| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239536 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Sorin C. Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 13
|
Trimis: 02 Feb 2011 22:41 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Mda.O fi gresit cel care a facut descrierea.Chiar si asa am vazut ca parerile sunt in general bune.
Despre celelalte?Nimic? |
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1230
|
Trimis: 03 Feb 2011 09:51 Download mesaj |
|
|
|
Eu zic sa nu te grabesti sa arunci cu banii. Din ce am vazut pana acuma, nu stii ce vrei sa faci cu telescopul si nici nu ai o idee clara despre diferitele tipuri de telescoape si cum functioneaza fiecare. In alte doua saptamani ajungi pe la Obsession de 25" daca in doua saptamani ai ajuns de la refractor de 66mm la SC de 203 .
Cel mai bine ar fi sa mai astepti putin, timp in care sa incerci sa te mai lamuresti cu diferentele dintre telescoape si ce poate fiecare. Gandeste-te si cam cate kg esti dispus sa cari noaptea inapoi in casa dupa cateva ore de stat afara. Ideal ar fi si sa iesi la cateva sesiuni de observatii cu cineva care are deja telescop.
Toate astea cred ca te vor ajuta sa alegi mai usor telescopul potrivit nevoilor tale fara sa faci greseli scumpe. Noi putem sa iti explicam unele lucruri, dar nu putem sa alegem pentru tine pentru ca fiecare are preferintele lui. |
|
| Sus |
|
 |
Sorin C. Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 13
|
Trimis: 03 Feb 2011 11:12 Download mesaj |
|
|
|
Cum ziceam mai sus,am vazut Scoposul,m-am uitat prin el dar ceva m-a deranjat.Nu stiu ce anume.Oricum ideea e sa iau ceva pana o sa cumpar un TEC.Cum sant fan refractor, v-am aratat mai sus cam ce as vrea pana la TEC.Dar reflectorul acela de la Celestron are puterea de separatie mai buna (de asta ma atrage),si nici nu e exagerat de scump.Poate as ramane la reflector daca oglinda nu ar trebui realuminizata.Refractorul in schimb nu are probleme de genul asta.Si peste 20 de ani (banuiesc),daca ai grija de el,va fi la fel.Mai incolo in mod sigur voi trece si la astrofotografie. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 03 Feb 2011 11:39 Download mesaj |
|
|
|
Cum la un refractor mare se poarta inca unul mic, te concentrezi pe un astfel de instrument. Se completeaza reciproc: e mai portabil in cazul ca nu vrei sa te cari cu ditamai tubul, rezolva obiectele mai largi, il poti folosi ca finder, luneta de ghidare pt. cel mare sau ca luneta foto si ghidezi cu cel mare. Deci probabil ceva 80mm f/6-7. Acum concret, ai equinoxul 80 f6 (optic nu stiu cum e dar, vizual, tubur arata binisor), ed-urile 80 f7 (usoare, ieftine si bune), asta doar ca sa enumar ce e mai simplu de testat la noi.
In ceea ce priveste oglinzile, lumea se lauda pe ici pe colo cu SC-urile lor de 30 de ani care inca stau destul de bine. In plus se pot realuminiza relativ simplu, cred.
Spor.
Ultima modificare efectuata de catre valy la 03 Feb 2011 11:51, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|