Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
elenescu Membru
Data inscrierii: 13 Apr 2008 Mesaje: 6
|
Trimis: 05 Sep 2008 15:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Da, dar poate nu chiar atat de jos, oricum, mai putin de 45 de grade. Si era ora 22:30. M-am uitat mai bine pe harta si am vazut ca Antares era la ora aceea la - 7 grade, deci nu putea fi ea...Sa fi fost Jupiter? El era la +17 grade.
Multumesc pentru raspuns. _________________ http://elenanastase.blogspot.com/ |
|
Sus |
|
|
Ovidiu M. Membru
Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 05 Sep 2008 16:03 Download mesaj |
|
|
|
O fi fost Jupiter flancat de lunile lui |
|
Sus |
|
|
Forever_Man Membru
Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 05 Sep 2008 16:59 Download mesaj |
|
|
|
La Jupiter ma gandesc si eu. Culoarea rosie vine atat de la unele benzi de pe el, cat si de la o eventuala aberatie cromatica a binoclului.
Antares acum e suficient de jos incat sa nu i se mai distinga asa de bine culoarea, si nici sa nu mai para o stea mai mare decat cele din jur.
Stiu ca Sirius cand e aproape de orizont, sclipeste in toate culorile.
Uita-te mai atent data viitoare si incearca sa ii vezi discul. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
|
elenescu Membru
Data inscrierii: 13 Apr 2008 Mesaje: 6
|
Trimis: 05 Sep 2008 21:52 Download mesaj |
|
|
|
Da, am fost iar si am insistat...m-am grabit sa intreb...A fost vorba de Jupiter. Acum am vazut clar un disc. E adevarat ca era un pic rosu pe margine, acea aberatie cromatica despre care vorbesti Forever_Man.
Am vazut si Luna pe la 9. Se vedeau frumos craterele si marile din dreapta. Astept ziua de duminica sa vad muntii situati in zona de mijloc a Lunii (sa-i vad profilul ). Cer senin, tuturor! _________________ http://elenanastase.blogspot.com/ |
|
Sus |
|
|
ytssa Membru
Data inscrierii: 05 Ian 2008 Mesaje: 7
|
Trimis: 22 Noi 2008 22:50 Download mesaj |
|
|
|
elenescu a scris: | Da, dar poate nu chiar atat de jos, oricum, mai putin de 45 de grade. Si era ora 22:30. M-am uitat mai bine pe harta si am vazut ca Antares era la ora aceea la - 7 grade, deci nu putea fi ea...Sa fi fost Jupiter? El era la +17 grade.
Multumesc pentru raspuns. |
m-ar interesa si pe mine un binoclu. ce binoclu ai tu? trebuie sa spun ca nu stiu mare lucru depsre astonomie dar mi-ar placea sa invat... |
|
Sus |
|
|
Cosmin Cosmin Membru
Data inscrierii: 10 Sep 2010 Mesaje: 1
|
Trimis: 10 Sep 2010 23:43 Download mesaj |
|
|
|
Poi mai intai ai cauta cateva detalii despre cele 9 planete din sistemul notru solar......Fii foarte atent la compozitiile chimice gradele si pozitia lor.
Apoi dati o parere.Incepand asa vei afla ca astronomia e ceva magnifik. _________________ Respect Mj. |
|
Sus |
|
|
dyazzz Membru
Data inscrierii: 13 Iun 2010 Mesaje: 285
Motto: Keep looking up! Localitate: Urziceni
|
Trimis: 11 Sep 2010 12:36 Download mesaj |
|
|
|
Poate nu ai observat dar in acest topic nu sa mai vorbit de 2 ani _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
...............................................
Telescop:TS 76/700,Omegon 130/900 EQ2
Binoclu:Breaker 7X50 |
|
Sus |
|
|
Gabirel Trocan Membru
Data inscrierii: 07 Oct 2010 Mesaje: 37
|
Trimis: 14 Oct 2010 14:36 Download mesaj |
|
|
|
sa dau si un copy paste la ce am vb sau continuam pur si simplu ?) |
|
Sus |
|
|
Teo Membru
Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 14 Oct 2010 14:41 Download mesaj |
|
|
|
Nu. Nu este nevoie. S-ar supara probabil unii moderatori. Continuam aici discutia si orice intrebare ai in legatura cu astronomia pentru incepatori e bine sa postezi aici.
Voi pune topicul la favorite si te voi gasi.
Daca un moderator de la sectiunea " Achizitii " vede discutia noastra anterioara sigur ca ar putea sa o mute aici.
Sa dam si linkul , poate o muta cineva. (Eu nu o pot muta, decat moderatorii o pot splita de acolo .)
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...p;start=45
Oricum, noi ne-am mutat exact unde era locul potrivit acum.
Astept noi intrebari si subiecte si daca vom fi activi aici, cu siguranta vor venii si alti membri sa iti spuna sugestiile lor
Ultima modificare efectuata de catre Teo la 14 Oct 2010 15:03, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Gabirel Trocan Membru
|
Trimis: 14 Oct 2010 14:50 Download mesaj |
|
|
|
corect.
Eu unde o sa duc telescopul nu o sa am net, banuiesc ca se poate seta ora care este la momentul respectiv..si merge in continuare fara nici o pr nu? (la program ma refer |
|
Sus |
|
|
Teo Membru
Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 14 Oct 2010 14:56 Download mesaj |
|
|
|
Sigur ca da. Programul merge fara conexiune la internet odata ce l-ai descarcat si instalat.
Oricum iti recomand sa printezi si un atlas stelar ( dar asta mai tarziu ). In fine, daca ai posibilitatea sa stai cu laptop-ul langa telescop si ai o sursa de curent pentru incarcarea acumulatorilor, poate fi mai bun decat un atlas pe hartie, pentru ca ai datele in timp real si se vad mult mai bine pe intuneric pe un ecran.
Nu uita, sa setezi acolo la locatie , zona cea mai apropiata ( judetul ) unde mergi cu telescopul ca sa ai date cat mai precise. |
|
Sus |
|
|
Gabirel Trocan Membru
|
Trimis: 14 Oct 2010 15:11 Download mesaj |
|
|
|