| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239673 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
bogdan0300 Membru

Data inscrierii: 07 Dec 2011 Mesaje: 5
|
Trimis: 07 Dec 2011 23:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Binoclu |
|
|
|
Buna seara,
Sunt nou aici pe forum si vreau sa stiti ca multe din informatiile de pe acesta au fost de mare folos. Am citit si am luat hotararea de a cumpara un bino... alegerea desigur, dificila.
Am vazut acest model, http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=TS1050WP
care este mai scump dar din specificatii zice ca merita si este umplut cu azot, ca sa nu se abureasca, waterprof..etc, il mai are cineva?... exista o diferenta mare intre acesta si BTC http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BTC1050FMC ? ca daca as lua BTC-ul ar mai ramane si 150 ron pentru un ocular de 9 sau 12mm de la Celestron pentru luneta mea no name de 50 cu 360... stiu nu este cinestie ce, dar pentru un incepator, un binoclu bun si o luneta cu ocular de calitate cred ca este un inceput.
Vreau ca bino sa fie de calitate ca sa ma tina, dar faza cu azotul este ciudata ca ma gandesc ca binoclul acela peste ... doi sau trei ani isi pierde din etanseitate si tot azotul se amesteca cu aerul... nu?... Initial vroiam sa iau un Nikon tot pe la 450 ron dar am auzit ca variantele ieftine de la Nikon, gen Action nu sunt asa de calitative... ce parere aveti despre acesta? http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=80693#80693 sau un 10x50?...
Multumesc pentru ajutor ! |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 07 Dec 2011 23:59 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Al meu nu e cu azot si nu s-a aburit niciodata. E drept ca nu il plimb prin ger si dupa aia il bag brusc in baie. Si chiar daca, la un moment dat se dezabureste. As fi si eu curios la ce foloseste asta cu azotul. Pe de alta parte daca e nor ceata sau ploaie e cam greu sa faci observatii astro. Dar daca te pasioneaza calatoriile la munte, vanatoarea, da, e ok sa fie waterproof, dar in rest nu stiu ce sa zic.
In ceea ce priveste nikonul, am nu 8x35, nu e rau, dar nici extraordinar, probabil comparail cu cele din linkul tau, poate putin mai ingrijit in ceea ce priveste detaliile (constructia), dar optic ar fi cam tot pe acolo: cam acelasi camp, acelasi coating, aceleasi sticle. |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 08 Dec 2011 00:04 Download mesaj |
|
|
|
Salut bogdan0300 si bine ai venit printre noi.
Din specificatiile de pe site se vad foarte bine care sunt diferentele intre cele doua binocluri postate de tine. Unul are waterproof si azot celalalt nu. In rest acelasi lucru. Amandoua sunt wide angle ceea ce mi se pare foarte important. Calitatea prismelor si acoperirilor antireflexive este aceasi la amandoua. Tocmai ce am cumparat de la cineva de pe forum varianta simpla fara "brizbrizuri". Pana acum m-am folosit de un Norconia sport 20x50, dar nu prea merge la astronomie: camp vizual mic, grosisment prea mare, tremurat excesiv.
In legatura cu cel achizitionat recent http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BTC1050FMC, ma declar multumit. |
|
| Sus |
|
 |
bogdan0300 Membru

|
Trimis: 08 Dec 2011 00:54 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult pentru raspunsuri. Cred ca merg cu Btc, Valy are dreptate cu waterprof-ul si azotul iar daca Der Pirate zici ca esti multumit ,mai sunt si altii care stiu ca au acest model, cred ca este un bestbuy si asa imi raman bani si de ocular.
Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 08 Dec 2011 08:38 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2007 Mesaje: 273
|
Trimis: 08 Dec 2011 09:15 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Iti recomand acel Nikon daca ti-l permiti. Am privit prin ambele binocluri Nikon si BTC si iti pot spune ca d.p.d.v. al calitatii imaginii, sunt cam la fel, insa mecanic vorbind, BTC sta foarte prost.
Eu am un BTC 7x50,nou, care se defocalizeaza foarte usor..e suficient sa il ridic spre zenit si deja imaginea s-a defocalizat. Trebuie sa stau mereu cu un deget pe rotita de focalizare ceea ce este destul de incomod si neproductiv. Aceeasi problema am mai citit-o tot pe forum despre binoclurile BTC. |
|
| Sus |
|
 |
bogdan0300 Membru

|
Trimis: 08 Dec 2011 09:36 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi.
Am citit si eu despre Phantom M1050 dar am inteles ca BTC-ul este lucrat mai ingrijit, adica la M1050 se vad prismele din cate am inteles si mai este si controversa producatorului... adica este ceav OEM dar nimeni nu preea este sigur ce...
Ma gandesc ca partea cu defocalizarea poate se rezolva usor la BTC, important este sa aiba imagine de calitate... cat se poate la pretul acesta. |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 08 Dec 2011 10:23 Download mesaj |
|
|
|
BTC 10X50 si celelalte din seria asta sunt asemanatoare cu UpClose 10X50 si seria. Sunt doar 2 diferente: prisme din sticla diferita si 2 straturi antireflex pe obiectivul btc fata de 1 pe UpClose. UpClose are insa o imagine cu mai putina aberatie cromatica, datorita prismelor BK7 cu dispersie mai scazuta. Mecanic si estetic par identice si probabil sunt realizate de aceeasi firma din China. La UpClose nu aluneca focusul. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|