| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
CorinaT Membru

Data inscrierii: 11 Iul 2010 Mesaje: 6
|
Trimis: 11 Iul 2010 23:45 Download mesaj |
| Titlul subiectului: telescop skywatcher |
|
|
|
| Am primit un telescop Skywatcher NEQ 5.Daca ma puteti ajuta as vrea sa stiu cat este de bun si as dori cateva sfaturi.Nu ma pricep ,dar sunt foarte interesata si dornica sa aflu cat mai multe. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Iul 2010 23:53 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bun venit Corina. Vezi ca numele telescopului tau trebuie sa fie ceva mai lung, ca sa ne putem da seama care din variante este. NEQ5 este numele monturii pe care este pus. Daca nu stii tot numele, fa-i o poza, doua, si pune-le aici. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Iul 2010 00:01 Download mesaj |
|
|
|
Bun venit.
Daca este pe montura NEQ5 suna promitator. Mai trebuie detalii.  _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
CorinaT Membru

|
Trimis: 12 Iul 2010 00:26 Download mesaj |
|
|
|
Am luat caracteristicile de pe site-ul de unde a fost cumparat .Daca mai aveti nevoie de detalii pot face si poza . Multumesc mult!
Caracteristici:
Obiectiv: 200mm
Distanta focala: 1000mm
Raport focal: f/5
Magnitudine stelara: 14
Marire teoretica maxima: 400X
Montura: NEQ5
Oculare: PL 26mm, PL 10mm
Cautator: 9x50
Focalizator: Crayford
Diametrul focalizatorului: 2" cu adaptor 1,25"
Trepied: otel reglabil 97-121.5cm
Greutate: 29kg |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Iul 2010 00:47 Download mesaj |
|
|
|
Adica asta
http://magazin.telescop-expert.ro/telescop...-neq5.html
E un telescop bun, care o sa-ti ofere multe satisfactii, dupa ce inveti sa-l utilizezi. Si sa stii ca nu e greu. Sper ca ai si carte tehnica la el, si poti sa citesti de acolo tot ce trebuie sa stii la inceput. Cum il montezi, cum te uiti prin el.
E un pic mai greu pana te prinzi cum merge montura, dar in scurt timp o sa te obisnuiesti cu ea. Daca stai la casa, si ai curte, cauta un loc in curte unde sa pui trepiedul unde sa nu bata vreo lumina.
Cand ai vreo nelamurire, revin-o cu intrebari. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
CorinaT Membru

|
Trimis: 12 Iul 2010 00:53 Download mesaj |
|
|
|
Da .Telescopul l-am montat,am carte tehnica la el si am tot studiat-o.Nu inteleg de ce nu am rezultatele dorite.Desi imaginile sunt clare,oricat as incerca ,vad la fel ca prin luneta cautatoare  |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 12 Iul 2010 01:07 Download mesaj |
|
|
|
Vezi stelele la fel ca prin luneta cautatoare, nu-i asa?
Asta e. Stelele sunt prea departe pentru ca sa le vezi mai mari decat niste puncte de lumina. In schimb se vad mult mai multe. Si, daca e cer bun, si stii unde sa cauti o sa poti sa vezi ceva nebuloase, roiuri de stele si chiar nucleele unor galaxii - cu un cer excelent, e posibil sa vezi si bratele unora.
Diferenta majora o sa o vezi la Luna, si la planete.
Iti trebuie un atlas stelar, de preferat unul pe hartie, si unul pe computer.
http://magazin.telescop-expert.ro/atlas-stelar-starguide.html
http://stelarium.com/ _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 12 Iul 2010 08:01 Download mesaj |
|
|
|
Ca atlas pe hartie, iti recomand TriAtlas: http://www.uv.es/jrtorres/triatlas.html care e foarte bun si in plus gratis.
Imprimarea partilor A si B te va costa sub 10 lei. Partea C iti va fi momentan nefolositoare.
Poti incepe mai intai cu obiectele Messier ca sa iti formezi ochiul, sa stii la ce sa te astepti de la un obiect cosmic. Apoi ai o gramada de NGC-uri de explorat. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
| Sus |
|
 |
CorinaT Membru

|
Trimis: 12 Iul 2010 08:16 Download mesaj |
|
|
|
| Atlas stelar am primit impreuna cu telescopul.Din pacate stau la bloc si nu am intocmai cea mai buna vedere,dar voi studia atlasul si sper sa pot vedea ceva de aici.Multumesc mult! |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 12 Iul 2010 08:46 Download mesaj |
|
|
|
In primul rand bine ai venit !
In al 2-lea rand, daca stai in oras si, pe deasupra, si la bloc sper ca ai masina. In oras orice telescop se comporta execrabil si nu pentru ca ar avea probleme constructive ci din cauza poluarii luminoase produsa de iluminatul public. Asa ca pune telescopul in masina si iesi afara din oras (cat mai departe cu putinta). Opreste-te acolo unde nu mai vezi deloc becuri
Nu in ultimul rand ar fi bine sa nu faci asta de una singura pentru ca, pe de o parte, este greu de carat la si de la masina toata "instalatia"; pe de alta parte, ca orice alt hobby astronomia este mult mai distractiva si antrenanta daca participa mai mult de o persoana  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
CorinaT Membru

|
Trimis: 12 Iul 2010 08:56 Download mesaj |
|
|
|
Greu de gasit inca o persoana interesata  |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 12 Iul 2010 09:07 Download mesaj |
|
|
|
Asa zice fiecare atunci cand il prinde "microbul" astronomiei. Desi suntem putini (ca procentaj in "masa" populatiei cred ca suntem sub 1:2000), nici pe de parte nu suntem "unici"
Sunt absolut convins ca in Deva mai exista cel putin inca o persoana interesata de subiect.
Iar daca nu e asa, nici asta nu-i un lucru rau: poti pune bazele unui miniclub de astronomi amatori si vei avea totdeauna satisfactia ca "am fost prima"
Insa, asa cum spuneam, nu cred ca e cazul: sigur mai sunt si altii. Eventual, consulta lista utilizatorilor forumului dupa localitatea de domiciliu. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
CorinaT Membru

|
Trimis: 12 Iul 2010 09:17 Download mesaj |
|
|
|