Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 12 Apr 2011 16:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Si mie mi se blocheaza Amcap atunci cand dau drumul la captura ( filmare ) si de aceea am renuntat demult la el...acum folosesc Youcam 3 si 4. Tot camera Neximage Celestron folosesc si eu si se comporta bine, in ciuda rezolutiei mici....640 X 480. |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 12 Apr 2011 17:09 Download mesaj |
|
|
|
Mie mi s-a blocat AmCap doar atunci cand am dat "Capture" inainte sa termine de salvat fisierul pe care il inregistrase inainte. Alte probleme nu am avut cu el (il folosesc pe XP impreuna cu Neximage). |
|
Sus |
|
 |
todeam Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2011 Mesaje: 18
|
Trimis: 15 Apr 2011 02:07 Download mesaj |
|
|
|
Salut. Am pus si Youcam 3, si la fel face. La "live view" se blocheaza nu la captura. Dar doar daca pun camera pe telescop. Daca tin camera neatasata de telescop ar merge(ma rog, se vad doar lumini si umbre dar nu se blocheaza). Poate gresesc eu cu ceva. Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 15 Apr 2011 13:08 Download mesaj |
|
|
|
O fi vreun fir dezlipit pe la conexiunea USB sau acolo unde iese cablul din camera si cand o misti se desface contactul....Alta explicatie logica, nu gasesc.
Incearca si cu o camera web obisnuita si vezi daca tot asa face.... |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 15 Apr 2011 15:24 Download mesaj |
|
|
|
Apropo de soft de captura, un coleg de pe CN din Germania a scos un program care s-ar parea ca da rezultate foarte bune; poate ajuta...
http://firecapture.wonderplanets.de/ _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
todeam Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2011 Mesaje: 18
|
Trimis: 25 Apr 2011 02:59 Download mesaj |
|
|
|
Teo la Neximage folosesti si "Reducer Lens"? |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 25 Apr 2011 13:19 Download mesaj |
|
|
|
Nu. Nu folosesc reducer lens. Folosesc doar camera simpla in prime focus, adica in planul focal al obiectivului. Uneori mai folosesc o lentila divergenta in fata camerei care are rolul de a lungi virtual focala obiectivului lunetei pentru a obtine mariri (grosismente) mai puternice. Functioneaza practic, ca un Barlow.
Rareori folosesc aceasta lentila si daca o fac atunci o aplic doar pentru planete si Luna. De obicei atasez doar camera simpla in locul unde ar trebui sa fie ocularul. |
|
Sus |
|
 |
|