| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239673 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
UniversTheory Membru

Data inscrierii: 24 Mar 2011 Mesaje: 51
Motto: Daca nu ai un instrument , fa-ti unul . Localitate: Galati
|
Trimis: 24 Apr 2011 22:11 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
deci am vazut luna ca o orbitoare si neclara . am incercat si oculare si barlow si oglinda de zenit dar to la fel se vedea . PS:cu oglinda si barlow se vedea ca un punct mic de lumina _________________ Membru al Astroclubului Calin Popovici
Presedinte al Astroclubului Cassiopea
SKW 60/900 EQ1 , SKW 60/700 AZGT , HM 200degres Camera , Canon EOS 500D |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 24 Apr 2011 22:28 Download mesaj |
|
|
|
Normal ca daca ai folosit oglinda si Barlow si doar atat, se vedea mica, pentru ca Barlow-ul e o lentila divergenta, care micsoreaza !
Dupa Barlow trebuia sa conectezi si un ocular... In fine. Barlow-ul lasa-l pentru mai tarziu.
Acum foloseste doar cele doua oculare din dotare.
Nu pot sa cred ca luneta are vreun defect de fabricatie al obiectivului. Sper ca e noua si nu a umblat nimeni la obiectiv sa ii schimbe lentilele sau sa le desfaca ori sa le inverseze.
Ceea ce se intampla la tine este faptul ca nu pici in planul focal al obiectivului cu ocularul !
Ori esti prea aproape de obiectiv ori prea departe.
Incearca sa montezi cum ti-am zis : la luneta atasezi oglinda zenitala iar in ea ocularul de 25 mm sau pe cel de 10 mm si atat.
Apoi cu ochiul lipit de ocular invarti de rotita de la focuser pana se vede clar.
Mie imi pare imposibil ca tubul lunetei sa nu fi fost calculat corect pentru ca ocularul sa nu pice in planul focal al obiectivului.
Daca tot nu merge, scoate si oglinda de acolo si plimba-te cu ocularul in mana inainte si inapoi pe axa lunetei si vezi unde se vede clar. Mentine alinierea si plimba-te asa cu el in mana in spatele obiectivului pana se vede clar.
Sau incearca sa proiectezi o imagine indepartata pe un plan de hartie si vezi unde se proiecteaza imaginea clara. Masori distanta de la obiectiv pana la foaia de hartie si cam acolo ar trebui sa fie ocularul plasat. |
|
| Sus |
|
 |
UniversTheory Membru

Data inscrierii: 24 Mar 2011 Mesaje: 51
Motto: Daca nu ai un instrument , fa-ti unul . Localitate: Galati
|
Trimis: 25 Apr 2011 13:49 Download mesaj |
|
|
|
SI MAI ERA CEVA ERA LUNA PLINA _________________ Membru al Astroclubului Calin Popovici
Presedinte al Astroclubului Cassiopea
SKW 60/900 EQ1 , SKW 60/700 AZGT , HM 200degres Camera , Canon EOS 500D |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|