Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
TRK1_Mk2_b.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239126
Numar de utilizatori inregistrati: 2916
Cel mai nou utilizator inregistrat: Laurentiu Cristi
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu MIRANDA 10 x 50 Lentile Aurite Antireflex

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
adyre
Membru
Membru

Data inscrierii: 27 Aug 2010

MesajTrimis: 27 Aug 2010 15:58 Download mesaj
Titlul subiectului: Binoclu MIRANDA 10 x 50 Lentile Aurite Antireflex
Raspunde cu citat (quote)

Putere: 10x
Diametru lentile: 50mm
Camp de vizualizare: 5.1grade
Lentile: Tratate anti-reflex multi coated, tratate cu aur pentru o mai buna captare a luminii
Focalizare: Reglaj ocularul drept si focalizare centrala
Accesorii: Geanta de umar din piele, capace protectie oculare si lentile

Calitate excelenta, corp metalic rezistent.

Pentru cei din Bucuresti se poate vedea fara nici un fel de obligatie in zona Tineretului dupa ora 18.30 sau Universitate 10.00-18.00 in masura in care sunt anuntat cu o zi inainte. Livrez in afara Bucurestiului prin fan curier, taxele de curierat vor fi suportate de cumparator.

PRET: 200 lei

Astept PM din partea celor interesati.

Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 27 Aug 2010 16:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

"tratate cu aur pentru o mai buna captare a luminii" ... eventual pentru o mai buna rezistenta chimica ... stie careva, ceva despre calitatile optice de transmisie ale aurului ?
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 27 Aug 2010 20:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aurul este verde prin transparenta.
Sus
adyre
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Aug 2010 19:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

sunt tratate, nu placate Razz

Am avut specificatiile pe o carticica mica venita cu binoclul (care am aruncat-o) in care scria ceva de genul: gold plated lens for better light capturing.

Acum totul ramane la interpretarea producatorului, cred Very Happy

Multumesc oricum pentru interventii Very Happy
Sus
MikeC
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010

MesajTrimis: 29 Aug 2010 21:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca scria gold plated, inseamna ca sunt placate cu aur Neutral... ceea ce mi se pare o aberatie.

Ar fi trebuit sa fie gold treated. Ceea ce iar e o ciudatenie, pentru ca nu am gasit nicaieri pe net ceva asemanator, si nici nu cred ca exista decat in modelul asta.

Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG
Sus
adyre
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Aug 2010 10:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am mai vazut asemenea afirmatii la aparate de fotografiat vechi. "Coated optics" are ca traducere si adaptare - "Coated Optics: Pentru a obtine lentilele de inalta calitate acestea sunt tratate cu diverse materiale. " ... un mix extras al uni ABC-ul binoclurilor.

Insa, sincer, vad ca acest anunt se transformat in altceva fata de scopul initial al acestuia. Precizarea faptului ca tratamentul acesta cu aur are ca scop a mai buna captare a luminii este precizarea producatorului. Relativitatea faptului ca lentilele sunt tratate sau placate cu aur nu influenteaza specificatiile tehnice afirmate mai sus de producator (ca sa nu mai exista nelamuriri pot afirma "contine ceva aur pe lentile ca sa traga mai multa lumina atunci atunci cand sursa de lumina e slaba") Very Happy

In continuare de vanzare, pretul ramane 200 de lei.

In continuare ramane valabila oferta ca pentru cei interesati si se pot deplasa la Tineretului se poate face proba cu acest binoclu fara nici o obligatie de cumparare. Cine scoate banul din buzunar vreau sa stiu ca e multumit si ca nu ma impiedic ulterior din 2 in 2 minute din cauza injuraturilor.

PS: Am gasit pe un site (nu stiu daca este ok sa dau sau nu numele) o afirmatie de genul (dintr-un text foarte lung):

"...As for the gold coatings: These were really popular back in the late 50's and early 60's. Pentax was big on the concept for a while. The coating on the objective DID improve contrast."
Sus
chataros
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2009

Motto: Many are born, but a few really live...

MesajTrimis: 30 Aug 2010 13:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

eu as fi interesat de achizitia unui binoclu 10x50, insa ce review-uri am citit pe net despre acest binoclu nu este foarte incurajator (desi la banii astia ce pretentii poti sa ai de la un binoclu...) poate totusi iesim la o vizualizare intr-o seara Smile
momentan sunt cam ocupat cu diverse, si pana pe 5 in pana de bani, asa ca poate ramane pe saptamana viitoare, sa vedem

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 30 Aug 2010 16:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

adyre a scris:
"...As for the gold coatings: These were really popular back in the late 50's and early 60's. Pentax was big on the concept for a while. The coating on the objective DID improve contrast."

Spune tot:
"As for the gold coatings: These were really popular back in the late 50's and early 60's. Pentax was big on the concept for a while. The coating on the objective DID improve contrast. However, like the ruby coating they sent a lot of light bouncing off. In addition, the eyelenses were also gold coated so some of the contrast gained at the objective lens would be lost at the ocular as back lighting reflected off those coatings and into your eyes.

Finally, while some companies love to brag about the haze cutting abilities of their binos, methinks that if you move away from instruments like the Zeiss border glass you will find that "cast" comes from a poor choice in optical glass - perhaps too much lead in Rx."
William J. Cook, Opticalman Chief, USNR-Ret.
http://www.europa.com/~telscope/listp100.txt
Sus
adyre
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Aug 2010 17:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

:d Relevanta textului e mai mult sau mai putin importanta. Se vorbea de existenta acestor lentile tratate cu aur - dovada ca exista, cand s-au folosit.

Restul textului spune ca intr-adevar, imbunatateste contrastul. Totodata, spune ca asemenea rubinului reflecta o mare parte din lumina (aici apare putina disconcordanta in ceea ce spune producatorul binoclului si ceea ce spune acest text - capteaza sau reflecta lumina?!?!). "Also" vine in lipsa intregului text, pe care nu l-am citit in totalite (nici macar 2 paragrafe), ceea ce se poate interpreta ca in combinatie cu altceva sau si acele modele (probabil enuntate mai sus) vin sub aceasta forma de lentila aurita.

Daca se cauta acel nod in papura sunt sigur ca se pot gasi, tocmai de aceea un binoclu zeiss din aceeasi perioada se gaseste la preturi de genul 500-600 de lei, sau pentax, swarovski ori Nikon ori alte marci cunoscute la care pretul se dubleaza fata de acesta, exceptand Tasco sau Sakura ori unele modele de Bresser care nu exceleaza iar pretul este similar (sunt acele produse pentru toata lumea).

Dar in detaliu, un vintage are un pret la care se poate cumpara unul nou (facem o comparatie de pret acesta cu un Bresser sau un Tasco - diferenta se vede clar - ori facem comparatie un C. Zeiss Jena DDR 10x50 care este pe la acelasi pret cu un Nikon sau un Olympus nou - binocluri bune - dar tot exista acel mic detaliu care face Zeiss-ul sa isi merite pretul).

In final, totul se reduce la raportul pretentii/cat iti permiti. Ai pretentii de C. Zeiss, scoti peste 100 de euro din buzunar, ai pretentii de Swarovski, scoti peste 400 de euro (din pacate nu se gasesc vintage-uri), nu prea ai pretentii iti iei un Sakura cu 70-80 de lei.

Concluzionand toate post-urile de pana acum:
- exista "goald coated" - DA
- e binoclul de o calitate exceptionala: pretul ii declara calitatea

Raman la aceesi idee: doritorul il poate proba.. daca nu e multumit raportand calitate/pret e ok, se alege cu largire a experientei cu diferite marci de binocluri.

Very Happy

@chataros - cand vrei, ma anunti din timp. Nu trebuie sa ai banii atunci cand vrei sa vezi cum se vede binoclul. Ne intalnim, vezi, apoi te poti hotari daca iti faci calcule sa-l cumperi sau nu. Very Happy
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Aug 2010 20:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Parerea mea e ca acoperirea asta cu aur e doar un moft care nu da bine in materie de marketing. Suna la fel ca samponul cu extract de perle, sau pasta de dinti cu argint.Si din punct de vedere economic , atat cantitatea de aur depusa ,cat si metoda folosita , nu valoreaza doi bani. Chestia cu depunerea de aur lasa miros de chinezarie ieftina , chiar daca sunt convins ca nu e vorba de asa ceva
Sus
adyre
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Aug 2010 09:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Afirmatia cu "doar un moft" nu mi se pare bine fondata.

Din moment ce metoda a fost utilizata in anii 50-60 foarte des, inseamna ca cineva i-a gasit rolul si intrebuintarea.

Un alt lucru, poate mirosul de chinezaraie ieftina ai vrut sa afirmi ca o metafora deoarece binoclul nu miroase a nimic (a fost bine pastrat si intretinut).

Iar pana la urma urmei, mofturile definesc calitatea si pretul, si aici iar ma leg de calitatea Zeiss care spune tot. Un jena DDR 10x50 e de 3x mai scump, diferenta de calitate intr-adevar simtitoare... dar totusi ... din moment ce vezi prin el la o anumita distanta si iti ofera un minim de calitate decent, de ce sa platesti de 3 ori mai scump?!?! datorita moftului Razz

Acum sa fiu si putin subiectiv, si eu am moft, deoarece il vand pe acesta in speranta ca o sa reusesc sa-mi cumpar un Olympus 10x50 DPS-I sau un Nikon Action 10-22 X 50 CF, care sunt 90, respectiv 150 de euro. De ce? De moft...
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 31 Aug 2010 10:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cei ce au minime cunostinte de optica ,fizica isi dau seama ca o acoperire chiar si foarte suptire cu metal nu capteaza lumina pentru a o da util ochiului ci reflecta si absorb lumina.
in cazul aurului putem presupune pe langa poezia vanzatorului , producatorului si o modalitate de a masca aberatiile cromatice pe rosu aurul reflecta bine infrarosu- rosu.
Deci un binoclu sau refractor bun trebuie sa fie tratat antireflex adica toata lumina daca se poate sa treaca prin sticla fara vreo reflexie .
Poate pe sectiunea de optica ar fi bine sa se dezbata problema , vanzarea e vanzare si atat.
Vanzare buna!
Sus
adyre
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Aug 2010 14:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru faptul ca m-ai facut poet Very Happy insa ai punctat ceva esential in acest topic: VANZAREA E VANZARE.

Daca intr-adevar se doreste dezbaterea afirmatiei unui producator, asta trebuie sa se faca in alt topic.

Mersi Stanescu Octavian, ai fost singurul care a concluzionat intr-un final scopul acestui topic Very Happy
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Aug 2010 18:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Una peste alta, pretul este excelent din punctul meu de vedere. 200 de lei in ziua de azi nu mai inseamna mare branza.
Sus
adyre
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Sep 2010 12:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Update de pret: 170 lei
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Vinde (privat) Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact