| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238042 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2902 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: carl22 |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
admin Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 1899
|
Trimis: 23 Aug 2010 23:03 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Echinoctiul de toamna |
|
|
|
Eveniment Calendar: Septembrie 23, 2010 Pe 23 septembrie 2010, ora locala 05:09, are loc echinoctiul (sau echinoxul) de toamna, care marcheaza inceputul toamnei astronomice in emisfera nordica si al primaverii in emisfera sudica (unde are loc echinoctiul de primavara).
Soarele va trece prin punctul autumnal, unul din cele doua puncte in care ecliptica intersecteaza ecuatorul ceresc.
Ca urmare, ziua va fi egala cu noaptea si va descreste pana la solstitiul de iarna. |
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Aug 2010 23:24 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Astronomic vorbind, nu sunt amandoua de toamna? _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 24 Aug 2010 06:36 Download mesaj |
|
|
|
Nu, pentru ca in emisfera sudica se trece de la iarna la ... primavara Si nu sunt doua ci e doar un singur fenomen care in cele doua emisfere sunt numite diferit  |
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 24 Aug 2010 08:38 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | Nu, pentru ca in emisfera sudica se trece de la iarna la ... primavara Smile Si nu sunt doua ci e doar un singur fenomen care in cele doua emisfere sunt numite diferit |
Eu stiu despre ce vorbesc, Intrebam deoarece stiam ca punctul autumnal, sau punctul vernal, pe cer, au coordonate fixe si soarele trece prin ele la echinoctiul de primavara si de toamna. De exemplu soarele este acum la punctul autumnal, ecliptica se intersecteaza cu ecuatorul ceresc si soarele e acolo, iar punctul respectiv e unic pentru ambele emisfere si e fix pe cer. Ma gandeam ca, fiind Soarele fiind in Punctul Autumnal, in amandoua emisferele echinoctiul e de toamna, astronomic vorbind, indiferent de temperatura de acolo. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Aug 2010 09:44 Download mesaj |
|
|
|
Punctele echinoctiale nu sunt chiar fixe. Ele se misca pe ecliptica datorita precesiei. Cat despre denumirea echinoctiilor in diferite emisfere eu zic ca este vorba de conventie: incepe primavara se cheama de primavara si incepe toamna se cheama de toamna. _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 24 Aug 2010 10:01 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | Punctele echinoctiale nu sunt chiar fixe. Ele se misca pe ecliptica datorita precesiei. |
La fel ca si polul nord ceresc, dar pentru vietile noastre le consideram fixe. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|