Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
ngc2261-2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 243041
Numar de utilizatori inregistrati: 2839
Cel mai nou utilizator inregistrat: StickmanHook
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Ce aparat foto folositi?

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Ce aparat folositi?
Nikon
30%
 30%  [ 21 ]
Canon
50%
 50%  [ 35 ]
Pentax
8%
 8%  [ 6 ]
Olympus
1%
 1%  [ 1 ]
Sony
4%
 4%  [ 3 ]
Fujifilm
4%
 4%  [ 3 ]
Kodak
0%
 0%  [ 0 ]
Minolta
0%
 0%  [ 0 ]
Voturi totale : 69

Autor Mesaj
Stefan Angelescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010

MesajTrimis: 09 Iul 2010 09:43 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Pentax K10D, Pentax P30, sticlaria la semnatura, si un nou membru in familie, un Pentax PZ-10 si un sigma 35-80mm f/4-5.6.
Inca nu am apucat sa testez toata sticla, din cauza ca sunt neofit in astrofotografie plus lipsa unei monturi sau iesiri la starparty-uri, dar voi fii acolo cu prima ocazie Very Happy
@Liliensternus din cate am citit Kx-ul sta foarte bine la capitolul astrofotografie si expuneri lungi, uite un topic care trateaza subiectul, prin pagina doi a discutiei o sa vezi niste rezultate foarte interesante http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-...phy-2.html

Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 09 Iul 2010 10:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

catalin de acord, cu o exceptie: optica si coating de calitate nu s-au inventat recent, dau un singur nume: Carl Zeiss Jena DDR.
Sus
MikeC
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010

MesajTrimis: 09 Iul 2010 10:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

@Catalin: Nu prea sunt de acord "Ce este vechi este depasit si fizic si moral...". Sunt obiective foto ale aparatelor "vechi", pe film, care din punct de vedere optic sunt la fel de calitative poate unele chiar superioare, chiar si obiectivelor L de la Canon. Optica precum cea de la Yashika sau Takumar. Dar ai dreptate, pana si obiectivele astea rar scapa sub 250-300 Euro...
Canon 350D e inca o camera meseriasa ptr astrofoto, asta daca o modifici cu filtru. De muzeu e saracul 10D al meu Smile) dar inca isi facea treaba super bine!

Din lipsa de fonduri, cautam tot timpul vaiante cat mai ieftine pentru o calitate superioara... Nu se pupa termenii astia... dar un obiectiv bun optic la 300E, fata de un obiectiv Canon L care ajunge la 1500E, eu merg pe prima varianta.

Daca aveti timp pe site-ul acesta http://astrosurf.com/buil/us/test/test.htm sunt multe teste facute de un francez. Canon vs Canon, canon vs. nikon... filtre fara filtre. Unle pagini sunt in fr. dar nu imposibile de citit.

Cer senin!

Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG
Sus
MikeC
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 10:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

@Catalin: Nu prea sunt de acord "Ce este vechi este depasit si fizic si moral...". Sunt obiective foto ale aparatelor "vechi", pe film, care din punct de vedere optic sunt foarte calitative, poate unele chiar superioare obiectivelor L de la Canon. Optica precum cea de la Yashika sau Takumar. Dar ai dreptate, pana si obiectivele astea rar scapa sub 250-300 Euro...
Canon 350D e inca o camera meseriasa ptr astrofoto, asta daca o modifici cu filtru. De muzeu e saracul 10D al meu Smile) dar inca isi face treaba super bine!

Din lipsa de fonduri, cautam tot timpul vaiante cat mai ieftine pentru o calitate superioara... Nu se pupa termenii astia... dar un obiectiv bun optic la 300E, fata de un obiectiv Canon L care ajunge la 1500E, eu merg pe prima varianta.

Daca aveti timp pe site-ul acesta http://astrosurf.com/buil/us/test/test.htm sunt multe teste facute de un francez. Canon vs Canon, canon vs. nikon... filtre fara filtre. Unle pagini sunt in fr. dar nu imposibile de citit.

Sus
MikeC
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 10:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sa stearga va rog un moderator primul mesaj ca mi s-a intrerupt internetul si nu mi-am dat seama ca am mai trimis inca odata!

Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 09 Iul 2010 11:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

auriga a scris:
catalin de acord, cu o exceptie: optica si coating de calitate nu s-au inventat recent, dau un singur nume: Carl Zeiss Jena DDR.

Iti garantez ca nu fac fata noilor camere cu multi megapixeli. Asta este una dintre cele mai mari probleme ale producatorilor de camere, trebuiesc sa proiecteze noi obiective care sa faca fata noilor camere care sunt mult prea performante.

Eu chiar as vrea sa imi arati poze facute cu obiective vechi iar rezultatele sunt la fel de bune ca cele facute cu obiective bune actuale. Si sa imi zici si cat costa un astfel de obiectiv.

Numai bine!
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 09 Iul 2010 11:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

In general nu m-as baza pe concluzii categorice gen "tot ce e ieftin e naspa" sau "tot ce e scump e bun". In principiu optica, indiferent de vechime sau de pret, se tesetaza. Pot fi obiective noi dar cu imagini soft din diverse motive sau obiective vechi foarte bune optic. In general optica buna e scumpa dar nu neaparat. Third party (o copie buna) poate fi apropiata calitativ de un canon, nikon, pentax, etc. dar la un pret de 2-3 ori mai mic. Un obiectiv vechi si ieftin luat la 3 lei (daca ai noroc) de la un necunoscator poate fi excelent optic. De exemplu, la un mom dat vroiam un tele f2.8 si am gasit un Carl Zeiss Jena Olympic Sonnar 180mm f/2.8 M42 de prin anii 50 (http://mflenses.org/carl-zeiss-jena-olympi...eview.html). L-am testat si am ramas impresionat de constructie, de cum se misca, de optica, de cum ies pozele. Insa cel care il vindea stia despre ce e vorba si era cam scump (jumate dintr-un tamron 70-200 f2.8 care mai e si AF). Asa am ajuns sa iau tamron-ul. Dealtfel il recomand pentru optica buna si pretul relativ mic.

Evident cele vechi au probleme: multe nu au AF, nu au coating ca cele pt. digitale (desi nu imi dau seama cum ar afecta rezultatul, cica ar aparea mai multe reflexii interne), anumite aparate nu prea se inteleg cu ele, etc.
In principiu m-am decis pe pentax pt. aceasta compatibilitate cu obiectivele manuale (inclusiv cu telescopul). Canon ar fi urmatorul care e compatibil cu astfel de obiective, Nikon insa am auzit ca are anumite probleme.

Pe de alta parte chestia ca canon e cel mai bun pt. ca vedeti si voi vanzarile sunt cele mai bune nu mi se pare un motiv de luat in seama. Faptul ca e cea mai folosita nu inseamna ca e si cea mai buna ci doar ca e cea mai folosita. Intr-adevar, privind imagini cu galaxii luate doar cu aparate Canon creeaza imaginea ca e cea mai buna alegere pentru astrofotograful amator. Interesanta chestia cu KX-ul pt. astrofoto. Are un pret excelent si niste functii interesante..asta comparativ cu K-7. Insa nu ma indoiesc ca si K-7-le este excelent, mai ales la constructie, viteza, ergonomie, si altele mai de finete insa are un pret cam mare zic eu. Asta e interesanta: http://www.pentaxforums.com/forums/811084-post43.html, 30 sec iso 6400 http://www.pentaxforums.com/forums/827500-post82.html. Cred ca-mi iau Kx. Unii ziceau ca un K7 cu senzor de Kx era rules.

Parerea mea.
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 09 Iul 2010 11:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:

Pe de alta parte chestia ca canon e cel mai bun pt. ca vedeti si voi vanzarile sunt cele mai bune nu mi se pare un motiv de luat in seama. Faptul ca e cea mai folosita nu inseamna ca e si cea mai buna ci doar ca e cea mai folosita. Intr-adevar, privind imagini cu galaxii luate doar cu aparate Canon creeaza imaginea ca e cea mai buna alegere pentru astrofotograful amator.

Eu zic ca treaba sta altfel, cine vreau sa cumpere o camera (si) pentru astro mai intai se intereseaza care este cea mai buna. Si cam toti ajung la aceeasi concluzie, Canon. Din cauza asta vezi poze peste tot cu Canon. Poate la inceput nu era o diferenta asa de mare pe piata, dar testele facute de diferite persoane au fost majoritatea in favoarea Canon si din cauza asta au luat asa avant.

Si dupa cum spuneam, daca nu ai incredere in datele/statistica de pe piata atunci in ce ai incredere? Daca toti isi cumpara BMW si Mercedes, nu si le iau ca sunt proaste, fii sigur de asta (la nivel mondial vorbesc).

Numai bine!
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 11:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Catalin, retetele de fabricare a sticlei nu sau schimbat foarte mult in ultimii 30 de, au intervenit altele, autofocus, sdm drive, stabilizare optica, diferenta marimii senzorului, apsh, full frame... e adevarat sticla buna e scumpa, exemplu gama de FA-uri de la pentax iesite de mult din productie, 300mm f/2.8 care e legendar e undeva pe la 4000$, 600mm f/4 8000$ si le creste pretul de la an la an, asta daca ai noroc sa gasesti asa ceva de vanzare si sunt ogramada de alte exemple. Dar poti gasi si alternative ieftine, takumar-uri ssamd care optic sunt aproape la fel de bune ca un obiectiv "up to date", full manual... oricum nu vad cu ce te-ar ajuta autofocusul in astrofoto sau stabilizarea... Nu incerc sa duc discutia in directia Pentax mai bun decat canikon... oricine afirma asta e clar pe alta lume, am lucrat ceva ani in presa si mi-a trecut mai tot ce e profi hi end prin mana camere/obiective. Pentaxul iese in fata prin price/value.
@valy: da senzorul din k7 este destul de dezamagitor, a fost unul din motivele pt. care nu am upgradat. kx-ul foloseste un senzor sony, care da rezultate foarte bune, dar din pacate mult prea entry level pt. cerintele mele. oricum asteptam photokina in septembrie cu sufletul la gura, se aud multe zvonuri interesante Twisted Evil

Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 12:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

catalin: doar doua poze recente, needitate:
jupiter 37a 135mm - 170 ron
helios 44-2 f/2 - 50 ron
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 12:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stefan Angelescu a scris:

@valy: da senzorul din k7 este destul de dezamagitor, a fost unul din motivele pt. care nu am upgradat. kx-ul foloseste un senzor sony, care da rezultate foarte bune, dar din pacate mult prea entry level pt. cerintele mele. oricum asteptam photokina in septembrie cu sufletul la gura, se aud multe zvonuri interesante Twisted Evil

K7-le e dezamagitor daca il duci la extreme (iso, temperatura). De exemplu un tip care filma cu k-7 zicea ca nu ar recomanda sa il iei mai ales pt film pt. ca la temperatura normala spre cald apar niste chestii suparatoare pe imagine. Dar in rest, pentru expuneri scurte, iso mic este excelent (mic, usor, weather sealed, etc. numai bun pentru peisaje, calatorie, every day use), oricum in linii mari nu e cu nimic mai prejos decat canon sau nikon din aceasi gama as zice eu.

Stefan Angelescu a scris:

oricum asteptam photokina in septembrie cu sufletul la gura, se aud multe zvonuri interesante Twisted Evil

Recomandarea asta am auzit-o si la altii. Cred ca e cea mai buna solutie in caz ca vrei sa faci upgrade.

auriga a scris:
helios 44-2 f/2 - 50 ron

Prima pare miscata. A doua e gresit focusata cred.
Sus
auriga
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 12:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy, in ambele poze firele de par se vad individual si sharp in punctul de focus, care este ales de fotograf si este subiectiv. dupa parerea ta focusul este gresit. eu l-am ales sa fie acolo.
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 12:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

da, for every day use, dar sincronizare cu blitul slaba, iso mare... oricum ce ziceam price/value un k7 e 800$, nikon d300 pe la 2000$, canon 50d 1000$ deci...
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Iul 2010 12:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

auriga a scris:
helios 44-2 f/2 - 50 ron

La ce diafragma sunt? Daca e la cea maxima poate ca ar fi ok, insa pare cam soft, cred ca s-a si miscat subiectul. Eventual un subiect mai static ar fi indicat pt. test de sharp si alte probleme.
Sus
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 09 Iul 2010 13:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Eu va recomand sa nu va mai imbatati cu apa rece, obiective BUNE sub 300 euro nu exista
.

Uite o sa pun poze facute cu cele doua obiective, nu sunt grozave, dar la cat am dat pe ele, impreuna 150 de euro, eu zic ca sunt excelente.

Citat:
Eu zic ca treaba sta altfel, cine vreau sa cumpere o camera (si) pentru astro mai intai se intereseaza care este cea mai buna. Si cam toti ajung la aceeasi concluzie, Canon. Din cauza asta vezi poze peste tot cu Canon. Poate la inceput nu era o diferenta asa de mare pe piata, dar testele facute de diferite persoane au fost majoritatea in favoarea Canon si din cauza asta au luat asa avant.

Cred ca ultimele produse Nikon vor intoarce balanta. Sau macar o vor echilibra. Nu am eu bani sa imi iau un high end de la Nikon din pacate. Tipii de pe statia spatiala fac poze cu D3s daca nu ma-nsel. Razz

edit: obiectivele mele sunt full frame, dar eu am senzor cropat, deci practic vad numai zona centrala a imaginii. S-ar putea sa fie unul din motivele pentru care sunt asa incantat de rezultate.

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare

Download topic
Pagina 2 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact