Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235551 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2861 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: CaiusP |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zbo4vision Membru

Data inscrierii: 24 Mar 2009 Mesaje: 4
|
Trimis: 10 Ian 2012 18:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dobson 305mm/ 1500mm SkyWatcher cu CannonEOS10D/ EOS5DmarkII |
|
|
|
Salut,
Am la indemana:
- un telescop Skyliner-300PX Telescop Dobson FlexTube cu oglinda Parabolica 305mm/F1500mm, Pyrex (SkyWatcher), Focuser Crayford Dual-Fit 1.25"/2"
- doua variante in ceea ce priveste aparatele foto:
1. Cannon EOS 10D (un model de cel putin 5 ani din pacate nefiind propriuzis al meu nu stiu exact de cand este)
2. Cannon EOS 5D Mark2
Am citit pe forum despre metodele de conectare a aparatului foto la telescop fiind interesat in special de:
- telescop (fara ocular) + barlow + camera (fara obiectiv) si
- prime focus = telescop (fara ocular) + camera (fara obiectiv);
Intrebare:
Metoda: telescop (fara ocular) + Adaptor T2 + Inel T2 + camera (fara obiectiv) functioneaza in cazul instrumentelor de care dispun? (mi-ar placea sa stiu exact - nevrand sa am probleme de focusare sau de orice alt fel)
Este cineva care a testat vreodata acest sistem sau stie cu siguranta ca functioneaza? Daca nu: daca e cineva care detine un astfel de telescop in dotarea tehnica si foloseste sistemul Adaptor+Inel T2 pe alt telescop il voi ruga daca poate sa verifice si sa-mi spuna si mie. (noua) Am descoperit mai mult sau mai putin intamplator ca Teo are in dotarea tehnica un astfel de telescop.
In cazul in care nici una din variantele de mai sus nu functioneaza voi mai intreba daca nu este cineva care poate sa-mi imprumute adaptor T2 + inel T2 timp de un weekend pentu a verifica.
In cel mai rau caz voi face eu experimentul si va voi anunta... (cu toate ca investitia nu-mi surade in cazul in care nu va merge).
Ce alte sfaturi sugestii mai aveti in ceea ce priveste cele doua sisteme de conectare (prime-focus, barlow) in cazul instrumentelor de care dispun.
Multumesc si spor (partea cu calitatea cerului se subintelege),
Mihai.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11333
|
Trimis: 10 Ian 2012 18:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ambele variante sunt prime focus. Cand pui barlow parca focusul e undeva mai in spate (trebuie sa ai putina cursa a focuserulu catre exterior) iar fara e mai aproape de tub, cel putin asa e la mine la un newton de 200/1000.
Ar trebui sa mearga, n-am auzit sa fie probleme de nepotriveala cu skywatcherele. Poti testa fie imprumutand un T2-EOS fie il tii in mana in fata focuserului cam pe unde ar veni cu adaptorul si incerci sa faci focus.
|
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 10 Ian 2012 19:18 Download mesaj |
|
|
|
Dacă adaptorul pentru oculare 1.25" e prevăzut cu filet T2 și se desface în două obținând un adaptor de la focuser la T2, îți mai trebuie doar un inel T2-EOS ca să testezi. Dacă folosești adaptor 2"-T2 + inel T2-EOS s-ar putea să nu meargă cu telescopul extins complet (la varianta cu tub e o problemă, la flextube se rezolvă mai ușor).
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 10 Ian 2012 21:42 Download mesaj |
|
|
|
Probabil merge cu unul din adaptoare. L-am gasit de vanzare cu specificatia "Direct SLR Camera Connection".
Pun totusi intrebarea... ce vrei sa faci cu o camera legata la un Dobson ?
EDIT: ok, am vazut acum la 'Who's who' ca esti constient (partial macar de problemele cu abordarea asta.
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2128
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|