui, ai nevoie de curent electric. Dacă dinamul nu are nevoie de curent electric, de ce l-ai mai folosit ca exemplu? Eu am considerat că este o mică greșeală și am trecut-o cu vederea.
Ok, vorbeai de electronii liberi că ar fi liberi din cauza temperaturii. Nu am contestat existența electronilor liberi (deși am putea arăta că, la asemenea temperaturi, electroni liberi pot apărea numai acolo unde nucleele rămân fixe, altfel cele două componente ale atomului s-ar recombina în scurt timp), dar am pus problema traiectoriei lor: electronii liberi URMEAZĂ LINIILE CÂMPULUI MAGNETIC deja existent, încolăcindu-se în jurul lor. Deci, nicidecum, electronii liberi nu pot produce câmpul magnetic al Soarelui. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 31 Aug 2006 11:14 Download mesaj |
|
|
|
Incepand de la Maxwell (cred) incoace nu se mai vorbeste de magnetism si electricitate separat ci de electromagnetism. Fenomenele de care vorbim sunt electromagnetice. |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 31 Aug 2006 11:26 Download mesaj |
|
|
|
[quote]D-ră Lucia, ați început raționamentul dumneavoastră așa: „- Campul magnetic al Soarelui de modifica ciclic.”. Păi, noi toți știm că protuberanțele și petele se datorează câmpului electromagnetic al Soarelui și tocmai de aceea am întrebat: „De unde un câmp electromagnetic atât de distorsionat pe suprafața Soarelui? Și cum reușește acest câmp să miște substanță?”. Deci, pentru a putea explica petele, trebuie să explicați și DE UNDE apare câmpul magnetic al Soarelui. Veți vedea că dacă răspundeți la prima întrebare, atunci ați răspuns și la a doua (și invers). [/quote]
Nu stiu de ce, am avut impresia c-ati intrebat de ce exista protuberante si pete solare...
Existenta si comportarea campului magnetic al unei stele/planete ... v-a spus dl. BD cate ceva.
Campul magnetic al soarelui are o structura complexa, care reflecta ceea ce spuneti mai sus, miscarea dezordonata. El nu arata asa cum ati vazut cu pilitura de fier, la un magnet. am sa va dau eu un link acum, pentru asa ceva:
http://solarscience.msfc.nasa.gov/the_key.shtml
D-le D, cred ca Abel se gandeste la dinamul de la bicicleta in sens strict... _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 31 Aug 2006 11:43 Download mesaj |
|
|
|
E fain saitul, am să-l mai folosesc.
Nu înseamnă că dacă petele sunt explicate de câmpul magnetic, am explicat petele. Ca să explicăm un fenomen trebuie să explicăm tot ce ține de el. Dacă nu am explicat câmpul magnetic nu am explicat nici petele. Iar dacă explicăm câmpul magnetic trebuie să explicăm și CUM produce acesta petele. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
deep-sky90 Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2009 Mesaje: 1
|
Trimis: 16 Noi 2009 14:40 Download mesaj |
|
|
|
din cate am inteles de pe la fizica,efectul de dinam apare din cauza ca nucleul si invelisurile exterioare ale soarelui ar avea viteze de rotatie diferite |
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006 Mesaje: 1159
Motto: File not found. Nobody leaves the room! Localitate: Romania
|
Trimis: 16 Noi 2009 22:33 Download mesaj |
|
|
|
Asta se petrece intotdeauna.
Da, vitezele de rotatie sunt diferite.
Suntem obisnuiti sa vizualizam un magnet permanent, eventual in rotatie NU e asa. E un fluid in clocot. _________________ הבה נגילה |
|
Sus |
|
 |
virgil Membru

Data inscrierii: 24 Apr 2008 Mesaje: 572
|
Trimis: 01 Mar 2010 18:05 Download mesaj |
|
|
|
Perioada de activitate maxima a Soarelui este de aproximativ 11 ani, ceia ce coincide (intamplator sau nu) cu perioada de revolutie a celei mai mari planete din sistem -Jupiter. Cred ca apropierea lui Jupiter de Soare odata la 11 ani, favorizeaza aparitia petelor solare, prin modificarea gravitatiei la suprafata Soarelui, asa cum Luna produce mareele pe Pamant.
Cat priveste campul magnetic, cred ca, se formeaza perechi de curenti de convectie de plasma (particule incarcate electric), astfel ca fiecarui curent ascendent, ii corespunde prin racire un curent descendent. Fiecare coloana de plasma este inconjurata de un camp magnetic, asa ca orice conductor prin care trece curentul electric, iar la suprafata Soarelui se formeaza acea "potcoava" de plasma invaluita in camp magnetic. |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007 Mesaje: 1281
|
Trimis: 01 Mar 2010 20:06 Download mesaj |
|
|
|
Ca să te credem și să ieșim de sub influența nefastă a numerologiei, află corelația dintre activitatea Soarelui și poziția orbitală a planetei Jupiter.
Este o metodă pe care am învățat-o de la Ioan Todoran.
Dacă nu poți sau nu știi, dă-mi de veste! _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 01 Mar 2010 20:43 Download mesaj |
|
|
|
Soarele constitue 99,9% din masa sistemului solar. Restul de 0,1% sunt planete, sateliti, asteroizi si comete. Cred ca Soarelui i se rupe exact in 14 de ce si cum fac cele 0,1 procente. Ciclul solar este influentat exclusiv de masa Soarelui si de fenomenele (nucleare, convectie etc.) din interiorul Soarelui. |
|
Sus |
|
 |
virgil Membru

Data inscrierii: 24 Apr 2008 Mesaje: 572
|
Trimis: 01 Mar 2010 21:05 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Ciclul solar este influentat exclusiv de masa Soarelui si de fenomenele (nucleare, convectie etc.) din interiorul Soarelui. |
De aceia am scris, intamplator sau nu in paranteza.
Pe cine-l intereseaza, poate sa aprofundeze problema. Uneori, abateri de 1 la 1000, sau mai mici pot crea cataclisme.
Citat: | Dacă nu poți sau nu știi, dă-mi de veste! |
Nu numai ca nu stiu, dar nici nu ma preocupa in mod deosebit problema.
Soarele oricum mai traieste cateva miliarde de ani, pe cand eu....doar 100.  |
|
Sus |
|
 |
|