Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235723 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2866 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: MaDo |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
brolin77 Membru

Data inscrierii: 11 Mar 2010 Mesaje: 2
|
Trimis: 11 Mar 2010 11:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
salutare,
in primul si in primul rand trebuie sa spun ca sunt un novice pe acest taram al astronomiei, de curand am inceput sa ma interesez mai profund de aceste subiecte, sa citesc pe site-uri de specialitate si ma fascineaza explorarea spatiului si posibilitatea de a vedea ce-a ce se afla in ''ceruri'' .
as dori si eu sa imi cumpar un telescop, am urmarit discutiile pe aceasta tema si am vazut ce recomandari s-au facut aici, ce anume ar trebui sa primeze la un telescop ca sa fie raport pret calitate acceptabil.
Daca intre timp cineva a mai cumparat, experimentat diferite tipuri de telescoape va rog sa imi impartasiti si mie ce anume v-a multumit la ele si ce anume recomandati.
mersi |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6907
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Mar 2010 01:11 Download mesaj |
|
|
|
Brolin 77, solicitarea ta este foarte generala. Ar fi bine sa precizezi ce fel de observatii vrei sa faci, cam ce suma ai in vedere pentru o achizitie initiala, si eventual cateva amanunte legate de locul unde vrei sa faci observatii, (stai la casa si ai o curte de unde poti face observatii, sau la bloc), si posibilitatea de deplasare cu instrumentul in afara orasului.
In rest, citeste cat mai mult de pe forum, unde vei gasi destule impresii pro si contra diverselor tipuri de telescoape, si vino cu intrebari despre cele care ti-au atras atentia. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
brolin77 Membru

Data inscrierii: 11 Mar 2010 Mesaje: 2
|
Trimis: 12 Mar 2010 12:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: sal |
|
|
|
buna,
am posibilitatea de a ma deplasa si in afara localitatii, stau la casa, am curte.
bugetul in jur de 300 euro, telul meu initial este sa vad cea ce se poate vedea cu un telescop care se incadreaza in bugetul meu, mai degraba astept sa imi spuneti cea ce as putea vedea cu un asemenea telescop, caci sunt foarte novice. |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 12 Mar 2010 20:47 Download mesaj |
|
|
|
Un telescop foarte popular care se incadreaza in bugetul tau este dobson-ul cu oglinda de 200, care este si cel mai recomandat daca vrei sa vezi cat mai multe lucruri. Daca nu iti plac telescoapele newton poti alege un maksutov de 102 sau o luneta (schmidt-urile sunt mai scumpe), in functie de preferinte.  |
|
Sus |
|
 |
carmilache Membru

Data inscrierii: 17 Apr 2010 Mesaje: 3
Motto: BVG Localitate: sfgheorghe
|
Trimis: 17 Apr 2010 23:07 Download mesaj |
|
|
|
Hello, sunt nou in ale astronomiei si as vrea sa-mi achizitionez un tub optic tip makutsov-cassegrain (Travel-Max 90/1250 EQ1) cam pana in 1000ron. Intrebarea mea este: Merita sa iau telescopul acesta pt. acesti bani, si 2. oare pot atasa la el o lentila Barlow sau un ocular mai puternic, ca de exemplu 6 sau 4 mm? Multumesc mult! _________________ MNMNMN |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Apr 2010 09:43 Download mesaj |
|
|
|
Carmilache, noi stim sa citim si sa intelegem un mesaj chiar daca e scris o singura data. Nu e nevoie, si as spune ca nici nu e frumos din partea ta, sa scrii acelasi mesaj in trei topicuri diferite.
De aceea am sa sterg celelalte doua mesaje, si ramane sa urmaresti raspunsuri doar aici. Pe viitor, incearca sa iti deschizi propriul topic, si nu sa te lipesti la altul. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Ktulu Membru

Data inscrierii: 14 Feb 2008 Mesaje: 81
|
Trimis: 30 Apr 2010 15:04 Download mesaj |
|
|
|
Buna!
Doresc sa aflu detalii tehnice despre acest telescop.
Eu stiu ca puterea maxima de marire (apropiere) a imaginii se calculeaza la telescoape asa: dist. focala / ocularul montat.
De exemplu, 1400/6,5=215.
Insa este un telescop la care prima oara vad Zoom: 224x. Inseamna, cumva, ca e ca la binoclurile mai performante? Adica, dupa ce i-ai montat deja ocularul si ai obtinut o imagine marita, ii mai poti inca aplica o marire de 224 de ori, prin intermediul acelui zoom? Deci, o sa pot vedea, de ex., luna de 48 de mii de ori mai aproape?
Multumesc! |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 30 Apr 2010 15:37 Download mesaj |
|
|
|
48 de mi de ori? Never.
Ai vrut sa ne spui si ce telescop e dar probabil ai uitat. 224x se refera probabil la marirea maxima data de fabricant, care uneori este total nerealista. Dar mai multe dupa ce precizezi ce telescop e. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|