| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238564 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2913 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tiberiu Savin |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Ildi Membru

Data inscrierii: 23 Iun 2010 Mesaje: 43
|
Trimis: 22 Iul 2010 08:51 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Hello :) |
|
|
|
Buna!
Sunt o fana de astronomie de ceva timp, am citit o gramada de carti dar numai acum cateva saptamani am gasit acest forum. Am inceput sa citesc si imi place ce vad, mi-ar placea sa fac parte din aceasta comunitate .
Cat despre mine sunt o domnisoara de 22 ani din Tg-Mures.
Pana acum eram doar interesata de partea teoretica , dar acum mi-ar placea sa imi cumpar si eu un telescop sa fac primele mele observatii, deja am inceput sa caut un telescop potrivitor. O sa revin cu niste intrebari in alt topic
Cer senin!
|
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Iul 2010 10:53 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bun venit!
_________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4310
|
Trimis: 22 Iul 2010 14:54 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit, Ildi!
Deorece te-ai inregistrat pe forum, faci parte deja din aceasta comunitate. Acu' mai ramane sa-ti placa si sa participi...
_________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9853
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
Ildi Membru

|
Trimis: 22 Iul 2010 18:56 Download mesaj |
|
|
|
@Mircea Pteancu ma bucur sa iti zic ca da
Am citit Kulin György - A távcső világa (din pacate nu stiu traducerea in alte limbi cum ii exact asa ca mai bine nu scriu nimic ) era verziunea publicata in ani '80.
|
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 22 Iul 2010 20:13 Download mesaj |
|
|
|
Exista si o editie mult mai veche,din 1956 cred.Eu le-am citit ,ca sa nu spun savurat,din ''scoarta-n scoarta''.Niste carti superbe,cu atat mai mult cu cat stim ca Gyurka bacsi era din Salonta.Nu a uitat niciodata orasul sau natal.Cand Uniunea Astronomica Internationala i-a oferit cinstea de a denumi un asteroid ,Kulin a denumit asteroidul ''Salonta''.
Dar pe asta o ai?E vorba de ''Tavcsotukor hazi keszitese'' adica ''Oglinzi de telescop confectionate acasa''?
http://www.uniware.hu/KGy/
Nu ma lasa inima sa nu revin la subiectul ''telescop''.Ceea ce vei vedea cu luneta de 80x400mm aproape ca vezi si cu un binoclu mai bunicel.Vrei telescop,atunci ia-ti telescop.Nu vrei telescop cu oglinda de 130mm,ci vrei luneta.O inteleg si pe asta.Eu de vreo doua-trei luni,de cand m-am capatuit cu lunete de 60mm,aproape ca nu mai folosesc altceva.Dar atunci ia-ti o luneta ca lumea.Ar fi ideal sa aiba focal de 1200mm ,deci F/15.In cel mai rau caz de 900mm,nu mai scurta.Asta ca sa vezi minunile cerului ,planete,deep-sky,stele duble,Luna...Apoi,daca mai obtii sponsorizari,ia-ti si 80x400mm pentru observatii de camp larg,deci un asa numit ''RFT''.
Sper ca nu te stresez,tu ai cerut opinii,ti-am spus-o pe a mea.
Profit de ocazie si atasez poza lui Kulin Gyorgy,parintele Astronomiei Populare din Ungaria,un om daruit cu o imensa dragoste pentru astre si de o bunatate greu de crezut.Toti cei care l-au cunoscut marturisesc ca nu pleca nici un amator de la Gyurka bacsi fara sa primeasca un cadou,o oglinjoara de telescop de 10cm sau doua lentile pentru un ocular sau o lentila Barlow,sau macar o oglinda plana.Majoritatea confectionate de mainile lui...Un apostol al Astronomiei!
Mircea
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
6.26 kb |
| Vizualizat: |
de 2948 ori |

|
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Iul 2010 20:23 Download mesaj |
|
|
|
Ildi, cred ca Mircea ti-a oferit cele mai bune sfaturi. Oricum experienta isi spune cuvantul. Daca totusi nu poti suplimenta bugetul ... macar ia-ti pentru inceput un binoclu bun. O sa te insoteasca tot timpul la observatii, indiferent ce instrumente performante vei mai avea in viitor. Vezi ca pe forum este un topic unde ai informatii referitoare la cum alegi un binoclu. Tot iti vei lua unul mai devreme sau mai tarziu.
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...mp;start=0
_________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Ildi Membru

|
Trimis: 22 Iul 2010 22:03 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos pt sfaturi si opinii
@Mircea Pteancu mi-a placut foarte mult acel post, nu ma deranjeaza deloc nici o opinie si nici nu ma streseaza , doar asa invata omul.
Am mai auzit de cartiile astea si de cel din 65 , am incercat sa il gasesc dar nu am reusit si asta pe care il am eu , am gasit intr-un anticvar si pot sa zic ca am fost norocoasa.
Multumesc pt link ma si apuc de citit.
Si despre telescop , nu ma grabesc stiu cu bani astia nu se ia calitate. Ca orice studenta mai multi bani nu pot sa scot momentan , dar mai caut, mai strang bani poate gasesc ceva second hand .. pana atunci nu ma plictisesc sa ma uit la cer chiar cu ochiul liber
|
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4310
|
Trimis: 22 Iul 2010 22:33 Download mesaj |
|
|
|
| Ildi a scris: | ... pana atunci nu ma plictisesc sa ma uit la cer chiar cu ochiul liber  |
He, he! Nu mai ai scapare, te-a prins bine microbul astronomiei!
Ar fi bine daca ar simti la fel majoritatea incepatorilor...
_________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 23 Iul 2010 07:41 Download mesaj |
|
|
|
Prima ediție a cărții lui Kulin György a apărut în 1941. Am această ediție de la bunicul meu. Dl. Kulin a avut bune relații cu astronomii amatori români fiind oaspetele Astroclubului din București în mai multe rânduri. De vizita de prin 1970 (cred că ăsta este anul) îmi aduc aminte relativ bine. Era pe vremea directoratului lui Ioan Corvin Sîngeorzan
_________________ mihai |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 23 Iul 2010 19:08 Download mesaj |
|
|
|
Ildi
am in format pdf o carte veche de vreo 90 de ani,dar foarte faina, despre astronomia cu ochiul liber.Daca vrei linkul,anunta-ma.Eu nu prea afisez ''by default'' linkurile cartilor pe care le citesc deoarece ''mi-e rusine'' cu ce hartoage vechi ma ocup
theogon
sunt prea indraznet daca-ntreb despre sansa de a vedea o scanare a cartii lui Kulin?Sunt sigur ca si colegii de hobby ''de peste garla'' ar aprecia-o.Si care colegi de hobby sunt foarte de treaba.Mie si lui Csillag ne-au trimis gratuit revista lunara ''Meteor'' a MCsE timp de vreo opt ani.
Te invit sa ne relatezi amintirile despre vizita lui Kulin din 1970 la ''Istoria astronomiei''.
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|